Ekim 29, 2015

Türkiye'den Bir CNBLUE Geçti!

Merhaba!
Aslında nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Twitter'da çok aktiftim şu 2-3 gündür. Cnblue'nun geliyor olması boice olan, olmayan herkesi çok heyecanlandırdı ve mutlu etti.

Cnblue'nun ülkemize geliş nedeni ABU Şarkı Festivali'ydi. Güney Kore'yi temsilen geldiler. 27 Ekim Salı günü İstanbul'a geldiler ve onları bekleyen büyük bir kitle vardı. (Ne yazık ki ben ne havaalanına gidebildim ne de festivale. İstanbul'da olmama rağmen -,- )

Aslında ben bile bir boice olarak bu kadar fazla olduğumuzun farkında değildim. Bu kadar fazla olmamız beni mutlu etti. Düşünün, havaalanında bulunanların dışında bir o kadar da gidemeyenler vardı.

27 Ekim Salı

Kore'de sabaha karşı Yonghwa, Jungshin ve Jonghyun instagramda fotoğraf paylaştı. Yonghwa Türkçe açıklamalarla Türk boiceların kalbini fethetti :))

Jonghyun'un paylaşımı




Havaalanında yüzlerce kişi vardı ve Cnblue çıktığı an bir izdiham yaşandı. Hatta bu haberlere konu oldu. İzdihamın nedeni orada sırf Koreli birileri geldi diye koşanlar olmasıymış. Boice aklı başında bir fandom olarak bilinir, bunu onların yaptığını ben de düşünmemiştim zaten. Cnblue gelince herkes birden koşmaya başlamış, dokunmaya çalışmışlar falan. 

Bazıları olayın abartıldığı kadar kötü olmadığını, kötü bir izlenim bırakmadığımızı söylediler. Ben orada değildim, işin aslını astarını bilmiyorum ama umarız dedikleri gibi olmuştur. Zaten ünlüler sık sık böyle olaylarla uğraşan insanlar, sasaenglerin dolu olduğu bir yerde yaşıyorlar sonuçta.

Yine de bu olaylar olurken komik şeyler de yaşanmadı değil. Mesela, ''Oppa Çebal'' diyen bir hanım kızımız vardı :D Twitter da bayağı esprisi yapıldı bu olayın fakat bu espriler yapılırken kız Jungshin'e sarılıp fotoğraf çektirmiş :D
Yine fan kameralarına yakalanan ''Hay Maşallah'' diyen bir kızımız daha var. Adeta herkesin düşündüklerini 2 kelime ile özetlemiş bulunmakta :D Videosu
Bir de elinde Cnblue pankartıyla fotoğraf çektiren teyzemiz var, kendisi çok şekerdi :)
Cnblue üyelerini arabaya bindirmeyi başardıktan sonra bir görevli ''Geçmiş olsun Tuncer Abee'' demiş :) Onların işi de zor valla.
Son olarak, Yonghwa ve Minhyuk ile fotoğraf çektiren de bir görevli abimiz vardı.

Havaalanı videosu

Bu arada havaalanı fotoğraflarını gören yabancı boicelar bize hayran kalmış :D

Salı günün akşamında Cnblue dışarı çıktı ve birkaç fotoğraf paylaştı. Twitterdan biri onların neler yaptığını anlatırken Elin Oğlu'ndan Chaby nerede olduklarını ve gideceğini söyledi. Eğer onları bulursa Periscope yayını yapacaktı.

Bir sürü kişi heyecanla Chaby'nin Cnblue'ya yetişip yetişmeyeceğini beklemeye başladı (ben dahil). Fakat Chaby onları bulamadı ve bir heyecan dolu macerada bitmiş oldu. Chaby özür falan diledi ama aslında hiç gerek yoktu :)

Akşam dışarı çıkıp bizimle de fotoğraf paylaşmayı ihmal etmediler :) Ayrıca Türkçe tweetler de attılar:




Bu fotoğrafların ardından Cnblue, Hatay Medeniyetler Sofrası'nda yemek yemeye gitmiş :)


28 Ekim Çarşamba

Festivalin olduğu gün! 
Jungshin ile Minhyuk dışarıda bir yürüyüşe çıkmışlar ve instagramdan bu fotoğrafları paylaşmışlar:


Saatler sonra Yonghwa'da yakaladığı gökkuşağının fotoğrafını paylaştı:
Festivalde olanları ayrı bir postta paylaşacağım o yüzden oraları geçiyorum.

