Ocak 11, 2018

Mim 17 #2018 Hedeflerim

Selamlar!
2018'e ilk postu an itibarıyla giriyorum :) Uzun zamandır mim yapmıyordum ama mimler bloğa arada farklı yazılar eklememi sağlıyor ve hoşuma gidiyor.
Bu mimi bana sevgili Alielle pasladı, ona teşekkür ediyorum :)
Şimdi ben 2018 hedeflerimi daha önceden oturup düşünmemiştim, o yüzden bunu yazarken düşüneceğim :)

Aslına bakarsanız hemen hemen hiçbir yılda kendime hedefler koymadım, koyduysam da çok spesifik şeyler olmadılar. Bu yıl için de farklı bir şey planlamadım aslında, belki de gerçekleştirememekten korktuğum için planlamamışımdır? Derin konular olabilir mi :D Neyse çıkıyorum bu mevzudan ve şimdi 2018'de ne yapabilsem güzel olurdu adlı listeme başlıyorum.

1- Korece Öğrenmek!
Evet, bu muhtemelen Kore'yle ilgilenen birçok kişinin bir anlığına da olsa planladığı, bazılarının başardığı, bazılarının ise yolun yarısına bile varmadan hüzünle kestirip attığı ve tembelliğine lanet ettiği şeylerden biri. 2014'tü sanırım, yanlış olmasın ama, Kore alfabesini ezberlemiştim ve çok da hevesliydim aslında. Sonra zaten yeterince tembel olan ben, okulun üstüne Korece derslerini eklemeyi bir zahmet olarak görmüş ve çalışmamıştım. Şimdilerde tekrar merak saldım ve çok ufakta olsa çalışıyorum. Sular seller gibi konuşamayacağım elbette, çünkü kursa gitmiyorum, tamamen kendi irademe ve çalışmama kalmış. Yine de Korece öğrenmenin ileride işimde de çok işe yarayacağını düşünüyorum. Ayrıca ne demişler bir dil bir insan, iki dil iki insan :)


2- Fit Olmak!
Ha-ha-ha, ben kendime gülüyorum, siz de rahatlıkla gülebilirsiniz. Şimdi benim kilo konusunda öyle abartılacak bir durumum yok ama fark ettiyseniz zayıflamak demedim, fit olmak dedim. Şöyle ki, benim kilo ve boyumda spor yapan birine bakıyorum, bir de kendime bakıyorum; spor yapan kişi kesinlikle benden daha zayıf ve iyi görünüyor. İşte asıl mesele yağ oranınızın mı kas oranınızın mı fazla olduğunda. Çünkü kas oranınız fazla olunca vücudunuz daha derli toplu ve sağlıklı görünüyor. İşte bu yüzden fit olmak istiyorum. Ayrıca her yaş için sporun çok gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum.
Gelin görün ki pek istekli de değilim, yani fitliğe evet ama spora hayır :D Yine de aletli pilatese yazılmayı düşünüyorum şu sıralar, öğrenci indirimi de varmış, hazır öğrenciyken bütün imkanlardan yararlanayım diyorum :))


3- Daha Çok Kitap Okumak!
Doğrusunu isterseniz hiç çok kitap okuyan bir insan olmadım. Kitap okumayı seviyorum ama öyle çok sık okumuyorum. Son birkaç yıldır başladığım şeyleri (kitap, dizi vs.) bitirememe gibi bir sorunum var. Mesela dizi veya kitap ne kadar heyecanlı olursa olsun birkaç gün bakmayınca daha da bakmıyorum. Bu huyuma gittikçe sinir olmaya başladım, şimdilik kitapları zorla da olsa bitirmeye çalışıyorum. Eskiden beğendiğim kitabı hemen bitirirdim ama şimdi beğenip beğenmememin bir önemi yok, okumayı biraz aksatınca tamamen bitiyor. Bu sorunu atlatabilmeyi umuyorum aslında. Bunun için de kendimi biraz zorlayacağım.


