Ağustos 28, 2015

My Girl

Yazarın Puanı: 7.0
Türü: Romantik - Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Yılı: 2005
Oyuncular:
Lee Dong Wook - Seol Gong Chan
Lee Da Hae - Joo Yoo Rin
Lee Jun Ki - Seo Jung Woo
Park Si Yeon - Kim Seo Hyun

Konusu:
Seol Gong Chan'ın dedesi çok hastadır ve tek isteği kayıp olan torununu bulmaktır. Bu sırada Seol Gong Chan, Joo Yoo Rin ile tanışır. Dedesinin durumu gittikçe kötüye giden Gong Chan, Yoo Rin'e gerçek kuzenini bulana kadar kuzeniymiş gibi yapmasını teklif eder.
Paraya ihtiyacı olan Yoo Rin ise bu teklifi kabul eder. Ancak ikili birbirlerinden hoşlanmaya başlar, bu sırada Gong Chan'a geri dönmek isteyen eski sevgilisi Seo Hyun ve Yoo Rin'e aşık olan Jung Woo ile işler daha da karışacaktır.


Yazarın Yorumu:


*-*-*-*

Oldukça klasik. Başta romantik komedi yapıp sonlara doğru da sizi delirten cinsten. İzlenilebilir tabii, tatlış bir dizi.

*-*-*-*


Spoiler İçerir!

Aylar önce izlemek için açtığım bir diziydi ilk birkaç dakikadan sonra kapattım. Neden devam etmedim bilmiyorum. Geçenlerde böyle bir dizi vardı bir izleyeyim bakayım deyip açtım. Aslında oldukça klasik bir dizi. Çoğu Kore dizisiyle, konusu bakımından olmasa da ilerleyişi bakımından aynı şekildeydi.

Başlarda ne kadar tatlı, ne kadar komik diye severek izlediysem sonlarına doğru da bir o kadar nefret ettim. Bir türlü buluşamayışlar, biz birlikte olamayızlar sonlara doğru iyice bıktırdı. Bilirsiniz çoğu dizide bir anne figürü vardır, oğlanın kızla olmasını istemez. Burada da dede öyleydi. İlk defa Kore dizisindeki bir dededen nefret ettim galiba.

Lee Dong Wook'u ilk Rommate de görmüştüm. Oyuncu olarak hiç izlemedim. Bu dizide fena değildi, tabi 10 yıl önceden bahsediyoruz, oyunculuğu illaki daha da iyiye gitmiştir. Dizide kendisini daha çok sevdim, başka dizilerine de bakmayı düşünüyorum :) Karakter için diyebileceğim bir şey yok. Sadece kız gittikten sonra her kar yağdığında aldığı kar küreleri çok tatlıydı bunu söyleyeceğim :)

Lee Da Hae'nin oyunculuğu bence gayet iyiydi. Karakter de bir o kadar komikti. Hele her duruma bir yalan uydurabilmesine hayran kaldım :D Yalnız Joo Yoo Rin'in sonlara doğru bir bölümde olayın tümüne bir yalan uydurup, hepsini ben planladıma getirmesi beni sinir etti. Neyse ki kimse inanmadı.

Galiba ilk defa ikinci adamdan nefret ettim!! Ya benimsin ya kara toprağın mantığındaki Jung Woo beni deli etti. Kız seni sevmiyorum diyor, ben öbürünü seviyorum diye bas bas bağırıyor resmen sen hala bana geldesin. 2 yıl sonra hala çocuğa onu ilk ben bulursam sana söylemem bilesin demesi ve hala kızın onu sevebileceğini düşünmesi... Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Hayır kız umut verse hadi yine hak vereceğim. Bir de kendi kendine planlar yapıyor. Yok Amerika'ya gideceğim, onu da yanıma alacağım bilmem ne. Daha çıkmadan kıza evlenme teklifi etmeler. Ay bayılacağım. Geçelim seni lütfen. (Tabi bu karakteri sevenler de vardır, ama kusura bakmasınlar artık)

Park Si Yeon'un henüz iyi bir karakterde olduğu bir dizi izlemedim. Bu saatten sonra da izlesem yadırgarım herhalde :D
Aslında bu seferki karakterine öyle abartılı sinir olmadım. Sadece sonlara doğru benimle birlikte olmayacaksa Yoo Rin ile de olamaz deyip sonra pişman olmasına anlam veremedim ve sinirlendim o kadar. Tabi Jung Woo'dan sonra bu kıza yeterli nefretim kalmamışta olabilir :D

Bir de Joo Yoo Rin'in arkadaşı vardı. Sekreteri seviyordu. Onlar çok tatlıydı be :)) Keşke biraz daha sahneleri olsaydı.

Not: Fark ettiyseniz dizideki 2 yıldan ayrıca bahsetmedim -.-

Benden bu kadar dostlar, kendinize iyi bakın! :)

8 yorum:

  1. Bu diziyi kore dizilerinin atası olarak adlandiriyorum fakat hala kizin neden bu kadar kötü karakterde oldugunu anlayamadim :)
    Cok tatlis bi diziydi ^^
    Park si yeonun anakarakter oldugu bir dizi izledim onda bile nefret ettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin son bölümlerini saymazsak çok şekerdi, ve çok eski bir dizi, ataları diyebiliriz bence de :))
      Park Si Yeon'a yapıştı bu karakter demek, yazık oldu :D

      Sil
  2. Dizinin ost si harikaydı.
    Lee Da-hae estetik sonrası güzel oldu demeyeyim de zaten güzeldi kendine has bir havası vardı o kayboldu.
    Oppa ile yakışıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim ostlar hakkında bir yazı hazırladım, içinde my girl de var :)
      Dizilerini araştırayım derken son fotografları bir farklı geldi, estetikli olduğunu öyle öğrendim. Zaten artık normal gibi Kore'de, şaşırmadım yani.
      Bence de tatlılardı :)

      Sil
    2. Yorumlarınıza bodoslama girmek gibi olmasın ama görünce dayanamadım ^^ Ost'sini uzun zamandır bıkmadan zevkle dinlerim. Gerçekten çok özgün ve güzel bir ost ❤︎ Kendi yorumumda belirtmeyi unutunca buraya geldim...
      Ostler hakkındaki yazını dört gözle bekliyorum :)
      Not: never say goodbye'dan bahsediyoruz değil mi?

      Sil
    3. Birkaç tanesini ekledim, içinde never say goodbye da var :)

      Sil
  3. Bu diziye benzer sürükleyici dizi biliyor musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilerden Personal Taste, Full House, Heartstrings, Coffee Prince, Secret Garden önerebilirim. My Girl de eski olduğu için o tatta bu diziler aklıma geldi :)

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.