Ağustos 11, 2014

Kore Dizisi Görünümlü Türk Dizileri - 2

Önceden yaptığım listenin ikincisine geçiyorum :) Kore dizilerinden alınmış diziler, dizilerimiz. Yaz gelip yeni diziler başlayınca aralarında alındıklarını fark ettiklerim var. Liste uzadı anlayacağınız. Ben de onları eklemek istedim. Şimdi bakalım hangi diziler alınmış;


 Kocamın Ailesi - My Husband Got A Family

Orijinalini de Türk versiyonunu da izlemedim. Tıpatıp her şey aynı mı bilmiyorum. Ancak konu olarak, kişiler olarak alındığını biliyorum. Zaten isimlerde benziyor. My Husband Got A Family dizisini izleyecektim aslında Minhyuk oynuyor diye ama çok fazla bölümü olduğunu fark ettim. Zaten kısacık dizileri bile yarım bırakan ben kesin onu da yarım bırakırım diye düşündüm. Aranızda izlemiş olanlarınız varsa nasıl bulduklarını bana söyleyebilirler mi acaba?


Aşk Ekmek ve Hayaller - Bread Love And Dreams

Okuduklarımın yalancısıyım, ikisini de izlemedim ancak alıntıymış. Konularını bile bilmiyorum öyle söyleyeyim. Diziyi televizyonda da hiç görmedim. Tutmadı falan mı acaba, yoksa saatler mi denk gelemedi? 2013 dizisiymiş.

Beni Affet - Temptation Of An Angel

Ne zaman yayınlanmaya başladı bilmiyorum ama sanki bayağıdır var Beni Affet. Bu diziye de ilham mı almış desem alıntı mı desem bilemedim. İkisini de izlemediğim için uygun olanı seçemedim. Beni Affet dizisinin Kore'den alınmış olmasıyla ilgili hiçbir fikrim yoktu...

Yamak Ahmet - Saraydaki Mücevher

Bunları da izlemedim. Ancak ilk listede bir arkadaş yorum yapmıştı, bu da alıntı diye o yüzden yazmak istedim. Yamak Ahmet, Osmanlı zamanlarından, Saraydaki Mücevher ise Kore'nin tarihinden. Nasıl benzeyebilirler ya da ne kadar benzetebilirler dedim ama birkaç detay benziyor herhalde. Siz ne düşünüyorsunuz, izlemiş ve benzetmiş miydiniz sorularını size yöneltiyorum :)

Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu - The Man From Nowhere

Aynısı değil, zaten biri dizi biri film ama ilham alındığı söyleniyor. Bunu yeni öğrendim. İnternette bir şeyler yazıyor ama bence aynısı değil. Emir'in Yolu saçmaydı zaten, Adını Feriha Koydum'u mutlu bitirip böyle saçma konulara girmeye gerek yoktu. Neyse konuyu değiştirmeyeyim.
İlham alınmış mı alınmamış mı?! Kafamda deli sorular var. İnternette genelde herkes Emir'in Yolu dizisinin tanıtımında saç kesim sahnesini benzettiklerini söylüyorlar.

Kiraz Mevsimi - A Gentleman's Dignity

En güzelini sonlara koymak istedim. Kiraz Mevsimi 'her şeyiyle' de olmasa da 'çoğu şeyiyle' A Gentleman's Dignity dizisinden alınmış. Karakterler, konu... Sadece bir kaç detayda farklılık gördüm ben. A Gentleman's Dignity dizisi en sevdiğim diziler arasındadır. İzlerken çok eğlendiklerimden. Kiraz Mevsimi'ni izlerken de bazı sahnelerin aynı olduğunu gördüm. Sanırım bunları fark etmeyen yoktur değil mi? Her neyse anladınız siz beni :)

