Mart 29, 2014

İlk Mim #Sosyal Medya

Tüm sosyal mecralar kapatılmış olsa ve herkese son bir hak tanınsa!

Facebook, Twitter, İnstagram, bunların kapatılacağını duysanız yapacağınız son paylaşımlar ne olurdu?





***

İlk olarak Facebook'tan başlayayım. Herhalde bunun kapatılacağını duyan olsa o kadar da üzülmez diye düşünüyorum. Tıpkı benim gibi. Şuan Facebook'um terkedilmiş kasabalara benziyor. Tabi ki bazı kişiler hala daha etkinliğini kaybetmemiş Facebook'taki. 

Peki ben neden bıktım bu Facebook'tan? Öncelikle belirli aralıklarda hiç bitmek bilmeyen fotoğraf paylaşımları. Yok şurdayım, yok burdayım. Banane yahu banane?
Not: Bir de sıkıldıkça fotoğraf çekip atanlar var. Onlara değinmek bile istemiyorum...
İkinci olarak hiç bitmeyen oyun istekleri. Tamam, oyununu oyna bir şey demiyorum ama arkadaşım bana neden yolluyorsun? Oynamıyorum işte!
Son olarak durmadan göndermeli yazılar atanlar. Sevgilisine olur, eski dostuna olur, düşmanı varsa ona falan. Böyle anlamlı anlamlı sözler paylaşmalar bilmem ne. Uyuz oluyorum -.- 
Neyse, işte bu sebeplerden dolayı kapatılsa da pek sallamam açıkçası. Sadece üzüleceğim tek bir nokta olur; o da arkadaşlarımla ettiğim sohbetlerin çoğunu Facebook'ta ediyor olmam. Onun dışında pek bir işe yaramıyor. Sadece girmek alışkanlık olmuş diyebilirim. 
Veda olarakta son paylaşımım şu olurdu herhalde; ''Mark'ın hazin sonu.''


***

Gelelim Twitter'a. En çok buna yıkılırım herhalde. Aslında ilk kayıt olduğumda -2011 yılı oluyor galiba- pek benimseyememiştim. Hatta elimin tersiyle itmiştim sonradan girdikçe alıştım. Facebook'tan daha samimi olduğunu fark ettim. 
Eğer son zamanlarım olsaydı Twitter'da, büyük ihtimalle yıkılış sürecine girmiş bir insan olur çıkardım. Öncelikle Cnblue üyelerinin ve sevdiğim diğer kişilerin Twitter'ına son defa bakardım ve atacağım son tweet de muhtemelen bu kişilere atacağım, sizi çok özleyeceğim türünden tweetler olurdu. 


***

İnstagram... Ben çok büyük bir eksiklik olacağını düşünmüyorum. Sadece paylaşılan güzelim doğa fotoğraflarını falan özlerim herhalde. Hesabım var ancak şu zamana kadar sadece 6 fotoğraf falan ancak atmışımdır. Pek anladığım söylenemez bu işlerden. Yani son olarak yine bir paylaşım yapmam herhalde.


***

Tumblr da vardı bende bir ara. Onun kapatılacağını duysam yine kılımı kıpırdatmazdım :)) Zaten arada sırada geliyor aklıma. Girme zahmetinde de bulunmuyorum.

***

**Bu ilk mimimdi. Öncelikle çok heyecanlandım, böyle bir mutlu oldum falan :D Bana ilk mimimi yollayan Çelen'in Sazı 'na çok teşekkür ediyorum :) 
Bir de mimi kime paslayacağımı pek bilemedim o yüzden severek takip ettiğim şu iki bloga yollayayım diyorum;
Büş'ün Düşü
Meishenme

4 yorum:

  1. Çoook çok teşekkür ederim benim de ilk mimim oldu :D
    Müsait olur olmaz yazacağım ~~ Seçim sonrası büyük ihtimal rahatlar sosyal medya diye düşünüyorum ;)
    meishenmeweishenme.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah rica ederim :D Umarım dediğin gibi olur ve rahatlar :)

      Sil
  2. Oyun yorumları lanet gitsin hepsine:)) samimi olmuş beğendim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ancak facebook kapanırsa kurtuluruz bu oyunlardan :)) Samimi olması amacım zaten, beğendiğine sevindim :')

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.