Ekim 20, 2013

Kore Dizisi Görünümlü Türk Dizileri!

Farklı bir konu açmak istedim bu sefer. Konum da şudur: Bildiğimiz meşhur Kore dizi-filmlerinin son zamanlarda Türkler tarafından uyarlanması. Bazı diziler baştan belli etmiş tabi ki nereden aldığını, bazıları ise esinlenmiş desek doğru olur sanki :)
Bu arada yanlış anlaşılmasın dizilerimize laf falan etmiyorum. Tabii istesem tonlarca laf bulabilirim ama bu konuda yorum yapmak istemiyorum dizilerimize. Şahsen izlediğimiz ve bir o kadar da beğendiğimiz Kore dizilerini kendi kültürümüzle birleştirerek yeniden uyarlanmasını görmek keyifli oluyor. Bakalım bunu nasıl yapacaklar gibi. Üstelik bir havanız oluyor ben bunun orijinalini izlemiştim diyerek. Gerçi bunu yapan var mıdır bilemiyorum ama.
Aslında sadece Kore dizileri değil Amerikan dizilerini de çoğunlukla kendimize uyarlayıp bir dizi çekiyoruz. Ancak tabi ki içine kendi Türk dizisi ruhlarını da eklemeden edemiyoruz. Bunlara da eklemişiz tabi ki.
Neyse ne diyorduk? Hee, evet Kore'den uyarladığımız dizilerimiz diyorduk. Hemen yazmaya başlasam iyi olacak.


İlk önce Güneşi Beklerken'den başlayalım. Bunu herkes biliyordur artık herhalde. Bof'un Türk uyarlaması.



 

Tıpatıp aynı yapmamışlar tabi ki ama ince detaylara girersek ben bayağı benzerlik buldum aralarında. Bof'u izlememiş çoğu kişi bu diziyi izleyip vay be ne kadar ilerletmişiz olayı, neler var dizinin içinde diyorlardır büyük ihtimalle. Arkadaşlar entrika kısımları yine bizim merak etmeyin. Geriye kalan ilişkiler hep Bof'tan. :)) Ben dizinin sıkı takipçisi değilim ama arada bakıyorum. Yalan söylemeye gerek yok şimdi. Dizi de kendimizi gösterdiğimiz asıl kısmın şu olduğunu düşünüyorum; asıl kızımız Zeynep'in babasını bir türlü öğrenememesi, Kerem'in Zeynep'e olan aşkını kabullenememesi vs. Ancak Bof'ta bizim saf çocuğumuz kıza hemen aşık oluyor ardından dizinin neredeyse yarısı kıza olan aşkını göstermesiyle geçiyor. Burada tam tersi, saklanıyor. :) Anladığım kadarıyla Kerem, kuzeni Zeynep'i seviyor diye kızdan uzak duruyor. Fakat Go Jun Pyo bizim sarışın kemancımızla sürekli rekabet içinde. İşte kendimizi apaçık ortaya koyduğumuz noktalar da tam bunlar. Yeterince anlattım herhalde :)


Gel gelelim başka bir diziye 'Bir Aşk Hikayesi'. Hangi diziden, I am Sorry I Love You'dan.



İkisini de izlemedim. Biliyorum büyük hata yapıyorum I am Sorry I Love You gerçekten çok güzelmiş. Ama bir o kadar da drammış. Ben dramlara pek katlanamıyorum. Daha doğrusu üzülmek istemiyorum. Belki bir ara o moda girersem izlerim. Orası bana kalmış artık. Neyse konuya dönecek olursak. Bir aşk hikayesi izleyicilerden duyduğuma göre Kore halinin tıpatıp aynısıymış. Yani bana öyle dediler. Ancak orijinalinin yerini tutmuş mudur orası meçhul. Ama bayağıda beğenen var yani. :)


Bir de film verelim bari o da 'Evim Sensin' olsun. O da A Moment To Remember ' dan alıntı.



