Ağustos 24, 2014

No Poo-Şampuansız Hayat



No-poo Türkçe de kakaya hayır demek. Bu isme sahip olmasının sebebi ise şampuanların yararlarından çok zararlarının olması. Onun için saçını alternatif yollarla temizliyorsun.
No-poo saçını sabun veya karbonatla yıkamaktan başlıyor. Ben karbonatla yıkamayı seçtim onun için şimdi size onu anlatacağım.




İhtiyaçlar :

İngiliz karbonatı (3 tl ye eczaneler de bulabilirsiniz)
Elma Sirkesi
İki pet şişe

Genelde 1 sille kaşığı karbonat ve bir sille kaşığı sirke deniyor. Ama herkesin kendine göre ayarlaması gerekiyormuş bence bununla başlayın gerekirse  azaltırsınız ya da  artırırsınız.

Birinci pet şişeye bir yemek kaşığı karbonat ve  bir bardak suyu koyuyorsunuz. İsterseniz birincideki gibi şişenin kapağını delin ya da ikincisi gibi biberon başlıklı pet şişe kullanın. 
İkinci pet şişeye de bir sille yemek kaşığı elma sirkesi ile bir bardak suyu koyun. İkisini de  iyice karıştırın. Suların ılık olmasına dikkat ederseniz çok daha iyi sonuçlar alırsınız. 

Önce karbonatı saçınızın her yerine uygulayın. Karbonat köpürmez onun için temizlik hissi hissetmeniz için her yere uygulamanız da fayda var. Sonra iyice durulayın ve sirkeli suyu dökün. Sonra sirkeyi de durulayın. Fazla saç diplerine uygulamayın  daha çok saç uçlarına uygulayın.
Karbonattan sonra sirkeyi kullanmanız çok önemli çünkü karbonatın oluşturduğu sert ortamı sirke yumuşatıyor.
İlk yıkamadan sonra hemen vazgeçmeyin. Saçınızın durumuna göre karbonatı ya da sirkeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz. Eğer karbonattan sonra saçınız hala yağlı ise bir şişe daha az dozajlı karbonatla yıkayabilirsiniz.
Karbonat yıkama işlemini sirke ise saç besleme işini yapar. Onun için saçınız çok kuru olur ise karbonatı azalın sirkeyi artırın. Yağlı ise karbonatı daha da artırın sirkeyi azaltın.
Karbonata bir şans verin :)

Benim no-poo deneyimi okumak için tık.. :)

0 comments:

Yorum Gönder

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.