Haziran 18, 2014

My Girlfriend Is A Gumiho


Yazarın Puanı: 7.2
Tür: Romantik - Komedi, Fantastik
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Yılı: 2010
Oyuncular:
Lee Seung Gi - Cha Dae Woong
Shin Min Ah - Gumiho
No Min Woo - Park Dong Joo
Park Soo Jin - Eun Hye In
Byun Hee Bong - Cha Poong 
Yoon Yoo Sun - Cha Min Sook
Sung Dong Il - Ban Doo Hong
Hyo Min - Ban Sun Nyeo
Kim Ho Chang - Kim Byung Soo

Konusu: Bir gün Cha Dae Woong, büyükbabasının yanından kaçar. Bu sırada kazara 500 yıldır bir resimde hapsedilmiş olan 9 kuyruklu tilkiyi (Gumiho) serbest bırakır. Ne yapmış olduğunun farkına bile varmaz ta ki çok güzel bir kadın görünümünü alan Gumiho, önünde belirinceye kadar.
Dae Woong gerçekten korkar ve ondan kaçmaya başlar. Bu sırada bir nehrin kıyısına düşer. Çok sert bir biçimde düştüğünden Gumiho onu kurtarmaya gelir ve en kıymetli boncuğunu ona verir. Bunu yapar çünkü Dae Woong onu özgürlüğüne kavuşturmuştur. Sonradan Gumiho, Dae Woong'a insan olması için yardım etmesini ister. Karşılık olarak Gumiho, Dae Woong'un ciddi durumundan dolayı onun boncukla aksiyon filmini çekmesine izin verir. Zaman böyle geçerken ilişkileri derinleşir ve birbirlerine aşık olmaya başlarlar.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Yazarın Yorumu:

Öncelikle bu diziyi izlemeyen yoktur herhalde diye düşünüyorum. Ben bu diziyi bitireli 1.5 hafta falan anca olmuştur. Aslında çook önceden izleyecektim ama ilk bölümünün sadece 5 dksını falan izleyip beğenmemiştim. Evet, artık 5 dkdan ne anlamışsam -.- İnanır mısınız, bir 5 dk daha izleseydim güzel sahnelere denk geliyormuşum. Bazı dizilere böyle ön yargılı yaklaşmasam ne kadar güzel olduğunu fark ederim aslında. Burada bir yanlışım var. Düzeltmem lazım! İlk açtığımda neden beğenmediğimi de anlatayım bari, madem o kadar konuştum. İlk sahnede çocuk kızdan kaçıyordu sonra kız onu yakalayıp et yemek istiyordu, et almazsan seni yerim falan deyip çocuğun yanağına dokundu ve ben dedim ki ıyy bune yaa :D Böyle saçma bir detaydan dolayı güzelim diziyi izlemek şimdiye nasip oldu. Sonra izlerken de direk o sahneleri atladım zaten, birazda sıkılırım diye :P

Neden bu zamana kadar izlemediğime dair bu kadar bahsettiğime göre şimdi de biraz dizinin içeriğinden ve başrollerden bahsedebilirim.
Yine diziyi ilk açtığımda kızın çok güzel ama çocuğun çirkin olduğunu düşünmüştüm. Ama izledikçe aslında Seung Gi'nin çok tatlı ve sempatik olduğuna karar verdim :)) Kız hakkında görüşlerim değişmedi, sadece biraz saf olduğunu düşündüm :D İkisinin ilişkisi çok şekerdi. 100 gün olayı olmasa hiç yakınlaşamazlardı herhalde. Bir ara çok bunaldım, yeter artık çocuk seviyorsun, kabul et işte! diyerek sitem ettim. Neyse ki fark etti çocuk :D 

Herkes dizideki avcının ne kadar yakışıklı olduğunu söylüyor. Aslında yakışıklı, ona pek bir şey diyemeyeceğim ama o saçı sanki biraz kötü müydü? Yani yapıştırmış suratına, hiç sevmediğim tarz. Kız gibi durmasına sebep olmuş birazda. Giydiği tişörtlere de ayar oldum ayıptır söylemesi. Şu Koreliler geniş yakalı tişörtler giymiyorlar mı, sinir oluyorum. Çok kötü duruyor -.- Bence bu çocuk tarzını değiştirse çok daha iyi olabilir.
Not: Başta çocuğun ne olduğuyla ilgili bayağı bir kafa yormuştum, yarı insanım falan deyip duruyordu. Yarı insan mı, ne ola ki falan. Son bölümlere doğru, neyse ki onlar avcı olduğunu söylemeden bende şimşekler çaktı. Avcı olayını da Nail Shop Paris dizisinden biliyorum. Orada da gumiho şeysi vardı.

