Şubat 10, 2015

30 Days Internet Challenge/Kendime Meydan Okuyorum

Kendime 30 gün internete girmeme konusunda meydan okuyorum.
Neden mi?
Çünkü internet/tv gibi şeylerde çok zaman kaybediyorum. Özellikle yapmam gereken bir şey varsa ve hiç canım istemiyorsa bu zaman geçirme daha da artıyor. Özellikle tatilde bu daha da artmaya başladı. Planladığım işlerin sadece yarısını gerçekleştirebildim.


Bende bundan nasıl kurtulurum diye düşünürken bunu oyuna çevirme fikri aklıma geldi. Onun için yurtdışındaki meydan okumalardan örnek alarak bende böyle bir şey yapmaya karar verdim. 
30 gün boyunca facebook/onedio gibi gereksiz siteleri, dizi izleme sitelerini hayatımdan çıkarmaya karar verdim. Aynı zamanda uykunun da vaktimi aldığı için uykuyu da minimuma 7 saatte indirmeye çalışacağım.
Yani vaktimi gereksiz yere harcayan her şeye 30 gün veda ediyorum. 
Bunu da biraz resmileştirmek içinde her gün bloga yazacağım ki canım internete girmek istesem bile okuyucularımı hatırlayarak mücadeleye devam edeyim diye.
Bu karar almamın ikinci günü ve şimdiden kendimi tüy kadar hafif hissediyorum. Her gün günlük yaşadıklarımı yazacağım.
Desteklerinizi eksik etmeyinnnn.

4 yorum:

  1. İşe yaarıyor mu o.o Ben de mi denesem özellikle telefondan başlayarak telefon şu aralar acayip dikkatimi dağıtıyor o.o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. direnli olursan yapamayacağın hiçbir şey yok. En çok zaman harcadığın uygulamaları silerek bile bu farkı yaratabilirsin. Yardım alman da önemli bence, kararlı olursan üstesinden gelirsin fighting!!

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.