Ağustos 11, 2016

Reply 1988 / Answer Me 1988


Yazarın Puanı: 7.4
Türü: Aile, Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 20
Yayın Yılı: 2015-2016
Oyuncular:
Hyeri - Duk Sun
Ryu Joon Yeol - Jung Hwan
Ko Gyung Pyo - Sun Woo
Park Bo Gum - Taek
Lee Dong Hwi - Dong Ryong

Konusu: Aynı mahallede büyüyen, kendileri gibi aileleri de birbirine çok yakın olan 5 gencin hikayesi.


Yazarın Yorumu:


*-*-*-*-*-*

Her zamanki gibi eğer Reply 1997 izlemediyseniz onu öneririm.
Aile ilişkileriyle ve arkadaşlıklarıyla içinizi ısıtacak bir dizi bence ama bölümler uzun ve sıkıcı gelebilir. Kimi seveceğinize de dikkat etmeniz lazım :)
Ne güzel yardımcı oldum değil mi? :D

*-*-*-*-*-*


Spoiler içeren alan:


Çok sevdiğim seriden selamlar!
Bu seriyi neden seviyorum öncelikle onu madde madde anlatayım.

1- Aile değerlerinin çok güzel işlendiği seriler.
2- Hayatımızda yaşadığımız basit ama komik olayları görmemiz.
3- Gülme efekti yok koyun meliyor (yeterince komik bence)
4- Kore'nin geçmiş yaşamlarını, o dönemlerini görmüş oluyorsunuz. Hatta bazı yönleri bize benzediğinden daha da güzelleşiyor.
5- Kocanın kim olduğunu sonuna kadar saklayıp merak uyandırması. (Sadece 97de istediğim kocayı seçmiş olmasına rağmen temanın bunun üzerine olması keyif katıyor)
6- Diğer karakterler ne kadar değişirse değişsin anne babanın aynı kalması. (Çok tatlılar, iyiki değişmiyorlar)

Sanırım bu kadar, 10 maddeye çıkar mı diye düşündüm ama yok olmadı :D


Bir de eğer bu seriyi beğenme oranlarıma göre sıralayacak olursam:
1- Reply 1997
2- Reply 1988
3- Reply 1994
olur.

Gelelim diziye. Bu dizide diğer reply serilerine göre ailelere daha çok yer verilmiş. Aslında bu benim hoşuma gitti. Çünkü komşuluk ilişkilerini görmek diziye daha sıcak bir hava katmış. Hele hiçbir tabağı boş göndermemeleri bizi hatırlattı bana ve annelerin bağırarak çocuklarını yemeğe çağırmaları da :)

Hyeri'yi çok sevdim. Çok tatlıydı bence hatta reply 94'deki kıza çok ısanamamıştım ama Hyeri öyle değildi. Ancak karakter olarak biraz şıp sevdi mi ne sanki?! (Evet yazar şimdi sevdiğim çocuğu neden koca yapmadınız serzenişlerine geçiş yapacak) Kim kıza onu sevdiğini söylerse veya kızı kim öperse onu sevmeye başlıyor. Yani insanın kafası elbette karışır ama evlenecek kadar değil!

Aslına bakarsanız ben bu diziyi 15. bölümden sonra bıraktım. Çünkü çok saygıdeğer bir arkadaştan spoiler yedim :D Aslında spoiler yazıyordu ama ben 15. bölüme gelip son bölümde ne olduğunu yazmazlar diye düşündüm. Hani bölüm sonu yapılan yorumlar var ya onlardan sandım. Fakat acımadan spoilerı yapıştırmışlar :D Kızmakla kızmamak arasında çok kaldım çünkü izlersem çok kahrolurdum. Aslında okuduktan sonra da çok üzüldüm fakat izlerken görsem neler olacağını tahmin bile edemiyorum! (Sanki ne olabilirse)

Bu dizi de Chilbong'dakinden daha çok yıkıldım. Yani reply serisinin tek ama en önemli kusuru yanlış koca seçimi! Gerçi Taek olmasını isteyen kesimde çoktu, onlar mutlu olmuştur ama ben Taek'i hep arka plana atmıştım. Onun olacağını ilk bölümlerde hiç düşünmemiştim bile. Diğerlerinin yanında çok sessiz, çok sakin kaldığı için aklıma getirmedim bile. Sonuçta diğer serilere de baktığımızda iki erkekte gayet baskınlardı. Kıza sevgilerini göstermek anlamında değilde dizi de aldığı yer, karakter bakımından diyorum. Sanki son dakika bir şey olmuşta senarist karar değiştirmiş ve Taek'i seçmiş gibi.

(Aslında Park Bo Gum fena değildi, sadece o kadar Jung Hwan sahnesi görünce ve onu da bize sevdirince sinirlendim. Jung Hwan dizide hiç olmasaydı Taek olmasına sevinirdim.)

