Haziran 26, 2014

200 Pounds Beauty / Şişman Sevgilim

Yazar Puanı: 5.6
Türü: Romantik-Komedi
Yayın Yılı: 2006
Oyuncular:
Kim A Joong - Jenny
Kim Ah Joong - Han Na
Joo Jin Mo - Sang Joon
Ji Seo Yun - Amy
Kim Hyun Suk - Jeong Min

Konusu: Han Na sıcak bir kalbe ve büyük bir vücuda sahip bir kızdır. Aynı zaman da inanılmaz bir sese de sahiptir. Han Na şarkıcı olmak istemektedir ancak kilolu görünüşünden dolayı bilinmeyen bir şarkıcı olarak çalışmaktadır. Pop şarkıcısı olan Amy için seslendirme (vokallik) yapmaktadır.
Han Na aynı zamanda Amy'nin yapımcısı Sang Joon'a aşıktır ancak tek taraflıdır. Bir gün Han Na, Sang Joon'un doğum günü partisine davet edilir ve Sang Joon ona partide giymesi için kırmızı bir elbise alır. Han Na heyecanlamış ve korkmaya başlamıştır çünkü elbise dekolteli ve oldukça abartılıdır. Bu büyük bedeniyle böyle bir kıyafet giyebileceğinden emin değildir. Han Na sonunda partiye kırmızı elbise içinde gider, ama Amy aynı kırmızı elbise ile gelince utanır. Doğum günü partisi devam ederken, Han Na duygusal bir travma yaşar ve bir yıllığına ortadan kaybolur.
Sonradan Han Na, güzel Jenny olarak geri döner...

Filmin Fragmanı;



*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Yazarın Yorumu;

(Lütfen izledikten sonra okuyun)

Film amerikan sineması izleyicisi için sıradan bir film ancak daha çok Kore sineması izleyenler filmi daha değişik ve eğlenceli bulabiliyor.
Ben filmi fazla beğenmedim. Aşırı klişe ve yapay geldi. Korelilere böyle şeyleri yakıştıramıyorum. Amerikanlar neyse onlar da daha normal duruyor fakat Kore'nin o sıcak, saf ilişkilerinin yanında bu fazla yozlaşmış bir film gibi geldi.
Müziklerin iyi olması yanında verdiği mesaj hoşuma gitmedi. Şişmansan bir önemin yok zayıfsan giderin var şeklinde bir mesajı olsa olsa Hollywood'dan beklerdim pek yakıştırmadım.
Velakin yine de vakit geçirebilecek klasik bir film :)

Not: Yine yorumu kısa bir film. Çünkü bunu da izleyeli neredeyse bir yıl oluyor. Ancak beğenmediğimizi net olarak hatırlıyoruz diyebiliriz.

Filmden bir kaç kare;











5 yorum:

  1. Bende beğenmedim diye hatırlıyorum yalnız değilmişim :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh be neyse ki bizim gibi biri daha varmış :) Herkes çok beğendim deyince biz de mi sorun var demiştik :)))

      Sil
  2. cok guzel bir film izlemisdim :)

    YanıtlaSil
  3. Filmde kız estetik geçirip estetiği tam bitmeden babasıyla görüşüyor,başında tam bir müslüman şalı,üstünde pardesü “yakında güzel olacağım baba” diyor. Hadi vücut ve surat estetik,saç;başı örtmek ne alaka?Çirkin insanlar örtünür mesajı vermeye çalışıyorlar güya(!)Film sektörünün çoğu siyonist zaten.
    Ayrıca filmde materyalizm aşılanıyor,her şey dış görünüşe bağlı ve bundan ibaret gibi.Halbuki şişmanla alay edenin içi çirkin!Aksettiğinden dışı da!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yalnız orda örtünmesinin sebebi zaten eski Hanna yı arıyorlar kızda kendini gizleme için yapmış olmayı .Boşu boşuna duyar kasmaya gerek yok .

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.