Eylül 02, 2014

Erkek Gruplar Neden Daha Ön Planda?

Erkek grupları hep bir adım önde başlıyor bence. İsimlerini daha çabuk duyuruyorlar dünyaya. Bugün neden böyle olduğunu konuşacağız.



Danslar 
Açıkçası erkek gruplarının dansları yanında kız grupları çok boş kalıyor. Erkek gruplarında neredeyse vücutlarının hepsi çalışıyorsa kızlarda hep kalça ön planda. Tabi bu da ikiye ayrılıyor:
Eğer kız grubu seksiliği ön plana çıkartan bir grupsa ki bu çıkıştan iki üç yıl sonra oluyor. Kalça çok planda el hareketleri acayip basit oluyor. 
Eğer kız grubu tatlılığa oynuyorsa bu da genelde genç oldukları çıkış zamanına rastlıyor, kalça daha az ön planda daha çok el hareketleri önde.. O hareketler de çok basit zaten.

Ancak arada bir iki grup var. Onlarda erkeksi zaten 2eyes'ın "Dont Mess With Me" şarkısı buna bir örnek. Ama kadınız hemde iyi dans ederiz diyen bir grup henüz göremedim. Biliyorsanız lütfen bildirin :)
Ama bir gerçek ki erkek grupların koreografisiyle  pek boy ölçüşemiyorlar maalesef...


Şarkılar
Erkekler biraz daha her yöne kaysalar da kız gruplarında bu çok az. En azından kendilerini ispatlayana kadar hep aynı şarkılar yapıyorlar. Havadan sudan bahsetse iyidir, hep aynı şey "geri dön", "seni seviyorum". "Allah senin belanı versin." tarzında dönüyor bütün şarkılar :) Bazı baba grupların haricinde bu böyle genelde. Erkeklerdeyse sanırım konu aralığı daha geniş.


Dış Görünüş


Yani bence bu konuda pek yapılacak bir şey yok ama kız idoller genelde hep aynı.. Hep aynı tatlı, saygılı imaj. Tabi bu konuda pek bir şey yapılamaz. Hyuna'yı örnek verelim mesela. Kliplerinde ya da fotoğraf çekimlerinde hep iddialı pozlar versene programlarda hep utangaç ve saygılı bir kız. 
Erkeklerde bu durum daha rahat. Tatlı, yakışıklı "cool" veya asi olabilirsin. 
Şimdilik kpop da pek ilerleyemedim hep en popülerleri biliyorum şu an ona göre durumu biraz tahlil etmeye çalıştım. Daha çok araştırdığımda umarım yine sizlerle paylaşabilirim.  Şimdilik görüşürüz ^^



2 yorum:

  1. Dans konusunda haklı olabilirsin... JYP ''6MİX'' adında 6 üyeli bir dans grubu kuracak 2014 yılı bitmeden çıkış yapacaklar büyük ihtimal ile GOT7'a benzer bir kız grubu çıkaracaklar bakalım ne kadar iyi dans edecekler... Dans konusunda umutluyum onlardan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım öyle olur :) JYP den bende umutluyum bazen değişik işler çıkartıyorlar .

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.