Mayıs 04, 2014

Asya'nın İlginç Yiyecek - İçecekleri

Merhaba ^^ Bu sefer karşınıza bir film ya da dizi ile değil yemekler ile çıkıyorum. Ancak söylemek gerekirse bu yemekler iştah kabartan değil de iştah kapatan türden. Bunların neden ve nasıl yendiği hakkında hala kafamda soru işaretleri var açıkçası. İşte bulduğum bazı yemekleri sizinle paylaşıyorum;



1- Fugu / Japonya

Balonbalığı yada fugu çok zehirli bir balık türüdür. İyice temizlenmeden yenmemesi gerekir. Bu yüzden sadece çok usta aşçılar pişirebilir. Oldukça pahalıdır.
Not: Öğrendiğim kadarıyla fugudaki amaç zehri tamamen yok etmek değilmiş. Öldürmeyecek kadar zehir bırakılıyormuş, böylece yedikten sonra dilinizdeki uyuşukluğu hissedebilirmişsiniz.


2- Sannakji / Kore

Canlı ahtapot yemeğidir. Küçük parçalara ayrılır ve anında servis edilir. Yerken, vantuzları hala canlı olduğu için, ağzınıza yapışır. Yerken iyice çiğnemeniz gerekir, aksi takdirde yemek borunuza yapışarak sizin ölümünüze sebep olur.
Not: Oldboy'u izleyenler bilir. Canlı canlı ahtapot yenilen bir sahne vardı. Düşününce bile tuhaf oldum şuan.


3- Asırlık (Çürümüş) Yumurta / Çin

Birkaç hafta veya ay boyunca özel bir karışımda bekletildikten sonra tüketilir. Amonyağa benzer bir kokuya sahiptir.


4- Yavru Fare Şarabı / Kore

Sağlık açısından yararlı olduğuna inanılır. Yavru fareler şarap içerisinde bekletilerek mayalandırılır.


5- Balut / Güney Asya

Balut, kabuğu yenilen döllenmiş ördek embriyosudur. 18 günlük bu embriyolar sıcak suda pişirilir sonra da yenilmek için hazırlanır.
Not: Daha çok Filipinler de varmış ve sokaklarda satılıyormuş. Ben sokakta böyle bir yemek görsem oradan koşarak uzaklaşırdım herhalde.


6- Shiokara / Japonya

Çeşitli deniz hayvanlarının, kendi iç organlarında, yaklaşık bir ay boyunca tuz, su ve pirinç maltı karışımında mayalanmasıyla oluşan bir yemektir.



7- Beondegi / Kore

Kore'de atıştırmalık olarak satılır. Haşlanmış ipek böceği pupasıdır.


8-  Tong Zi Dan / Çin

Tong zi dan, yumurtanın bakir erkeğin idrarında pişirilmesine deniyor.



9- Yılan Şarabı / Güneydoğu Asya

Yılanların salamura edilmesiyle elde edilir. Güney Asya ülkelerine özgüdür. Bu şarabın oldukça yararlı olduğuna inanılır.

10 yorum:

  1. OMG! Çok tuhaf ...
    İlginç bir paylaşım olmuş çok sağol ~~
    meishenmeweishenme.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok tuhaf, bunları nasıl yiyorlar böyle...

      Sil
  2. ördekli olan çok fena :/ güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ördeklere acıdım vallahi, ne gerek var onca şey varken :/

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Saol canım :)) Söz vermeyeyim ama yazmayı deneyeceğim ^^

      Sil
    2. Beni cevaplama kendini hiçlerini yaz:)

      Sil
  4. Resimlere bakamadım çok fena şeyler var :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakmaman daha iyi olmuş, bakan herkes keşke bakmasaydım diyor :))

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...