Aralık 29, 2013

Ağlatan Filmler


Farklı bir başlık açayım dedim. Ne olsun ne olsun en iyisi şöyle canımız sıkıldığında, ağlamak isteyip de gözlerden yaşlar akamayınca, kendi derdimizi unutmak isteyince izlenmesi gereken filmleri yazayım dedim. Belki bir çoğunu izlemişsinizdir belki de bazılarınız daha hiç izlememiştir. Yazdıklarımın sırası karışık, yani en çok bunu beğendim ilk bunu yazayım falan değil. Konularıyla birlikte size film önerilerim başlasın bari :)



A Moment To Remember


Su Jin'in sevgilisi evli bir adamdır. Bir gün birlikte kaçma kararı alırlar ancak adam gelmez. Bunun üzerine de tamamen ayrılmışlardır. Bu durumda hem Su Jin hem de ailesi çok zarar görüyor. Sevgilisi tarafından ekildiği gün bir markete giriyor ve kola alıp çıkıyor. Ancak unutkan bir insan olan Su Jin kolasını ve cüzdanını markette unuttuğunu fark edip geri dönüyor. Döndüğünde kolanın orada olmadığını ve başka bir adamın elinde gördüğü kolayı kendisinin sanmasıyla ilginç bir davranışta bulunuyor (bunu izleyip görün diye yazmadım). İlerleyen günlerde bu adamın -Cheol su- babasının yanında çalışan biri olduğunu öğreniyor. Bunun üzerine babasından bir iş için yardım istiyor ve babası da ona Cheol-su 'yu gönderiyor. Bundan sonra ise olaylar farklı bir boyuta ulaşıyor...









The Man From Nowhere


Cha Tae-sik eski bir özel ajandır ve dış dünya ile olan tek bağlantısı yakınında yaşayan küçük kız, So-mi dir. So-mi'nin annesi Hyjeong uyuşturucu kaçakçılığı çetesinden uyuşturucu çalar ve Tae-sik'e haber vermeden onun evinde saklar. Çete liderleri bunu öğrenince Hyjeong ve So-mi'yi kaçırırlar. Çete liderleri Tae-sik'in kendileri için bir teslimat yapması karşılığında onları serbest bırakacaklarına söz verirler. Tae-sik bu teklifi düşündükten sonra kurtarmaya karar verir. Bu sırada Hyjeong'un bağırsakları çıkarılmış halde olan cesedini bulur ve So-mi'nin tehlikede olabileceğini anlar.
Film Tae-sik'in So-mi'yi kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor.. Ağlar mısınız bilmem ama film güzel.







Only You


Cheol-min, karanlık ve gizemli bir geçmişi olan, part-time işi otopark hizmetliliği olan bir adamdır. Park yerinde bulunan küçük bir kulübe de oturmaktadır ve burada küçük bir televizyon vardır. Jung-hwa adlı bir kadın kulübeye doğru yürür. Kulübeye girer ve Cheol-min'e bir şeyler söyleyerek yanına oturur. Jung-hwa Cheol-min'i orada yaşayan ve ziyaretine geldiği amca zanneder. Bunun üzerine Cheol-min, Jung-hwa'nın görme engelli olduğunu anlar. Ertesi gün Jung-hwa televizyonda dizi izlemek için yine gelir. Ve sürekli Cheol-min'e dizide neler olduğunu sorar. Böylece ikisi arasında bir çekim oluşmaya başlar. Diğer günlerde Jung-hwa'nın patronu onu eve kadar takip eder ve cinsel tacizde bulunur, Cheol-min kapıyı kırarak içeri girer ve patronu bir güzel döver. Bundan sonra Jung-hwa ile Cheol-min bir çift olurlar. Peki sonra ne olacak? İzleyin ve görün :)











A Millionaire's First Love


Kang Jae-kyung tipik zengin bir çocuktur. Kibirlidir, sportif arabalar kullanır, büyük kulüplerde takılır ve okula motorsikletiyle gider. 18. doğum günü yaklaşırken, büyükbabasının mirasının varisidir ancak bunun için vasiyetnamedeki tüm koşulları uygulaması gerekecekir. İlk olarak yeni bir liseye transfer olamk zorunda kalır ve bu lise GangWondo'daki Boram Lisesi'dir. Bundan itibaren kredi kartları ve evi elinden alınır. Vasiyetnamedeki bunlarla birlikte diğer tüm koşullara uymazsa miras hayır kurumlarına bağışlanacaktır. Bunun üzerine Kang Jae-kyung GangWondo'ya gider ve oradaki yeni hayatına hiç de istemeyerek alışmaya çalışır. Burada tanıştığı bir kız ise onun tüm düşüncelerini, hayatını değiştirmeye yeter de artar bile.






Wedding Dress


Go-eun, gelinlik tasarımcısı ve yalnız bir annedir ve yaşamak için sadece sayılı günleri kalmıştır. Küçük kızı So-ra'dan ayrılmadan önce, kızı için yapabileceği her şeyi yapmak istemektedir, gelecekte giymesi için ona bir çok güzel elbise yapar. Ge-eun durumu daha da kötüleşince, So-ra kanser olduğunu öğrenir ve gizlice annesinin dileklerini tek tek yapmaya çabalar.