Neyse zaten Ryu Joon Yeol, Lucky Romance dizisi ile intikamını yeterince aldı :) Gerçi dizide Ryu Joon Yeol'un karakterine de (Jung Hwan) kızmak lazım. Yani kız o kadar sinyal çaktı insan hiçbirine mi karşılık vermez ya veya o kadar fırsat yakalamışken hiçbirini mi kullanmaz? Biraz da haketti aslında. Gerçi bunlar hep çok düşünceli olduğundan, baktı en yakın arkadaşı da kızı seviyor kendini uzaklaştırdı. (Taek'te fark etmişti Jung Hwan'ın kızı sevdiğini ama hiçte vazgeçmedi.)

Bu arada dizide anlayamadığım bir nokta var. Jung Hwan'ın ailesine piyango vurdu zengin oldular anladım ama bu para hiç bitmeyecek gibi bir zenginlikleri vardı. Yani ödül ne kadardı anlayamadım ben, birkaç sülale rahat yaşarlar herhalde o kadar yüksekti. Kesin kaçırdığım bir yer olmuştur çünkü çok manasız.

Sung Bo Ra ile Sun Woo'da çok tatlılardı! Onların sahnelerinde sıkılmıyordum açıkçası. Başrol erkek istenen kişi olmayınca insan yan karakterleri seviyor tabi :D

Şimdi başta neden liste yazdığımı anlıyor musunuz? Yorumlarda o kadar nefret dolu yazıyorum ki başta seriyi seviyorum deyip bunları yazmak anlamsız olurdu :D Yani o yukarıda yazdıklarım yüzünden bu serileri seviyorum yoksa onun dışında koca seçimleriyle beni çıldırtıyorlar :))

Dizinin hemen hemen her bölümünde bir dram vardı, bence çok abartılmıştı. Yani gerçekte de böyle olaylar oluyor tabi ama hepsi art ardaydı. Bir de zaman geçişleri çok yavaştı, en azından aylar, yıllar falan hızlı geçse de böyle olsa anlarım. Bir yerden sonra içimi şişirmeye başladılar o konuda. Her bölüm biri illa ki ağlar mı yahu.

Her türlü Reply 1997 alır arkadaşlar...

Kendinize iyi bakın!

4 yorum:

  1. Reply serisinden izlediğim tek dizi kendisi. Ben sevmiştim. Son 3 bölüm çok sinirlensem bile finalin son sahnesinde üzülmekten sinirimi unuttum. İlk kez bi kız-erkek meselesi bu kadar dokunmuştu ama dediğin gibi aile ilişiklerine de ağırlık verdiklerinden dolayı "kız bu çocuğu seçti bitti" değil de tam anlamıyla zaman geçti yani evlenmenin yanında aileler yaşlandı, taşındılar, meslek edindiler vs. Komedi kısmına gelirsek sana katılıyorum gülme efekti olmaması iyiydi ama bi zaman sonra "mee" sesine uyuz olmaya başladım. Atlatma fırsatım olmadan bürün sesi duyuyordum. Komedi demişken.. Jung Hwan'nın babası ve onun espri sever kişiliğini söylemeden geçmek olmaz. Babasının Deok Seon'la ilişkisi de çok güldürdü. Herkes görmezden gelir o uyum sağlardı. :D Dizinin bahsedecek çok şeyi var ama bi yorum olarak bu kadarını yazsam bıraksam iyi olur. Gifler iyi seçim, özellikle sondaki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerine katılıyorum, aslında izlerken dikkatimi çeken çok kısım vardı mesela dediğin Junghwan'ın babasıyla Deok Seon gibi ama yazarken hepsi aklıma gelmeyebiliyor. Yorumlarda belirtmeniz de güzel oluyor bu yüzden, yani uzun yazmaktan çekinme :)
      Gifler okumayı daha kolay ve eğlenceli hale getiriyor, beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. Ben de aslında tam bu dizinin yorumunu yazmayı düşünüyordum bloguma ama kendimi bir türlü toplayamadım.Hele son bölümü izledikten sonra ağlamam ve de Jung Hwan diye bağırmam falan çok kötüydü :( Hala hatırladıkça üzülüyorum.Ve bence 18.bölümü izlemelisin gidip,çok üzücü tamam ama Jung Hwan için izlenilebilir olduğunu düşünüyorum.
    Onun dışında ben de 1997'yi izledim kesinlikle koca seçiminden dolayı onu seçiyorum ama onun dışında 1988 daha güzeldi sanki.Meelemeler ya da ara sıra çıkan hayvan sesleri diziyi "özel" kılmıştı bence :D
    Yorumun çok güzel olmuş eline sağlık ^^ Şu an hangi dizileri izliyosun o.o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de son bölümlerde senin gibi olacağımı düşünüp izlememe kararı aldım işte. Sonraki bölümleri hala izlememek konusunda ısrarcıyım ama belli olmaz belki sinirim yatışınca -çünkü hala taze sayılır- izleyebilirim :)
      1997 bana daha komik gelmişti. Ayrıca ilişkiler de daha güzeldi bence. Bir de izlediğim ilk reply olmasının etkisi üstümde olabilir.
      Teşekkürler :) Şuan bir dizi izlemiyorum, bitirip yazmadıklarım var. Ama Descendants Of The Sun'a başlamayı düşünüyorum.

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.