Günahkar - Nice Guy

Son olarak önceki yazıda yazdığım gibi kesin olmayan ama üzerinde durulan bir diziyi paylaşmak istiyorum. Günahkar adında bir dizi başlayacakmış. Söylentilere göre Nice Guy dizisinden alıntı olacakmış o da. Tabi daha dizi başlamadan ön yargıya kapılmanızı istemem ama madem böyle bir yazı yazıyorum bunu da belirteyim dedim.
Gerçi şimdi fotoğraf koyayım derken gördüm de tıpatıp aynısını yapacaklar herhalde. Bir Aşk Hikayesi dizisinde de oynamış olan Seçkin Özdemir de başrol. Konusu falan da aynı. Evet arkadaşlar Nice Guy'ın Türk versiyonuna hazır mısınız diyeyim ben o zaman :)
-Bu arada Nice Guy demişken, yarım bırakmıştım, bitirsem mi?!
Kore'den alınan dizilerle ilgili diğer yazılarımız:
Kore Dizisi Görünümlü Türk Dizileri! -- tık
Yasal Olmayan Uyarlama Diziler -- tık

12 yorum:

  1. Beni Affet Kore uyarlamasi iki diziyi izlemis biri olarak bunu kesinlikle söylebilirim ana konusu anlinti koresinde intikam alan kiz Basrolde burda herseyden habersiz kücük kizkardes ama bana kalirsa Diziyi cok uzatillar ve iyicene ana Konudan saptillar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkiler diziyi uzattıkça uzatıyorlar zaten gereksiz yere, bir de madem alıntı yapıyorsun bari konuya sadık kal. Çok uzayınca insan bir yerden sonra bıkıyor da :/

      Sil
    2. Aynen birde inkar ediyolar ama iki diziyi izleyen alinti oldgunu anlar Koresinde kücük kiz yan roldeydi burda basrol yapmislar basrol olan Abla'yida yan rol yapmislar. :D Zamanin varsa Temptation of an angels'i tavsiye ederim cok iyi bir Dizi izle

      Sil
    3. Zaten bir dizi alıntıysa biz izleyenler hemen anlıyoruz, inkar etseler de fark etmez :) Pek benim seveceğim türden bir dizi değil galiba ama ilk bölümünü bir izlemeyi denerim, teşekkürler önerin için :)

      Sil
  2. Kiraz mevsimi sevdiğim bi dizi tıpkı diğer sevdiğim bi dizi olan a gentleman's dignity gibi. Aralarındaki benzerliği fark etmemek elde değil. Ama bu kadar benzemelerine rağmen dizi kendine özgü bir çizgi oluşturmayı başardı. Yalnız ilk bölümdeki baş karakterlerin aynı taksiye binmek için tartışmaları sonra taksiye başka biri binince otobüse binmeleri, otobüsteyken kızın oğlanın üstüne düşmesi falan bana biraz personal taste ın başını hatırlatmadı değil :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başta nasıl ilerleyecek diye izliyordum ama sonradan bıraktım, yine de kendi çizgilerinde gitmeleri iyi olmuş. Personal Taste ile olan benzerliğine değinmeyi unutmuşum, o sahneler gerçekten çok benzerdi birbirlerine :))

      Sil
    2. aynen bende öyle düşündüm

      Sil
  3. Kocamın ailesi ve My husband a family karakterlerinin fotoğraflarını karşılaştırabilir misiniz ? Lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini de izlemedim tam olarak bu kişi bu, şu kişi de tam da bu diyemeyeceğim, konularına bakarak tahmin edebilirim sadece, ona da girişmek istemiyorum açıkçası :)

      Sil
  4. Bu site iyi olmuş. Aferin ipliğini pazara çıkarın bu çakma senaryoların.

    YanıtlaSil
  5. nice guy u bitir derim bende izliyeceğim çok güzel acıklı dizi olduğunu duymuştum dram sevmiyorsan izlemeyedebilirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeyi bir kere daha denemiştim ama yok bitiremiyorum. Dram sevmiyorum, ondan olsa gerek :/

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.