Haziran 07, 2014

Answer to 1997 / Reply 1997

Yazarın Puanı: 8.0
Tür: Romantik - Komedi, Gençlik
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Yılı: 2012
Oyuncular:
Jung Eun Ji - Sung Shi Won
Seo In Guk - Yoon Yoon Jae
Hoya - Kang Joon Hee
Shin So Yul - Mo Yoo Jung
Eun Ji Won - Do Hak Chan
Lee Si Eon - Bang Sung Jae
Song Jong Ho - Yoon Tae Woong

Konusu: 1997 yılında lise çağlarında olan ve Busan da yaşayan 6 gencin hikayesi anlatılır. Sung Shi Won, 90lı yıllarda çok popüler olan H.O.T. grubunun fanıdır. Mo Yoo Jung ile yakın arkadaşlardır.
Yoon Yoon Jae ise Shi Won'un çocukluktan beri arkadaşıdır ve ona aşıktır. Kang Joon Hee ile Bang Sung Jae, Yoon Jae'nin en yakın arkadaşlarıdır. Do Hak Chan ise babasının işi nedeniyle Seoul'den Busan'a taşınmış, erkekler arasında oldukça yetenekli olduğu söylenen ancak kızların karşısında tamamen utangaç birine dönüşen bir gençtir.
2012 yılında mezunlar toplantısı yapılır ve bu 6 arkadaş bir araya gelirler. Dizi 90'lı yıllar ile 2012 yılı arasında gidip gelmekle geçer.

Dizinin Fragmanı: 




*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Yazarın Yorumu;

Selam çingular! Bayağıdır yazı yazmıyordum, kendimi paslanmış gibi hissediyorum >.< Kışın kendi kendime bir yarışa girmiştim, yaza kadar dizi izlemeyeceğim diye. Ee tabii izlemeyince bloga da yazı yazamadım. Her neyse, uzun bir aradan sonra izlediğim ilk dizi Reply 1997 oldu! Dizinin güzel olduğunu duymuştum hep ve bunu izlemenin hayaliyle yazı bekledim denebilir. Daha biriken bir çok dizi var, yeni çıkmış olanlardan özellikle. Daha onları izleyeceğim.

İlk olarak bunu izlediğim için mutlu muyum değil miyim bilmiyorum. Çünkü dizi acayip güzelmiş, ben de uzun zamandır izlemediğim için 2 günde bitirdim diziyi. Hemen bitince bir hayal kırıklığı oldu tabi ben de. 

Çok eğlenceli ve merakta bırakan bir dizi. Bunun garantisini verebilirim. Ben izlerken çok eğlenmiştim. İlk defa böyle eğlenceli bir gençlik dizisi izledim herhalde. Sizin için en güzel gençlik dizisi sayılmayabilir ama benim için öyleydi.

Şimdi bu kadar konuştum ama bunlar diziyi izleme nedenimin %50'lik kısmıydı. Geriye kalan %50 Seo In Guk'tan kaynaklanıyor. İlk No Breating de izlemiştim sonra çook sevdim ve diğer dizilerini de izleyeceğim!! dedim. Şansıma çok güzel diziler de oynamış kendisi. Az ama öz yani :D 

Spoiler İçerikli Bölüm:

Dizi hakkında detaylı yorumlara gelelim şimdi. Neye güldüm, neye sinirlendim falan. Öncelikle en güzel detaylardan biri dizide gülme efekti yerine kuzu sesi konulmasıydı. Tuhaf durumlarda bu sesi duyunca bir kahkaha patlatıyordum. Dizilerdeki gülme efektine sinir olurum. Buradaki ses çok güzel olmuş, bir farklılık yaratmış o yüzden çok sevdim :))

Bu diziyle birlikte Kore'deki fanlığın ne derecede manyakça olduğuna tanık olduk. Yani bir grubu seversin tamamda onlar için kanınla mesaj yazmak nedir yahu :D Ya da günlerce kapısında yatmak. Shi Won'un bu sahneleri çok komikti. Babasıyla olan atışmalarına girmiyorum bile. Babasına göre hepsi bir maymun ve saçlarını kazıtıp askere göndermeli hepsini! Ama gerçekten H.O.T. grubu birazcık komikti :D Başta böyle bir grubu salladıklarını düşünmüştüm ama gerçekten varmış.




