Eylül 04, 2018

Donuk Yüzler


Herkese selam! Uzun zamandır yoktum ve artık eskisi gibi geri döndüm sözleri de vermeyeceğim. Az önce dizi izlerken aklıma geldi ve bu yazıyı yazmak istedim :)

***

Hep mi böyleydi yoksa ben mi sonradan fark ettim bilmiyorum ama son zamanlarda Kore dizilerinde beni çok rahatsız eden bir şey var. Oyuncular o kadar donuk bir ifadeyle oynuyorlar ki bir olay olduğunda onlar tepki verene kadar sıkılıyorum. Muhabbet sırasında yapılan espriye 2 dakika sonra gülenler gibiler :D

Acaba Koreli oyuncuların yaşlanmamak için uyguladıkları bir teknik mi dersiniz :D Olabildiğince az mimik kullanarak kırışmayı önlüyor olabilirler. Ayrıca asıl mesleği oyunculuk olmayanlara da kolaylık sağlanıyor olabilir böylece, çünkü tek yapmaları gereken dümdüz bakmak.

Sizce bu olay hep vardı da ben mi geç fark ettim yoksa böyle bir şey yok da bana mı öyle geliyor?

Bu donuk yüzlülük dışında bir diğeri ise genel olarak dizilerin daha yavaş akması. Diziler artık daha boş boş bakmalı ve daha sıkıcı. Mesela son zamanlarda izlediğim ve buna örnek olabilecek birkaç dizi söyleyeyim: Temperature of Love, Thirty but Seventeen, My ID is Gangnam Beauty...
Sanki eski diziler daha canlı ve daha eğlenceliydi.

Aslında Thirty but Seventeen'i sevdim ama gerçekten çok yavaş akıyor ve bazı bölümler hiçbir olay olmuyor. Diziden yavaş yavaş soğutuyor böyle durumlar beni.

'Bunlar hep yanlış dizi tercihinden Misa' diyorsanız önerilerinize açığım :D Son zamanlarda dizi bulmak çok zorlaştı benim için. Şöyle cıvıl cıvıl diziler izlemek istiyorum ama yok her şey ağır dram.



4 yorum:

  1. blogunuzu yeni keşfettim ve bu beni üzüyor sanırım en aktif olduğu dönemleri kaçırdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık eskisi kadar aktif olamıyorum maalesef, yine de burada olmana çok sevindim hoşgeldin 🤗

      Sil
  2. Ya kesinlikle cıvıl cıvıl şeyler izlemek için Kore dizileri izlemeye başladım... Ama romcom turunden de sıkılıyorum gibi, bir ilerlemiyor. :( takintiliyim partnerlerin uyumlu olması lazım konuyu az biraz ilginç bulmam gerek, ofis sıkıcı mesela benim için vs. Ben yine de belki izlemişsinzdir ama aklıma gelmişken bir yazayım, e gerçi 2018 gönderisine yaziyorum: :D
    Backstreet Rookie sevilmese de ben sevdim. :D Ama şu da çok👌 harika kesin izlemelisin dizisi ne olur bilemiyorum Lucky Romance. (Sanki çok izlenmedi gibi o yüzden söyledim erkek okey ama kadın oyuncuyu😭 hiç sevemedim.) My Girlfriend is a Gumiho,
    Modern Farmer var, Waikiki'nin yazarından. En çok sevilenlerden: The Greatest Love. (Ben bu saydiklarimin hepsini izlemedim bile ama belki ilginizi çeker alternatif olur diye yazdım, The Greatest Love'ı çok seviyorlardı ben çok izlemedim.) Pek yardımcı olamadım... :( Romcom ya da komedi drama arıyorum hep bende şu an Strongest Deliveryman izliyorum begendim ama mahalle dizisi havası var biraz, ki severim bana hitap ediyor. :)
    Kadro genç hep ama. Öyle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de biraz oyuncu seçiyorum açıkçası, uyum olmayınca da hiç çekilmiyor.
      Lise dizileri de beni bayıyor, çok dramatik oluyorlar genelde. Pek dram izlemeyi sevmiyorum :/
      Backstreet Rookie izlememiştim, aklımda bulunsun :) Lucky Romance güzeldi, sona doğru bayınca bıraktım :D Gumiho'yu da severim. Modern Farmer'ı gördüm ama komik değil, abartı gibi geldi gözüme o yüzden hiç başlamadım bile :/ Gerçi Waikiki'ye bayılıyorum, belki onu da severim. Teşekkürler önerin için :)

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.