4- Düzenli Ders Çalışmak!
Bir başka kendime güleceğim başlık daha ama birinci dönem çok zorlandım, dersleri geçecek miyim, geçemeyecek miyim derken sonunda hepsini geçtim ama çok stresli oldu benim için. Bunu bir daha yaşamamak adına daha çok çalışmam gerektiği kanısına vardım :D Bir takım problemler yaşadım aslında ve tam odaklamadım derslere, her şeye karşı ''Ne oluyor ya?!'' modundaydım, o yüzden ne ara sınavlar geldi de böyle notlar aldım anlamadım :D Umut ediyorum bu sene daha çok çalışırım.



5- Seyahat Etmek!
Kısa veya uzun seyahat fark etmez, yeni yerler görmek istiyorum. Aslında bu benim için her yıl geçerli olan bir şey, gerçekleştirmiyor da sayılmam, yine de listeye ekleyeyim dedim.
Başlığa 'daha çok' ibaresini eklemedim çünkü seyahat etmek pek kolay iş değil. Özellikle yurt dışı hiç değil. Hem para hem arkadaş istiyor bana kalırsa. İkisini de aynı anda ayarlamak zor :D
Kore'ye seyahat bu yıl da ufukta görünmüyor. Çünkü neden? Çok pahalı! Bir de benimle gelecek birini bulmam lazım, bu parayı gözden çıkarabilecek birileri. Eh, bulurum inşallah :D
-Neden biriyle gitmekten bahsediyorum?
O kadar uzak bir yerde tek başıma ne yapacağımı bilemeyebilirim ve belki tehlikeli olabilir diye aslında. Size eşlik edecek, birlikte gülüp gezebileceğiniz birilerinin olması iyi olabilir. Bir de fotoğraflarımı kim çekecek?!?! :D
Tabi kötü yanları da olabilir, mesela istediğiniz kadar özgür hareket edemeyebilirsiniz. Aynı yerlere gitmek, alışveriş yapmak vs. zorlaşabilir. Bu yüzden önce parayı bulmaya bakayım ben, arkadaş sonraki iş :D

Mimin sonunu da böylece görmüş bulunduk. Hepsini yazarken düşündüm, 5'ten sonra da düşündüm ama aklıma gelmedi :D
Hepsi bir bakıma aklımda olan şeylerdi, sadece kesin yapacağım veya bunun için çok uğraşacağım diye kendimi şartlamadım. Bu yüzden derinliklere indim ve aslında neleri başarmış olmak isteyeceğimi düşündüm. Umarım ben de, siz de bütün güzel isteklerinizi gerçekleştirebilirsiniz bu yıl :)
Kendinize iyi bakın efenim!


7 yorum:

  1. The Young Pope dizisini nereden izlerim bilginiz var mıı!!!???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz koreye sevgiler!!! ●.●

      Sil
    2. Bilgim yok maalesef :/

      Sil
  2. Yeppudaa ya noldu biliyor musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siber saldırı olmuş, serverlar zarar görmüş diye okudum bir yerde ama tam emin değilim tabi. Umarım site kurtarılır :/

      Sil
  3. Aaa bende de var kitap okuyamamak, (lisede kitap kurduydum ) yıllarca da doğru düzgün kitap okuyamadım sonra. :( Bir de bir yere gitmek istersem hep yanımda biri olsun isterim tek başıma çok ama çok sıkılıyorum. :( Gülmek, bir şeyler paylaşmak istiyorum hmm diyip geçip gezince hiç eglenmiyorum bir kere tek gitmiştim ve evet herkes arkadaşlarıylaydi ve çok mutluydu bir imrendim. :') Neyse sevgiler. (Nedense hep sevgiler diye bitiriyorum aklıma mektup geldi şimdi... )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan bir kere uzaklaşınca geri dönmesi zor oluyor sanırım kitaplara.
      Gezmek bence de yakın olduğun birileriyle daha keyifli, gördüklerini konuşmak beraber yemek yemek vs. Yine de tek başına da gidilirse anda kalıp keyif almaya bakmak lazım. Bazen insanın kafa dinleyesi de geliyor. Bir şekilde tek başına gitmek gerekirse kendine şans tanıdığını varsayabilirsin, o da bir deneyim bence :) Ayrıca bir arkadaşla tatil yapmak her zaman için riskli biraz, zevkler ve öncelikler farklı olursa zorlaşabilir :/
      Belki bloğun adından dolayı sevgiler yazasın geliyordur :D Benden de sevgiler!

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.