Ekim 16, 2015

Paradise Kiss / Japonya Filmi

Yazarın Puanı: 6.3
Türü: Dram
Ülke: Japonya
Yayın Yılı: 2011
Oyuncular:
Keiko Kitagawa - Yukari 'Caroline' Hayasaka
Osamu Mukai - Jouji 'George' Koizumi
Yusuke Yamamoto - Hiroyuki Tokumori

Konusu:

Yukari Hayasaka eğitim hayatından, sürekli çalışmaktan, sıkılmış bir lise öğrencisidir. Sonra, Paradise Kiss adlı giyim markalarına model bulmak isteyen bir grup moda tasarımcısı öğrencinin modeli olur.
Yukari moda dünyası hakkında hiçbir şey bilmiyordur ve grubun eksantrik tarzından dolayı kendini geri çeker, ancak grubun kendi hayallerini gerçekleştirme istekleri, özgür düşünce tarzları onu hayran bırakmıştır...


Yazarın Yorumu:

*-*-*-*-*

Ben o kadar hayran olmadım ama sevenler çoğunlukta galiba.

*-*-*-*-*


Spoiler İçerir:

Saçma bulduğum detaylarla bezeli bir filmdi. Elimde değil, bir kere takıldım mı durduramıyorum kendimi. Muhtemelen bu filmi seven çok kişi vardır ama ben o kadar sevemedim. Yani çok kötüydü demiyorum elbette ama tam anlamıyla harika bir filmdi diyemeyeceğim.

Öncelikle George'un sapık sapık bakışlarına anlam veremedim :D Yani ilk görüşte aşk falan mıydı, kıza anlamlı anlamlı bakmalar bilemiyorum ama korkunç gözüküyordu başlarda.

Neyse,

George kızı eve bırakırken, kız kendisi hakkında bir şeyler anlattı, evet tamam sıkıntı yok, ve George birden yolunu değiştirip kızı otele götürdü.

Tamam kız orada onun elinden bir şekilde kurtuldu vesaire. Sonra bir gün annesinin üstüne gitmesinden bıktı ve evi terk etti! Ardından soluğu, hayır sizin modeliniz olmayacağım!, bu saçma oyunlarla uğraşamam! diye mızmızlandığı öğrencilerin yanında aldı. Buna da tamam, onları bir şekilde sevmiş olabilir, hadi bunu da anladım. Ama sen daha birkaç gün önce seni otele götürmüş adamın evinde kalmayı nasıl kabul edebilirsin ya. İnsan az korkmaz mı yani.

Sonra yarışma günü geldiğinde iki dakika önce yürüyemeyen kız, podyumda herkesi kendine hayran bıraktıracak şekilde yürüdü! (İçinde varmış demek ki)

Bir de sonundan bahsetmek istiyorum. Kız tabiki de ünlü bir model oldu. Bu sırada George da Paris'teydi.  Sonra kız Amerika'ya gitti. Bir film afişine baktı ve George'un adını gördü. O da ne! Isabelle ile karşılaştı. George'unda Amerika'da olduğunu öğrendi ve birlikte sonsuza dek mutlu yaşadılar.

Ne diyelim dünya küçük.

Sonu ultra klişe bu filmi de geride bırakmış bulunmaktayım.

Misa filmde hiç mi beğendiğin şey yoktu?! diye soracak olursanız; tabiki tatlı şeyler vardı. Mesela George'un yaptığı kıyafetleri kıza hediye etmesi gibi. İlerleyişi kötü değildi aslında sadece bu detayları saçma buldum.

Bir de eklemek istediğim bir şey var. Kızın saç stilini beğenmeyip kahkül yaptılar ya, resmen yıkıldım. Kahkülsüz daha güzeldi bence.

Yorumum bu kadardı. Kendinize iyi bakın!


3 yorum:

  1. Paradise kiss sonlarını geçe geçe izlediğim sayılı filmlerden biri. Kötü değildi ama kesinlikle daha iyisi yapılabilirdi. :) Ama kadroyu beğendim kızımız da gayet güzeldi bence ; yani alışılmış Japon kalıplarının dışında idi sanki. Kızın rol aldığı başka projeler var mı diye merak ettim şimdi. Yazınız için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de daha iyisini yapabilirlerdi. Belki animesi daha iyi olabilir. Kadro güzeldi dediğin gibi. Kızın değişik bir yüzü var, birine benzetiyorum gibi ama çıkaramadım tam :)

      Sil
  2. Merhaba filmi izlemedim sadece sizin yorumunuza dayanarak söylüyorum ki ana senaryodan çok sapmışlar. Beğenmediğiniz çoğu şeyin mangasında bir açıklaması var. Hele sonu çok alakasız olmuş. Mangasına bir şans verirseniz George ve Caroline'ın aşkını çok daha iyi anlarsınız. Sonunda da yüreğinize bi tas oturur gözleriniz dolar :(

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.