Her zamanki gibi dizide sinir olduğum biri yok muydu? Tabiki de vardı! Onlarsız bir dizi olamaz zaten, düşünemiyorum yani. Herkes iyi olsa dizi ilerleyemez. O kişi de şu noona. Fareye benziyor, beni deli etti.
Aslında bizim kız olmasa onun çocukla çıkacağı falan da yoktu. Kız ortaya çıkınca etekleri tutuştu, çocuk kıymete bindi resmen. Bu beni seviyor, cepte biri var, diye mi düşünüyordu artık bilemeyeceğim. Sonradan bayağı delirdi. Ayrıca çocuk kıza noona diyor. Ama noona gözüyle bakmıyor, yani bu işte bir şey var :D Öyle şey mi olur canımcığım, neden ismiyle hitap etmiyorsun :D

Dizinin ilerleyişi biraz yavaştı sanki. Hatta bir ara bu 100 gün nasıl bitecek 5 bölümde falan diye düşündüm. Çünkü tek tek bütün günleri işlemeye başlamışlardı. Ardından seri geçmeye başlayınca günler rahatladım :D Hele ben yönetmenle teyzenin sahnelerini direk geçtim :D Komiklerdi falan ama hiiç bir de onları çekemezdim. Zaten Kore dizilerinde illaki es geçtiğim bir sahne oluyor -çok bayıldığım diziler hariç-. 





Dizide en çok beklediğim sahne, hani şu çocuğun koşup kıza sarılma sahneleri vardır ya, oydu. Ama gel gör ki o sahneyi görene kadar delirdim. Çocuk koşarak kıza yaklaşıyor ama sarılma yok! Nedenn, diye diye bir hal oldum. Yani insan o koşuştan, o kadar özledikten sonra bir sarılma bekliyor. Ama çocuk maşallah sanki sarılmamaya yemin etmiş gibiydi. Çok ufak bir detay olabilir sizin için ama ben bekledim yani. Sarılma sahnelerini severim :)) 

Son bölümlerden birinde avcı ile bizim gumiho evleneceklerdi ya hani, o zaman arkadaşlarının kurduğu hayalleri bilmem hatırlar mısınız :D Çok komikti yahu. 
Son bölümler de artık çözüm yolları aramaya başladım. Çünkü olay arap saçına döndü. Kız boncuğu alsa çocuk ölecek almasa kız ölecek falan diyerekten. Ben de düşündüğüm onlarca yolu söylemeyeceğim ama bunlardan bildiğimi söyleyeceğim. Dedim ki acaba büyükanne gelse olmaz mı diye. Hiç bir şey demediler onun hakkında, belki gelebilir falan -tabi ölmüş olabileceğine karşılık düşündüm bunu-, öyle de oldu nitekim. Ancak bayağı bir gecikti yani. Artık olay çocuktan çıktı tamamen kıza döndü. Her türlü ölecekti kız. Böyle de salak saçma bir olay olunca büyükanne teşrif etti. Ama sonuna kadar olaya el atmadı. En sonunda kız öldü sandık, aslında ölmez yani sonuçta mutlu son olduğunu biliyoruz ama heyecan olsun :D Sonra aradan artık ne kadar zaman geçmişse, çocuğun filmi tutmuş, teyzenin çocuğu olmuş falan. Sonuçta kız geldi vee mutlu son.
Zaten izlemişsiniz bir de niye anlattıysam. Ama sonunu sevdim ben. Güzel bağlamışlar, büyükanneden başka çözüm yolu yok gibi görünüyordu çünkü. Gelmesi iyi oldu.

Bu arada dizinin ostlarının eminim hepiniz ne kadar güzel olduğunu fark etmişsinizdir. Hele Sung Gi'nin söylediğine ba-yıl-dım! Çok güzeldi, ben genelde hareketli müzikleri seviyorum, o yüzden bu en beğendiklerimden biri. Tabi Fox Rain'i de çok sevdim. Sevmeyen yoktur herhalde? :)

Konuk oyunculardan bahsetmeden geçmeyeyim, Park Shin Hye ve Lee Hong Ki! İkisi de You Are Beautiful dizisindeki isimleriyle gelmişler. Çok kısaydı ama sanki. Hele Park Shin Hye'nin sahnesi bir arkadaşa bakıp çıkacağımdı :D Lee Hong Ki son bölümde geldi, sürekli geleceğini hatırlatıyordum kendime sonra birden arka planda belirince mutlu oldum :)) Ama ne yalan söyleyeyim çok cooldu o sahnede :D En sinir olduğum onu şu noonaya yapmalarıydı. Yani güzelim Hong Ki'yi bu kıza mı layık gördünüz. -Yalana gerek yok kız güzel ama karakter olarak çirkindi :D - 

İşte benim yorumum bu kadar. İnşallah unuttuğum bir şey yoktur ki kesin vardır :D Son olarak giflere ve kendinize iyi bakın! :)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*














3 yorum:

  1. Ay bende yanlış hatırlamıyorsam ilk beş dakika seyredip kapattıydım :DD sonradan bir şekilde devam etti diye hatırlıyorum :)

    Ama ben hala ve yönetmenin sahnelerine bayılıyodum dört gözle bekliyodum hatta :D ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki yalnız değilmişim :D Yönetmen ve halanın ilk sahnelerini izlemiştim bir tek bayağı komiklerdi ama sonradan dayanamayıp kapattım, izlese miydim acaba :))
      Teşekkürler bu arada :)

      Sil
  2. Aslında halayla yönetmenin sahnelerini bayık bulma konusunda da yalnız değilsin senin gibi bayık bulanlarda var :D

    Ben bayılarak izlediğim için izleseydin diyorum :)))

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.