Yoon Jae'nin doğum günü hediyeleri çok komikti. Hepsi sahteymiş yazık. Adidos'u hatırladıkça güleceğim galiba, öyle gözüküyor :D

Gelecekten sahneler gösterip bize ipuçları vermeleri çok hoşuma gitmişti. Yani birileri evlenecek ama kim, haydi o zaman geçmişe gidip kimler olduğunu görelim muhabbeti. Çok samimi ve heyecan vericiydi. Sonuçta bir tahmin yürütüyorsun ama emin de değilsin. 
Yoon Jae ile Shi Won için ne kadar bekledim ben anlatamam. Sırf bizi Yoon Jae ile abisi arasında bıraktılar diye çok uyuz olmuştum. Yani ikisine bakınca diyorum ki tabiki de kız Yoon Jae'yi seçecek, şu çocuğa baksana! ama ya diğerini seçerse diye düşünerek kafayı yemiştim. Neyse ki sonuç istediğim gibi oldu. 

Tae Woong'a başlarda sinir olmuyordum da sonradan bizim kıza aşık olunca tepem attı. Yani sırf ablasına benziyor diye kızın peşini bırakmadı. Sonradan gerçekten seviyorum falan dese de başta ablasına benziyor diye sevmişti yani. Bir de kız senden kaç yaş küçük be, olacak iş mi. İkinizi yan yana bile koyamıyorum. Tam bir abi kardeşler. 
İşte 15. bölüme kadar Tae Woong'a sinir oldum ben. Sonra o buluşmada yaptı yapacağını. Yoon Jae nasıl ağladı, çok üzüldüm. O bölüm Tae Woong'a hata ettiğimi anladım. Resmen ters köşe yaptı. Çünkü buluşma öncesinde ben de Shi Won'dan vazgeçmeyeceğim demişti. Tam sinirlenmiştim yani.

Gelelim bir başka konuya. Joon Hee'nin gay olması. İzlediğimde çok şaşırmıştım. Belli bir müddet üzerimden atamadım şaşkınlığı, sonrasında gülmeye başladım. Ahh, bu dizi ben de kafa yapmış anlaşılan. Çünkü bir Kore dizisinde böyle bir şeye rastlamadığımı hatırlıyorum. Sanki yoktu gibi? Infinite hayranları ne düşündü acaba bu diziyi izlerken merak ediyorum :D Yoon Jae'nin bu durumu öğrenince hiç bozmaması çok iyiydi. Sonuçta başka türlü de davranabilirdi Joon Hee'ye. Tabi gözümden düşerdi o zaman da neyse. Hoya'nın oyunculuğunu da sevdim ayrıca. Çok tatlıydı :)

Shi Won'un annesiyle babasını da sevmiştim. Çok eğlencelilerdi :)) Son olarak doğum sahnesi çok komikti. Yoon Jae'ye bir kez daha acıdım. Çocuğun saçını yoldu resmen :D 

Eveet, işte bu kadar. Aslında daha fazla yazabilirdim ama şimdilik yeterli sanırım bu kadarı. Daha uzun yazarsam sıkılabilirsiniz dedim. Sıra başka bir dizi de, onu da bitirince yazmayı düşünüyorum hemen. Çünkü bunu öyle yaptım! Böylece henüz bitirmiş olduğum için yorum yapması da kolay oluyor. :)

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

İşte diziden bir kaç kesit;












 Kendinize iyi bakın! Başka bir yazı da görüşürüz ^^


2 yorum:

  1. madem sende seo in guk sever olarak aramıza katıldın seo in guk'un yeni dizisi de geliyor.hemde romantik komedi onu da haber vereyim hemen :D
    master's sun what kind of googbye diğer dizileri ve şahane.
    Hatta repl 1994 de de bu kadro konuk oyuncu olarak katıldı ve evli çocuklu hallerini de gördük şahane oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de keşke bir dizisi daha çıksa diyordum, çok sevindim bu habere :D
      Master's sun dizisini de izleyeceğim kesinlikle! Reply 1994'ten emin değildim ama onu da izleyeceğim galiba :))

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.