First Time


22 yaşındaki Shiqiao, annesi Zheng Quing ile birlikte yaşamaktadır. Bir balerin olmak isteyen Shiqiao kas zayıflığı hastalığına sahiptir. Tedavisi hafıza kayıplarına yol açmaktadır. Bir gün bir fuarda her zaman hoşlandığı eski okul arkadaşı Gong Ning ile karşılaşır. Shiqiao'nun annesinin ısrarlarına rağmen ikili çıkmaya başlar. Gong Ning rock grubuna daha fazla zaman ayırmak için üniversiteden ayrılmıştır. Eski kız arkadaşı ise ondan hayatına odaklanamadığı için ayrılmıştır. Ancak Shiqiao için Gong Ning mükemmel bir sevgilidir.
Not: İsimlerden de anlayacağınız üzere bir Çin filmi. Ancak izlemenize engel olduğunu düşünmüyorum, maksat ağlatsın :))








My Way


II. Dünya Savaşı sırasında, Dae-Sik adlı Koreli bir adam Japon hükümeti tarafından Japonya için savaşmaya çağrılır. Bu sırada Güney Kore de Japonya'nın işgali altındadır. Sonunda Koreli asker Nazi ordusunun bir parçası olur ve Narmandiya Savaşı'nda Almanlar ile savaşır. Yeon Hee Koreli bir adam ve Japon bir adam arasında kalır.










Önerilerim şimdilik bu kadar, belki yazının devamı gelir orasını bilemem :) Umarım filmleri beğenirsiniz. Kesin ağlayacaksınız demiyorum ama seveceğiniz filmler olduğunu düşünmekteyim. Yorumlara bakarak ekledim bu filmleri herkes beğenmiş ve ağlamış gözüküyordu :) Yazı burada bitsin bari, haydi iyi seyirler size.

22 yorum:

  1. çok iyi şimdiden duygulandım :( den

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden duygulandıysan izledikten sonrasını düşünemiyorum :))

      Sil
  2. miracle in cell 7 bence izlenmeye değer burada da bulunmalı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  3. MİRACLE İN CELL 7 DE İZLENMEYE DEĞER BENCE
    İÇİNDE AŞK OLMADAN AĞLATABİLEN NADİR FİLMLERDEN DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlememiştim, izleyeceğim o zaman :) Teşekkürler belirttiğin için :)

      Sil
  4. Önerdiğin filmleri izleyeceğim :) İzlemediysen eğer ' Tha Classic ' benim en çok ağladığım filmdir, gerçi başka arkadaşlarım o kadar ağlamadı ama ben çok sevmiştim, tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Classic hakkında yapılan yorumlarda herkes, filmin çok güzel olduğunu söylüyor. Ama hala açıp izlemedim, büyük bir eksik galiba. Tavsiyene uyup bir ara izlemeyi düşünüyorum o zaman :))

      Sil
  5. hücre 7 mucızesı mutlaka ızlenmelı benım o kdar agladıgm bır fılım olmamıştır...sessızlık fılmıde mutlaka ızlenmelı ..ve tabıkı madeo fılmı ızlenmelı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessizlik filmini izlemiştim, gerçekten çok güzeldi. Diğer önerilerini de ikinci bir liste yaparsam ekleyeceğim :)

      Sil
  6. gözlerimi dolduran kore filimleri ; a werewolf boy,,secretly and greatly,pain ,shutter.oldboy,more than blue,the clasic,windstruck,ahenk,now and frover,hansel and gretel,koizare,only you,dogani,last present,hello ghost,wedding dress, boş ev,7 numaralı hücre mucizesi, my little hero,baby and me

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en çok hangisinde ağlamıstin more than blue ve werewolf boy haric?

      Sil
  7. Selam. Bu yazın için çok tesekkur ederim. Kac vakittir aradigim konular bunlar. Şimdilik Only You-ya baktim ve ağlatdı, şimdi de First Time-a başladım. Ellerine sağlık )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  8. klasik harika bi filmdi ya ben çok ağlamıştım valla şiddetle tavsiye edilir

    YanıtlaSil
  9. Sessizlik filmine benzeyen bir film önerir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Man From Nowhere, Miracle in Cell No 7, The Boy in the Striped Pajamas filmlerini söyleyebilirim ama tam olarak ardığın gibi midir emin değilim.

      Sil
  10. bna en cok aglatıcı film onerırmısınız ask olsn ama :D

    YanıtlaSil
  11. Moundy thursday(kutsal perşembe) filminde ağlamaktan ölmüştüm kesinlikle izlemelisiniz

    YanıtlaSil
  12. Ya soyle ask duygusal konulu guzel bi filim yokmu ya

    YanıtlaSil
  13. bence kesinlikle kutsal perşembe(maundy thursday ) izlemelisiniz bu filmde ağlamayan gerçekten duygusuzdur

    YanıtlaSil
  14. Abi wedding dress'i 3 kez izledim üçünde de ağladım

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.