***

Festivalin bitiminde Cnblue üyeleri sessizce havaalanına gidip ülkelerine döndüler. Bence böylesi daha iyi olmuş. Ayrıca CNBLUE Turkey / 터키 ve Turkish Boice ekibini tebrik ediyorum. Her ne kadar kendilerine uymayan ve havaalanında izdiham yaratan kişiler olsa da onlar duruşlarını hiç bozmadılar ve ellerinden geleni yaptılar. Hediyeleri de çarşamba günü vermişler. Ben onlara teşekkür ediyorum ve Türk boiceları güzel temsil ettiklerini düşünüyorum.

İzninizle kendimi medyum ilan ettim :D
Şimdi sırada burada konser vermelerini beklemede. Umarım bu sefer -ben dahil- gidemeyen tüm boicelar orada olabilir :)

Bir postumuzun daha sonuna geldik, kendinize iyi bakın! :)

6 yorum:

  1. Gerçekten de tahmin etmişsin :) Böyle özet halinde açıklaman iyi olmuş çünkü takip edememiştim.
    Festivale davetiyeyle girileceği falan söyleniyordu ama koltuklar boştu resmen.Keşke gitseydim dedim ama neyse artık :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, festivale davetiyesi olanlar katılabiliyordu sadece. Davetiye olmadan girenler var mı bilemiyorum ama.
      Neyse bir daha ki sefere gideriz inşallah :)

      Sil
  2. Ahh blog dünyasını özleyip koştum ve tabiki cnblue'nun gelişinin bloglarda yaptığı etkiyi okumaya :D
    Öncelikle yazını keyifle okudum, Cnbluenun katkısı var tabi de senin de eline sağlık olan biteni derlemen hoş olmuş :)
    Şu 2-3 gün de o kadar çok duygu yaşadık ki boiceler olarak. Ben havaalanındaydım ve cidden olaylar korkunçtu. Havaalanına gitmeden önce bir sürü hayalim beklentim vardı. Biz bariyer gerisinden el sallarız onlar da gülücüklerle selamlar hatta yong uçakta çalıştığı türkçe bir şeyler söyler falan. Fazla uçmuşum galiba, ama böyle olacağını kim bilebilirdi kii. Dönüşte içime büyük bir öküz oturdu. Dedim bittik gözlerinde. Ama onların yürekleri öyle güzel ve artık yaşadıklarından tecrübeli olsalar gerek ki bir kaç kendini bilmez edepsizin yaptıklarını hepimize mal edip bize kötü davranmadılar. Festivale gidemedim ama yongun yaydığı o mükemmel enerjiyi tv başından dahi hissettim, üyeler biraz soğuktu haklı olarak ama tüm salonda onlara destek verenlere neredeyse her köşeye el salladılar, bir sürü istanbul fotosu, türkçe yazmalar ki dönmesine rağmen uzun oğlanın aklı burada foto paylaşımı :)
    Kötü şeyler olsa da iyi şeyler de oldu çok şükür ekibin hazırladığı hediyeler ulaştı, sevgimiz ulaştı. Ben de bir konser bekliyorum artık. İnşallah ona gerçekten boice olan ya da aklı başında olan insanlar gelir, sen ben gibi gidemeyenler de inşallah orada onları görme coşkularına ortak olma fırsatını yakalayabiliriiiz, amin :D
    çok konuştum, bian. Ama içimi bir yerlere dökmem gerekti :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, yazıyı beğenmene sevindim :)
      Benim de havaalanı ile ilgili hayallerim vardı. Üyeler yürürken selam yollayacak, belki Yonghwa Türkçe bir şeyler söyleyecek ve hayranlarda kibarca onları fotoğraflayacak ve selamlayacaktı vesaire. Ama görünen o ki bu çok uçuk bir hayalmiş.
      Festivale kadar ben de mutsuzdum ama tv de izlediğimde Yonghwa çok mutlu görünüyordu. Festival boyunca güldü, bu da daha olumlu bakmamı sağladı :)
      Shin'in daha yayınlayacak fotoğrafı vardır bence :)
      Umudumuz olası bir konsere gidebilmek yönünde valla :) Ama havaalanı karşılaması olmadan daha iyi olur gibi, oppacıları engellemek zor olur yine.
      Eline sağlık seninde, böyle uzun ve güzel yorumlar beni mutlu ediyor :)

      Sil
  3. CNBLUE Türkiye'de olması ne kadar güzeldi. Gerçekten görmemiş olsamda bizim ülkemizde olması bile büyük bir şans. Onun dışında Türklerin böyle davranması çok kötü oldu. Yazini çok beğendim çok açıklayıcı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cnblue'nun gelmiş olması konser şansını da arttırdı. Şimdi görememiş olsakta belki en kısa zamanda bir daha gelirler ve görürüz :) Tepkilerde aşırıya kaçanlar her yerde maalesef, onları engellemek zor, bir daha yaşanmaz umarım.
      Teşekkürler :)

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.