Ekim 19, 2013

Death Note / Anime

Yazarın Puanı: 9.0
Tür: Anime
Ülke: Japonya
Bölüm Sayısı: 37
Yıl: 2006

Konusu: Yagami Light üniversite sınavlarına hazırlanan bir lise öğrencisidir. Light, çok zeki ve başarılı bir öğrencidir. Neredeyse çoğu kişinin istediği şeylere sahiptir fakat dünyadan, hayattan zevk almıyordur. Her geçen gün artan suç oranları, ülkedeki adalet sistemi onun hayattan daha da nefret etmesine yol açmaktadır. Bu yüzden artık hiçbir şeye önem vermemektedir.

 Bir gün Light dersteyken pencereden bir defterin havadan süzülüp yere düştüğünü görür. Okul çıkışı yürürken yerdeki bu deftere gözü çarpar. Defterin üzerinde 'Death Note' yazmaktadır. Bunu gören Light merak eder ve defteri incelemeye başlar. Fakat okuduğu-gördüğü şeyler hiç de inandırıcı değildir. Bunun nedeni ise defterin üzerinde ''Bu deftere ismi yazılan ölecektir.'' yazmaktadır.
Light defteri yanına alıp eve gider. Evde haberleri izlerken bir adamın anaokuldaki öğretmenleri ve öğrencileri rehin aldığını görür. Daha sonra defterin doğruluğunu görmek amacıyla adamın ismini deftere yazar. 40 saniye sonra adam ölür.
Defterin gerçekliği karşısında dehşete düşen Light bu defterle kendi dünyasını yaratabileceğini düşünür. Bundan böyle adaleti yerine getirmek adına, suçlu herkesi bu yolla öldürüp herkese tertemiz bir dünya yaratmayı planlar. Ancak peşine dünyanın en yetenekli dedektifi 'L' takılırsa Light planlarını nasıl gerçekleştirebilecektir ki?


Her tanıtımda yaptığım gibi bunda da düşüncelerimi belirtmekten çekinmeyeceğim elbette :) 


Öncelikle bu animenin, animelerin en iyisi olduğunu iddia edebilirim. Tabi çok fazla anime izlemiş biri olmayabilirim ancak bunun en iyilerinden biri olduğunu sadece benden değil animelerin çoğunu izlemiş birinden de rahatlıkla duyabilirsiniz. Şöyle söyleyeyim eğer bir solukta bitirebileceğiniz bir anime arıyorsanız bu tam size göre. Özellikle biraz da psikopatlık arıyorsanız. Ayrıca animeyi izlerken karşılaşacağınız akıl oyunlarıyla da oldukça şaşırabilirsiniz. Ben herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak her şey gibi bununda kusurları var. Mesela animenin çoğu izleyicinin isteklerini karşılamayacağı bir sonu var. Aslında hem karşılıyor hem de karşılamıyor. Yani karışık. Bu animede hangi tarafı tuttuğunuza bağlı. Nasıl desem tam olarak kimse kazanamıyor ama aslında kazanan var falan. Kafam çok karıştı şuan. Sağ gösterip sol vuruyor yani. Gerçekten hala yazdığım bu saçmalıkları okuyor musunuz? :D 
Hadi gidip bir an önce izleyin durmayın! :)






5 yorum:

  1. Simdi hic Kore ile alakam olmadigini soylemeliyim. Ama bu animenin konusu farkli ve tam benlik bir konu. Ozellikle psikopatlik kismi. Anlatim harika. Gercekten merak ettim. Izlemeye calisacagim emegine saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :) Konusu bence de güzel. Çoğu kişi de beğeniyor bu animeyi zaten. Kesinlikle izlemelisin. :))

    YanıtlaSil
  3. genelde dizi izlerim ama bu animeyi merak ettim :)

    YanıtlaSil
  4. ben hep dizi izledim şimdiye kadar inşallah animeye başlarsam bu animeden başlayabilirim :):)

    YanıtlaSil
  5. Evet, bu anime iyi bir başlangıç olabilir. :)

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.