Eylül 05, 2016

Lucky Romance

Yazarın Puanı: 7.6
Türü: Romantik - Komedi, Dram
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Yılı: 2016
Oyuncular: 
Hwang Jung Eum - Shim Bo Nui
Ryu Joon Yeol - Je Soo Ho
Lee Chung Ah - Han Seol Hee
Lee Soo Hyuk - Choi Gun Wook

Konusu:

Shim Bo Nui geçmişte yaşadığı sürekli talihsizliklerinden dolayı batıl inançları olan ve fala inanan bir insandır. Bir gün eğer bakir ve kaplan yılında doğmuş bir adamla yatmazsa kız kardeşinin yakında öleceğini öğrenir. Sonra Je Soo Ho ile tanışır.

Bo Nui, Soo Ho'nun falcının dediği şartlara uygun bir erkek olduğunu öğrenir ve onu ayartmaya çalışır. Ancak Soo Ho, oyun şirketinin dahi bir CEO'sudur ve sadece mantıksal, bilimsel şeylere inanmaktadır.


Yazarın Yorumu:

*-*-*-*-*

Romantik komedi arıyorsanız önerebilirim. Başrol çocuğun tatlılığına bayılacaksınız muhtemelen :)

*-*-*-*-*

Spoiler içeren kısım;


Bu diziye canım çok sıkkın olduğu bir günde başlamıştım. O zaman dizi bitmemiş, yayındaydı. Hüzünlü sahnelerinin dışında oldukça komik bir diziydi. Özellikle Soo Ho ile Bo Nui'nin ilk bölümlerdeki karşılaşmaları çok komikti :D

Bu arada dizinin son 2 veya 3 bölümü olması lazım, izlemedim. Sonlara doğru diziye olan merakım bayağı azaldı. Şu sıralar böyle bir sorunum var, dizilerin sonları ilgimi çekmiyor :D
Olaylar iyice sarpa sardığı ve yazarlar final bölümünde bunları halletmeyi de sevdikleri için son bölümlerde sürünüyoruz genelde. Ben de bu durumdan çok sıkıldım ve orada bitti benim için.
-Tam olarak bir yer söyleyecek olursam, çocuğun istifa ettiği kısımlar. Oyun başarısızlığa uğradı ikinci defa ve orda öh artık dedim, benden bu kadar. Çekemeyeceğim hiç :D -

Karakterlerden gidelim;

Shim Bo Nui
Hwang Jung Eum'u seviyorla sevmiyor arasında gidip geliyorum. Hüzünlü bir bakışı var kızın, oyunculuğu ne kadar iyi ne kadar kötü hep arada kalıyorum. Bu karakter de yeri geldiğinde beni çok sinirlendirdi, yeri geldiğinde güldürdü. Mesela sarhoş olup etrafta kaplan aradığı sahneler çok komikti, Soo Ho'yu direk sandı vs :D Hatta o sahneler bana bir şeyi hatırlattı, bundan dolayı daha da komik buldum :D 

Kızın sürekli beni unut, ben belalıyım modu ise çok baydı. Ben bu karakteri pek sevemedim.

Kızın kıyafet seçimleri gözlerimi kanattı bu arada. Pantolon tişört giymek çok zor galiba, karakterin hayat anlayışına mı uymuyor nedir. Takunyalar çok rahat olmalı.


Je Soo Ho
Ryu Joon Yeol'a bayılmama sebep oldu bu dizi. Özellikle Soo Ho karakteri çok tatlıydı. Joon Yeol, Reply88'de de oynuyordu ama oradaki rolü çok soğuktu. Bu dizide bütün tatlışlığını gösterdi. Özellikle kızdan hoşlanmaya başlayıp, bunu belli etmemek için uğraşması çok komikti :D Başkası oynasa nasıl olurdu bilmiyorum ama iyi ki  Joon Yeol oynamış, çok yakışmış bu rol ona.
Kızın her tribine de katlanması takdire şayandı :D Herkese bir Soo Ho lazım.
Bu arada daha küçücük çocukken integral falan çözmesi de hoş olmadı yani -.-


Lee Dal Nim
Bu kız çok şekerdi. Üstelik Soo Ho'yu sevmesine rağmen arkadaşı için unutması da çok güzeldi. Tabi onun için üzücü oldu ama iyi bir arkadaş olduğunu gördük. Zaten ben başından beridir Han Ryang Ha ile olmasını bekliyordum. Birlikte çok tatlılardı :) Biraz daha fazla sahneleri olsa hayır demezdim yani. 

Kız gözlükleriyle de güzeldi, güzel olmak için gözlük çıkarmak gerekmiyor bence. Bir de biri güzelse güzeldir yani iki kıyafet değiştirdi diye aniden güzelleşmez :D Hayır bakım diyeceğim ama kız bakımsız değildi de yani o kadar. Elbise, topuklu ayakkabı, lens vs. şart mı güzel olmak için? Bu çok klasik ama sinir olmaya başladım hafiften.


Diğer asıl iki karakterden bahsetmediğime inanamıyorum :D Ama gerçekten düşündüm de onlar hakkında diyecek bir şey bulamadım. Zaten diziyi izleyeli çok oldu, çok detaylı şeyleri de hatırlamıyorum. Keşke her diziyi bitirdiğimde yazma alışkanlığım olsa ama bazen canım hiç yazmak istemiyor, isteğim geri gelince de diziyi unutuyorum.

Sonuç olarak hafızamda güzel yer etti, eğlendiğim dizilerden bir tanesiydi :) Soo Ho en güzel yanıydı herhalde.

Yorumum bitti, gidiyorum! Kendinize iyi bakın :)

4 yorum:

  1. Bende başrol kadın hakkında çok karmaşık hislere sahibim. Kendisine ısınamasamda erkek taraflar hep çok sevdiğim oyucular olduğunda 3 dizisinide izlemiş bulundum :) Aşık olduktan sonraki hallerine bayıldım resmen :D böyle ütopik insanları koymasınlar kalbimiz acıyor sonra :D Yazı için eline sağlık :)
    dizi hakkında bende yazmıştım eğer okumak istersen bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şekilde kadının 3 dizisini izledim :D
      Bence de koydukları karakterlerin bir iki kusuru olmalı, gerçekçi olsun birazcık :)
      Teşekkürler :)

      Sil
  2. Bu kadının yanındaki oyuncular hep ilgimi çekiyor ama kendisini bir türlü sevemiyorum ve sinir olmaya başladım. :D (Mecbur kalıyorum her dizide karşıma çıkıyor.jdjdj)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Git gel yaşıyorum bu kadında. Sevip sevemediğimi çok çözemedim ama sevmemeye daha yakınım gibi geliyor. Yine de konu güzelse dizisini izlerim :D Çünkü bayağı da çok dizisi var haha

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.