Haziran 15, 2019

Nasıl İkinci Bir Dil Öğrenilir?

Selamlar,
Geçmişte çok zorlandığım bir meseleden bahsedeceğim bugün sizlere. Dil öğrenmek... Benim için bu İngilizceydi. İlkokuldayken gerçekten en kötü olduğum ders oydu. Ben yabancı dizi izlemeye başladığım zaman bilinçsizce ingilizcemi geliştirmeye de başladım.



Sizin için belki Korece, Almanca vs olabilir bu dil. Maalesef her dil de film/dizi ulaşımı o kadar kolay olmayabiliyor. Bundan dolayı kursa gitmeden evde dil öğrenmek istiyorsanız bu yazı sizin işinize yarabilir. İnterneti taradığımda genelde hep uygulama kullanın veya dizi izleyin tarzı öneriler verildiğini gördüm. Ama dil öğrenmeye nasıl başlanmalı gibi bir bilgi yoktu. Bence önce biraz dile aşina olup ondan sonra bu tarz uygulamalara başvurmak en güzeli.




Eğer A1 seviyesindeyseniz yani yolun başlangıcındaysanız bu bilgiler işinize yarayacaktır.



İlk yapmanız gereken "Merhaba?," "Nasılsın?" tarzı kalıpları ezberlemek. Daha sonra kelime ezberlemek yerine cümle gramerine odaklanın. Dile ait zamirler neler, soru cümleleri neler onları ezberleyin.



Sonrasında basit fiilleri ezberleyebilirsiniz. Fiiller zamirlere göre nasıl değişiyor onlara dikkat edin. Mesela ingilizce de present tensede she/he/it zamirinde fiilden sonra s takısı gelir gibi. Gelmek-gitmek-yemek gibi fiilleri ezberleyebilirsiniz. Daha sonrasında sayılar, renkler gibi kelime öbeklerine bakın. Bunları mükemmel ezberlemenize gerek yok sadece kulak dolgunluğu oluşturun.




Bence bu adımlardan sonra bulunabiliyorsa Youtube videoları ya da diziler izlenebilir. Eğer öğreneceğiniz dil de bunlara dair hiç kaynak yoksa translate programlar yardımıyla kelimeler türetip ona çalışabilirsiniz. Kelime ezberlemek için memrise tarzı programlar da kullanabilirsiniz ama bence bunlar o kadar zevkli değiller. Bu süreç uzun süreceği için size zevk veren öğrenme methodları seçin.

En güzeli bulabildiğiniz dizi ya da film izlemek. Ama dil de ilerlemek için aynı zamanda sürekli gramer çalışıp kelime bakmayı da unutmayın!



Bir bakmışsınız dili öğrenmiş bulacaksınız kendinizi. Yalnız şu önemli, dil öğrenmek zaman alan bir süreç ondan dolayı hevesinizi bir-iki haftada yitirmeyin..



Siz dili nasıl öğrendiniz? Hangi yöntemleri kullandınız? Yorum olarak yazabilirsiniz^^




8 yorum:

  1. faydalı bir yazı olmuş. Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba:) Blogunuzun ikinci yazarıyla (Kim mavi) gmail üzerinden konuşmuştum baya oldu ama. Uzun mesaj atan ve en son mesajımda arkadaşlık ilişkilerimden bahseden kişiyim, çok da fazla olmasa gerek hatırlarsınız umarim:) Size yazdıktan sonra telefonumu kaybettim ve çok uzun bir süre bu meseleyle uğraştım şimdiyse gmail hesabımın şifresini unuttuğum için aklıma tek fikir sizinle o konuşmalarımızda yukarıda bahsettiğim mesajımın (en son mesajımın) tarih ve saatini söyleyebilirseniz mükemmel olur benim için çünkü kurtarabilirim hesabımı! Teşekkürler çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kusura bakma ancak yazabildim :/ Kim Mavi ile konuştum, 07.08.19 saat 21.40. Umarız hesabını kurtarabilirsin :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim:) Bu arada artık blogdan uzaklaştınız mı acaba, yoksa gene aralarda yazar mısınız:)

      Sil
    3. Hala arada girip kontrol ediyoruz ama yazmıyoruz artık pek :/ Yine de tamamen bıraktığımızı söylemek içimden gelmiyor, belki bir gün yazmaya devam ederiz :)

      Sil
  3. Ve hesabımı kurtardım, teşekkürler!! :))

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.