Temmuz 31, 2015

Kore Makyajı

Oldukça farklı bir yazıyla hepinize merhaba!
Daha önce hiç makyaj hakkında bir yazı yazmamıştım, farklılık olsun dedim. Bu yazıda Korelilerin makyajlarında neleri uyguladıklarından falan bahsedeceğim.


Öncelikle hemen hemen bütün Korelilerde gördüğüm bir makyaj stili var. Yüzleri bembeyaz yapıyorlar ve pembe tonları ağırlıkta bir makyaj uyguluyorlar. Olabildiğince sade ve masum diyebiliriz herhalde.

Özellikle dikkatimi çeken bir şey var, o da kullandıkları parlatıcılar. Ben parlatıcı severim aslında ama Koreliler nasıl yapıyorlarsa bazıları çok tuhaf duruyor. Amaç hiçbir şey sürmemiş gibi doğal görünmek mi bilmiyorum ama dizilerde falan da çok yapılıyor bu.
Mesela sadece dudaklarının ortalarına sürüyorlar.

Aşağıdaki videoda demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz:



Koreliler küçük gözlerini daha büyük göstermek için ayrı bir çaba ayrı bir vakit harcıyorlar. Bunun için lensler dahi kullanıyorlar. Bence lensler bazılarında gerçekten doğal dururken bazılarını anime karakterine benzetiyor, o yüzden yakışanı da var yakışmayanı da.

Tabi sadece lens de değil, çift göz kapağı için ameliyat oluyorlar, olmasalar da makyajla bunu elde edebiliyorlar. Göz kapaklarını yapıştırıyorlar falan...
Yani göz konusunda çok kompleksliler. Yine bir video koyacağım, burada da Koreli gençlerin güzellik sırları gösteriliyor.



Bir de Amerikan ve Kore makyajı arasındaki farkı gösteren iki video izledim. Zaten siz de farkındasınızdır aradaki farkın. Videolarda kızlar Kore makyajını yaptıktan sonra sevimli pozlar verirken Amerikan makyajından sonra daha seksi davranıyorlar. İşte makyajın etkisi! :D
Aşağıya iki videoyu da ekliyorum:



Bitti! Bu kadardı :) Başka bir yazıda görüşmek üzere :)


9 yorum:

  1. Makyajla arası yok denecek kadar az olan biri olarak korelilerin uyguladığı o doğal (yokmuş gibi) makyaja bayılıyorum ben ya :) Nude tonlarda rujlar falan çok tatlı bence.. Makyaj deyince aklıma yapış yapış rahatsız edici bir görünüm gelirdi. Koreliler bu tabumu yıktı vallahi :) Güzel biri yazı olmuş. Emeğine sağlık .. Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hiç makyajdan anlamayan biriyim :) Korelilerin makyajları çok sade durduğu için benim de hoşuma gidiyor.
      Teşekkürler :)

      Sil
  2. Merhaba canım blog keşif etkinliğinden geliyorum takipteyim, bana da beklerim:-)

    YanıtlaSil
  3. evet kesinlikle bende çok seviyorum makyajlarını :) yokmuş gibi doğal duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koreliler kilit noktayı bulmuşlar o zaman, doğal hemen hemen herkesin hoşuna gidiyor :)

      Sil
  4. Koreliler ciddi anlamda çok başarılı bu alanda..O kadar doğal ve tatlı gözüküyor ki sanki hiç makyaj yapmamış gibi,sadece ruj ve pudra sürmüş gibi gözüküyor ama öyle değil işte..Şu ruju ortaya sürmek galiba çok daha doğal,saf ve masum etkisi yapıyor galiba bende çok kez gördüm onu..Ama makyajları güzel yapıyorlar cidden.Bana da yapsınlar ya çok özendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de makyajda çok başarılılar. O kadar şey sürüp hiçbir şey yokmuş gibi göstermek bir yetenektir yani :) Videoları falan izleyince ben de özeniyorum arada sonra geçiyor :))

      Sil
  5. Merhaba :)
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum :)
    Bana da beklerim :)

    http://mavikivi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Korelikere hastayım dizilerine hastayım blogunu takipteyim banada beklerim canım :)

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.