Haziran 18, 2015

Reply 1994

Yazarın Puanı: 7.2
Türü: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 21
Yayın Yılı: 2013
Oyuncular:
Go Ara - Sung Na Jung
Jung Woo - Sseureki (Çöp)
Yoo Yeon Seok - Chilbongi
Kim Sung Kyun - Samchunpo
Son Ho Jun - Haetae
Baro - Binggeure
Min Do Hee - Jo Yoon Jin

Konusu: Kore'nin çeşitli şehirlerinden Seul'a üniversiteye gitmek için gelmiş 6 genç bir pansiyonda kalırlar. Pansiyon, Na Jung adında kızları olan Masanlı bir aile tarafından işletilir.


Yazarın Yorumu:


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Eğlenceli, gülmek istiyorsanız izleyebilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli tahminlerde bulunabileceğiniz bir dizi :)  Fakat Reply 1997'yi izlemediyseniz tabi ki koşa koşa önce onu izleyin! :))

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


Spoiler içerir!


Merhabalar! Öncelikle bu dizi sonuyla beni bir hayli gıcık etmiştir baştan söyleyeyim. Şimdi burada dolu dolu yazmak yerine karakterlerden giderek size neden gıcık olduğumu anlatacağım.



Sung Na Jung

Aslına bakarsanız kendisi tatlı ve komik bir kız. Fakat gelin görün ki eş seçiminde yanlış karar almış bir kız aynı zamanda. Başından beri Çöpü seviyordu tamam, yapabilecek bir şey yok fakat bizi bölümün sonlarına doğru neden heyecanlandırıyorsun be senarist!

Olaya direk daldım farkındayım ama çok sinirlendim, ne yapabilirim. Araya yıllar soktular, Çöp ve Na Jung ayrıldı dedim ki yaşasın be belki Chilbong ile olur. Hatta öyle güzel, tatlış sahneler yaptılar ki umutlarım git gide daha da arttı. Üstelik Na Jung ben seni sadece aileden biri olarak görüyorum demişti Çöpe. Benim umutlarım tavan yaptı tabii. Ta ki bir gün Çöp ben hastayım diyerek kızı eve çağırdığı güne kadar. İşte benim yıkıldığım gün arkadaşlar. Bütün umutların dibe çöktüğü artık finali dahi izlemek istemediğim anlar. Diyeceklerim bu kadar...

Alakasız bir ek: Bu kız gerçekte çok daha güzel, neden dizi de böyle paspal?


Jung Woo

Yorum yapmak bile istemiyorum. Zaten dizinin başından beri hiç hoşlanmamıştım. Belki Na Jung ile olan birkaç komik sahnesine gülmüş olabilirim ama o kadar -.-


Chilbongi

Bu ikinci erkek sevdası bende radikal bir şey haline geldi. Başlarda bir iki dizi denk gelir diyordum, kendimi sakinleştirmeye çalışıyordum (bu yazıda mesela) ama hemen hemen her dizide olunca dizilere başlamaya korkar oldum (bknz: School 2015)




Her neyse işte, bizim bu sevimli, fedakar, düşünceli, duygusal, romantik, sportif oğlanımız sap kaldı. Yani aslında kalmadı biriyle evlendi ama böyle kıytırık bir tanışma olamazdı yani. Hiç yapmasaydınız keşke, zahmet etmişsiniz...


Samchunpo & Jo Yoon Jin & Haetae

Bir ara üçlü bir aşk mı olacak dedim ama çok kısa sürdü :)) Haetae'nin çapkınlıkları çok komikti. Samchunpo'ya da bir türlü ısınamadım ben. Joo Yoon Jin hakkında da şunu söyleyeceğim, hiç aklıma gelmezdi bir karakteri bu kadar kendime benzeteceğim. Tepkileri, sessizliğinin altında yatan cadı falan tıpkı ben :D Tip olarak tek benzerliğimiz saçlarımız ve ten rengimiz galiba onun dışında pek benzemiyoruz ama karakter aynı :D


Binggeure

Hiçbir mazeret kabul etmiyorum bu çocuk gay. Bir kızla evlenmiş olması beni alakadar etmez :D Belki biseksüel olabilir, bakın bu ihtimali veriyorum. Tüm bölümler boyunca Çöpe aşık sandım ya! Bu çocuk nasıl gay olmaz :D Şaşırttı açıkçası, Reply 1997'de olunca bunda da olur sanmıştım halbusi.


Sung Joon (bknz: Yook Sungjae) 

Çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Bu çocuk nasıl sadece 1 bölüm oynar ya! Bölümler boyunca bekledim, bekledim, sabırla bekledim sadece bir kere çıktı ondan sonra yok oldu. Yani Sung Joon vardı ama Sungjae oynamıyordu onu demek istiyorum :D

Bu çocuğu neden bu kadar sevdim? Cevabı çok açık dostlar! Seo In Guk'a çok benzetiyorum da ondan! :D 
Şimdi School 2015'i izleyesim var ama yukarıda da anladığınız üzere korkuyorum.


Reply 1997 dizisinin oyuncuları gelince çok mutlu oldum! Diziyi de özlediğimi fark ettim, arada açıp açıp izlemek isterdim ama malum bir bölüm 1 saatten de fazla olunca insan istese de vazgeçiyor. 
Diziyi Reply 1997 ile karşılaştırmak gerekirse kesinlikle 97 daha iyiydi diyebilirim. Onda daha çok gülmüştüm ve sonunda kız istediğim kişiyle olmuştu. Daha ne! :))

Bu arada finalin daha başından anlaşılınca kızın kimle evleneceği, bütün final bölümünü 10-15'er dk atlaya atlaya izledim. Pişman değilim.

Benden bu kadar, başka bir yazıda görüşmek üzere :)




4 yorum:

  1. bu diziyi tamamlayamadım ben. sevmemiştim. reply97 den sonra beklentim yüksekti ve taklit gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artık birkaç diziden sonra beklentiye girmemek gerektiğini anladım ve öylesine izledim. Reply 1997'yi düşünmeden, bu şekilde daha da katlanılabilir oluyor. Ama fena değildi yine de :)

      Sil
  2. Aslinda guzel bi diziydi ama kendisini ilk kez izlememe ragmen Go Ara'ya tahammul edemedigim icin biraktim. Mesela o yemek yiyisi, o zorlama kabadayi hareketleri cirkinlestikce cirkinlesti gozumde valla ondan sonra bir suru guzel diziyi de izleyemiyorum o oynadigi icin :) Aslinda simdi Hospital Playlist'te gozume guzel geldi ama zamaninda nasil sogumussam... Neyse ben gidip 97'yi izleyem bi ara en iyisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başrol oyuncuya tahammül edemeyince dizinin konusu vs ne kadar güzel olursa olsun çekilmiyor maalesef :/
      97'den vazgeçemeyen birisi daha!!! Arada eskileri açıp izlemek güzel geliyor :)

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.