Valla ben bunu yeni öğrendim. Hatta bunu öğrendikten sonra aklıma böyle bir yazı yazmak geldi. Evim Sensin'i izleyecektim ama şimdi A Moment To Remember'ı izlemeyi planlıyorum. Yada ikisini de mi izlesem? Evet, bu arada ben bunları da izlemedim. Zannedersem izlemediğim şeyler hakkında da yorum yapma yeteneğim hiç yok bende böyle salak saçma dolduruyorum buraları. Neyse laf salatasına gerek yok. Orijinali falan buymuş işte arkadaşlar :))


Bir dizi daha var onu duyunca da şaşırdım 'Osmanlı Tokadı'. Orijinali Rooftop Prince.




Aslında dizi başlamadan önce duyduğum bilgiler bana Rooftop Price'ı hatırlatmıştı. Böyle eskilerden günümüze gelmeler falan. Fakat ilk bölümünde aşırı belli etmiş bizim Rooftop'tan olduğunu. Okuduğum yerlerden öğrendim bunu da. Adamlar dikkat etmiş. Ben daha izlemedim bile. Kim bilir kaçıncı bölümdedir şuan. Hala bizimkine benzer şekilde gidiyor mu konusu bilemeyeceğim. Ama ilk bölümden bayağı benzerlikler bulunmuş. Belki de esinlenmişlerdir ne diyelim. Benzerliklerden bir örnek vereyim en iyisi: Rooftop Prince de günümüze geldiklerinde kullandıkları tavşanı takip edin sözü yerini kelebeği takip edine bırakmış. Bir tane daha olsun bari. Hani bizim prensimizin sevgilisi ölüyordu sonrada günümüzde kızı buluyorlardı falan. İşte bunda da aynı mevzu varmış. Çook şaşırdım vallahi.




 Always / Only You da çevirilecekmiş.




Bunun kesin olup olmadığı hakkında bir fikrim yoktu fakat öğrendim ki gerçekten yapılacakmış. İsmi de 'Sadece Sen' diye çevrilmiş. Yönetmenliğini Hakan Yonat, yapımcılığını da Murat Tokat üstlenecekmiş. Oyuncular da Belçim Bilgin Erdoğan ve İbrahim Çelikkol imiş. Film 10 Ocak'ta sinemalarda olacakmış.




Eğer sizin bildiğiniz fakat benim bilmediğim başka uyarlama diziler varsa lütfen söyleyin. :)


12 yorum:

  1. bence''GÜNEŞİ BEKLERKEN İLE BOYS OVER FLOWERS'' hiç uyumlu değil nerede ''F4''...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi şuan çok değişti galiba. İzlemiyorum, o yüzden pek bir şey söylemem doğru olmaz. Ancak bir kaç karakteri aklımda F4 olarak kurmuştum ben :)) Konuları benzemiyor evet ^^

      Sil
    2. bak sen dizilerin tıpatıp aynı mı olmasını bekliyordun? konuları benzemiyor mu?
      güneşi beklerin türkçe dublaj hali değil tatlım uyarlama uyarlamaaaa

      Sil
    3. nee benzemiyormu? izlemedin sanırım hen o dizilerin tıpatıp aynımı olmasını bekliyordun pardon?
      hem güneşi beklerken uyarlama tatlım uyarlama dublajlı hali değil !

      Sil
    4. Genel itibarıyla bofun çok dışında bir konusu var. Başta uyarlama olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu tabiki. Ancak ilişki durumu karışık dizisi de bir uyarlama ama temel olarak full house un aynısı, hatta yaşanan olaylar da. Yani uyarlama adı altında konu çok değişe biliyor ya da ufak tefek şeyler de eklenip asıl konudan çok uzaklaşmaya biliyor.

      Sil
  2. SARAYDAKİ MÜCEHVER VE YAMAK AHMET ,AŞK EKMEK HAYALLER KOREDEN UYARLADILAR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk ekmek hayalleri duymuştum ama yamak ahmet dizisinden haberim yoktu. Paylaştığın için saol :)

      Sil
  3. Kiraz Mevsimi ve Kocamın Ailesi dizileri de uyarlamaydı sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle :) Yeni bir yazı daha yazmam gerekecek anlaşılan, daha da çoğaldı çünkü liste :D

      Sil
    2. Bloğun takipcisiyim yaz lutfen merakla okuyacağım <3 :)

      Sil
  4. Ne kadar özenti bi ülkeyiz.. http://gguneykore.blogspot.com/logout?d=http://www.blogger.com/logout-redirect.g?blogID%3D3237966197445741525%26postID%3D7481054468008240793

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.