Ağustos 20, 2014

Tonari no Kaibutsu-Kun / Anime

Animemizin adı Tonari no Kaibutsu-kun. Türkçesi ''bitişiğimdeki canavar''.Aslına bakarsanız izlerken pek bir canavarlık göremedim ben.Esas oğlanımız Yoshida Haru öylesine sevimli ki animenin adının Türkçeye çevirilişi yanlışmış izlenimi uyandırdı bende.




Soldaki siyah saçlı :)

Animenin konusuna gelince; Shizuku adındaki oldukça çalışkan,pek arkadaşı olmayan,sadece dersleriyle ilgilenen,etrafındaki olaylara sürekli beni ilgilendirmez moduyla bakan dış görünüş olarak çok tatlı bir kızın hocasının ricası üzerine Yoshida Haru adındaki oldukça haylaz,kavgacı,okuldaki devamsızlığı yüzünden kalacak durumda olan bu kişiye not götürmesiyle hikaye başlar.


Haru'nun bir de tavuğu vardır ki animeyi izlerken birçok eğlenceli sahne yaşatır :)

Gel zaman git zaman  Shizuku ve Haru arasında çok hoş bir ''aşk'' başlar.Gel zaman git zaman desem de ilk bölümde Haru öyle bir şey yapar ki Shizuku artık derslere kendini veremez,sürekli onu düşünmeye başlar.




Shizuku ders çalışmak için kendini ondan ne kadar uzak tutmaya çalışsa da pek başarılı olamayacaktır.Açıkcası Haru o kadar tatlı ki kendinden uzak tutmaya çalışmak tam bir saçmalık eheh :))


Haru hiç beklenmedik anlarda kızın elini tutuyor,öpüyor,sarılıyor ayrıca çok kıskanç.Shizuku'ya biri dokunduğu an yumruğu indiriyor lakin bu yumruk birkaç kez hedefinden şaşıp Shizuku'ya isabet ediyor ahah :D



Shizuku'nun iç konuşmaları hiç bayık değil gereksiz uzatılmamış tam ayarında.Ayrıca animeyi durdurup not alacağınız sözler bile söylüyor bazen.13 bölümlük olmasındandır belki de ama 13 bölümle bence çok iyi anlatmışlar sevgi,aşk,arkadaşlık temalarını. Haru'nun beni etkileyen bir tarafı da çok asi,başına buyruk..:) Ayrıca Haru'nun yanında kaldığı abimiz de çok karizmatik söylemeden edemeyeceğim.Gözlüklü olan.

Bu arada ikisinin ilişkisinde utanma faktörünün olması da güzel bir şey malum günümüz ilişkilerinde pek utanma söz konusu değil neyse...Birbirlerine baktıklarında suratlar daima kırmızı.


Haru sürekli gezmek dolaşmak isterken Shizuku ders çalışmak istediğinden-aslında Haru ile takılmak da istiyor :)-aralarındaki tartışma da sürüp gidiyor anime boyunca.Ama oldukça eğlenceli tartışmalar,anime bittikten sonra bile tekrar tekrar izlenir.


Animenin müziklerine gelince öyle çok abartı bir opening veya endingi yoktu lakin Shizuku'nun iç konuşmalarında geçen çok güzel bir piyano vardı.İşte;


Animemiz mutlu bir sonla bitiyor,yan karakterletiyle,çizimleriyle,hissettirdikleriyle sevebileceğiniz bir anime.Bir dahaki yazıya kadar görüşmek üzere :))






4 yorum:

  1. ya tam araştırıyodum karşıma çıktı ellerinize sağlık süper..bu arada sitenizde çok güzel devamını bekleriz ^^

    YanıtlaSil
  2. Ben buna başladım ama devam etmeyi unuttum. :D
    İzleyeyim bari, izleyecek anime arıyordum.

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.