Ağustos 18, 2014

Sen de Kimsin?!

Bugün herkesin de muhtemelen farkında olduğu bir konuyu sizinle paylaşmaya karar verdim. Dizilerde sıkça görülen bir olay olan hafıza kaybı! Daha önceden dizilerdeki ikinci adamlar hakkında bir 'şikayet' yazısı yazmıştım. İşte bu da o tür de bir yazı.

Zannedersem senaristler diziye heyecan katacak bir olay bulamıyor olmalılar ki bölümlerin ortalarında bir hafıza kaybı meselesini ortaya atıyorlar. Yani ne yapıp ediliyor yine de o olay gerçekleşiyor! Artık hastalıktan mı olur yoksa mağdurumuz kafasını bir yerlere mi çarpar bilinmez. Hastaneye kaldırılır ve gözlerini açtığında bir takım şeyleri unutmuş olur.

Bu olay genelde romantik dizilerde gerçekleşir. Karşımıza sık sık çıkan bir hadisedir. İzleyicileri adeta hayattan bezdirirler. Peki neden özellikle romantik dizilerde? Çünkü başrol adamın asıl kızı belli bir süre unutması gerekir ki hatırladığında aşkları ilk günkü gibi devam etsin. Birbirlerine daha çok bağlansınlar.

-----

Genelde hafıza kaybı şu şekilde gerçekleşir:

·Çocuk kaza geçirir.
·Kız onu ziyarete gider.
·Çocuk sen de kimsin be?! bakışı atar. 
·Kız çocuğun hafıza kaybı geçirdiğini anlar ve kendini hatırlatmaya yeltenir.
·Çocuğun umurunda olmaz ya da kıza inanmaz ama içine mutlaka bir kurt düşer.
·Kız ağlayarak hastaneden ayrılır ve hayatına devam eder.
·Bir şey olur çocuk hatırlar.
·Fakat mühim bir nedenden dolayı kızı korumak zorundadır ve bu yüzden hiçbir şey söylemez.
·Ancak hatırladığı bir gün ortaya çıkar.
·Çocuk kızdan özür diler, beni beklediğin için saol der.
·Ve mutlu son.

Not: Bir kriz nedeni olarak asıl kızdan önceki uyuz kızın tekrar ortaya çıkıp çocuğa yeniden sahip olabileceğini düşünmesi.

-----

Peki benim merak ettiğim bir konu var. Çocuk hafızasını kaybediyor tamam ama neden sonra istisnasız her kız çocuğa kendini hatırlatmak için türlü yöntemlere başvurmuyor? Önceki sevgilisi yada çocuğa göz koymuş herhangi bir kız çıkıp sana burnunu sokma dedi diye sen neden ona uyuyorsun? Kafan mı güzel?! Bıraksa çocuk hiçbir şey hatırlamayacak öbür kıza gidecek yani. Kızlarda saf olsunlar diye yazarın yaptığına bak.

Bir de çocuk döndükten sonra beni beklediğin için saol demiyor mu daha da sinir oluyorum. Ne beklemesi yahu. Kız seni ellere yar etmiş. Yalancıların eline bırakmış seni. Ne beklemesiii!! 

Başrol hafıza kaybı geçirince diziden direk soğuyorum yani o kadar diyeyim.

Secret Garden'daki hafıza kaybı izlediğim ilk hafıza kaybıydı. Ama en güzeli de oydu. Hyun Bin'den mi kaynaklanıyor o kadarını bilemeyeceğim artık. Ama 20'lerindeki hali çok tatlıydı. En azından sadece bizim kızı değil toptan son 10 yılı falan unutmuştu adam. O bile daha gerçekçi :D İnsan sadece aşık olduğu kişiyle tanıştığı zamandan mı unuturmuş yahu. 
Belki de tam asıl kızdan itibaren unutmalarının nedeni çocuk için hayatının dönüm noktası olması falan olabilir. Ama yazarın bu mantıkla hareket ettiğini hiç sanmıyorum.

Peki özlü sözümüz ne : Beyin unutsa da kalp hatırlar.

Haydi kendinize iyi bakın :)



10 yorum:

  1. En son Hana Yori Dango'yu izlemiştim orada da böyle bir olay var :) Çok acı çekiyormuş kızın hayatında olduğu dönemde o yüzden sadece o kısmı unutuyormuş :P Ne kadar inandırıcı demi? :)) Bu arada blogun bende çok çok yavaş açılıyor yani sadece bil diye söyliyim dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bıktırdılar valla, inandırıcı olsalar yine lafım olmaz :))
      Söylediğin için saol, ilgileneceğim :)

      Sil
  2. Aynen yaa!
    Yazıyı iki kelimede bir durup 'Aynen yaa!' diyerek okudum :D Ben de hafıza kaybı olayını hiç sevmiyorum ve o kızların kadere teslim olup 'beni unutmuş artık elimden bir şey gelmez' tavırlarını hiç hiç sevmiyorum. Hayır o kötü kızların ikna ettiği gibi çevrenden birkaç kişiyi ikna edip çocuğu karşına alıp onlara doğruları anlattırmak çok mu zor?
    Sözü açılmışken Şundan da bahsetmezsem olmaz: En sinir olduklarımdan bir başkası da her dizide istisnasız tam final bölümde çocuğun yurtdışına gitmek zorunda kalması. Sanırım 'Aradan yıllar geçse de bir daha buluşunca aşklarından hiçbir şey eksilmiyor' mesajı vermeye çalışıyorlar burada da.
    Yazını keyifle okudum, kendimden çok şey buldum :))
    Bize de bekleriz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızların hemen pes edişleri tüm bu olayları karmaşıklaştırıyor zaten, olaya bir el atsalar...
      O yurtdışı olayı da hemen hemen her dizide var. Belki onun hakkında da bir yazı yazarım, sitem içerikli :D
      Yazıyı beğendiğine sevindim, yazdıklarıma başkalarının da katılması çok hoşuma gidiyor :))
      Size de uğrarız ^^

      Sil
  3. Çağımızın büyük sorunu :) Kesinlikle sana katılıyorum. Artık o kadar abarttılar ki geçmişten geleceğe yolculuk konusu gibi her yerden çıkmaya başladı. En son Fated to Love You'da oldu ve acayip sinir bozucuydu. Ki diziyi çok çok severim. Böyle saçmalıklara gerek yok cidden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fated To Love You dizisini ben de izliyorum, başka dizilerde de oldu. Böyle iyice birikince yazdım zaten bu yazıyı. Güzelim dizileri heba ediyorlar.
      Bence de dizilerdeki en büyük sorunlardan biri budur :)

      Sil
  4. unni merhaba yazıların çok güzel ve eğlenceli ben aşağıdaki çocuğu çok merat ettm çok tatlı gülüyor hangi dizi bu unniiii teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  5. unni merhaba yazıların çok güzel ve eğlenceli severek okuyorum kore hakkında bilgi ararken tesadüfen senenkine denk geldim hepsi çok güzel ama en aşağıdaki çocuğu çok merak ettim çok tatlı ya sırf onun için hesap açtım kim bu unni hangi dizi şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Who Are You adlı bir diziden olması lazım, çocukta başrollerden biri herhalde :)

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.