Ocak 09, 2019

Memories of Alhambra


     
Merhaba! Şu aralar güzel Kore dizisi arayan ama henüz bulamayan varsa bir Hyun Bin dizisiyle karşınızdayım. Beni uzun zamandır böylesine heyecanlandıran bir Kore dizisi olmamıştı. Özellikle beni şu aralar romcom'lar (romantik-komedi) çok sarmıyor çünkü biliyoruz belli bir bölüm dizisinde aynı şeyler olacak diye. İşte ilk 10 bölüm aşık olacaklar, 2 bölüm birbirlerine açılacaklar. Ve son iki bölüm bir şey olacak ve ayrılacaklar.  Bundan dolayı heyecanı olmadığı için artık çok da izleyesim gelmiyordu farklı bir şey görmediysem.
İşte farklı bir konu tam da burada devreye giriyor:  Memories of Alhambra.




Konusu  ise şöyle. Jin-Woo (Hyun Bin), oyun geliştiren bir holdingte CEO (tabiki de CEO). Oyun geliştiren bir çocuk ile iletişime geçiyor, ve bunun için Granada'ya gidiyor. Ve olaylar gelişiyor. Oyun VR (artırılmış gerçeklik) ile ilgili bir oyun ve oynamak için özel bir lens takmak yeterli. Granada'ya gittiğinde oyunu yazan kişinin kaybolduğunu görüyoruz. Hikaye böyle gelişiyor. Park Shin-Hye'de oyunu geliştiren çocuğun ablası ve aynı zamanda Granada'da pansiyon işletiyor.

-

Spoiler'lı Yorum:  

Şu ana kadar 10  bölüm yayınlandı sanırım. Şu ana kadar temposu çok iyiydi umarım böyle devam eder. Yalnızca asistanın ölmesine üzüldüm. Keşke ölmeseydi. Bir adamı bulacaklar diye sürekli kayıp veriyorlar. Bir de anlayamadığım bir şey, kod yazarak nasıl oyunun önüne geçemiyorlar. Mesela bence ortaya çıkan yakın arkadaşını oyunu yeniden kodlayarak durdurabilirlerdi belki ya da son bölümde gelen macerayı belki... Bilmiyorum bana oyuna müdahale edememeleri saçma geldi, surver ellerinde halbuki :(
Onun dışında bence çekimler, senaryo çok güzel ilerliyor. Özellikle Granada'da geçen çekimler hiç göze batmıyor.
Heyecanla yeni bölümleri bekliyorumm. 

Puanım: 7.9
.---------------------------------









Kendinize iyi davranın,

















1 yorum:

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.