Ağustos 20, 2016

Descendants Of The Sun

Yazarın Puanı: 8.2
Türü: Romantik, Aksiyon, Melodram
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Yılı: 2016
Oyuncular:
Song Joong Ki - Yoo Shi Jin
Song Hye Kyo - Kang Mo Yeon
Jin Goo - Seo Dae Young
Kim Ji Won - Yoon Myeong Joo

Konusu:

Yoo Shi Jin özel kuvvetlerin kaptanıdır. Bir gün Shi Jin ile Başçavuş Seo Dae Young bir motorsiklet hırsızını yakalarlar. Yakalama sırasında hırsız yaralanır ve onu hastaneye gönderirler. Dae Young telefonunun hırsız tarafından çalındığını fark eder ve telefonu geri almak için Shi Jin ile hastaneye giderler.

Hastanede Shi Jin, Kang Mo Yeon ile tanışır ve ilk görüşte ondan hoşlanır. Mo Yeon, Shi Jin'i hırsızın suç çetesinden olmasıyla suçlar. Shi Jin kendisinin asker olduğunu ve orduya hizmet ettiğini Mo Yeon'a ispat eder. 

Shi Jin ve Mo Yeon buluşmaya başlarlar ancak işlerinden dolayı buluşmalar iyi gitmez. Shi Jin'e askerlerinin başında olması için Uruk adlı bir ülkeye, barışı sağlamak adına, gitme emri verilir. Bu sırada Mo Yeon'un profesörlük başvurusu iş arkadaşının önceliğe alınması nedeniyle kabul edilmez. 

Shi Jin ile Mo Yeon tekrar görüştüklerinde hayat görüşleri hakkında konuşurlar ve ne kadar farklı olduklarını görürler. Shi Jin bir asker olarak birilerinin hayatını kurtarmak için başkalarını öldürürken, Mo Yeon tüm hayatları kurtarmaya çalışmaktadır. Böylece birbirleriyle vedalaşırlar.

8 ay sonra, Mo Yeon hastanenin başkanı Suk Won tarafından aldığı ahlaksızca teklifi reddeder. Suk Won ise intikam olarak Mo Yeon'u Uruk'a göndereceği sağlık ekibinin lideri seçer. Uruk'ta Shi Jin ve Mo Yeon tekrar görüşürler.

Yazarın Yorumu:

*-*-*-*-*-*

Kesinlikle izleyin!

*-*-*-*-*-*

Spoiler içeren kısıma geçiş:


En sevdiğim diziler arasında yerini almış bulunmakta. Muhtemelen uzun zaman etkisinden çıkamayacağım. Şimdi önce karakterler üzerinden sonra bütün olarak diziyi yorumlayacağım.

*Bu arada şimdilik dizi listemi askıya aldım, çünkü gördüğünüz üzere listedekilerden çok daha iyi olan dizileri keşfettim. Şimdi de W dizisini izliyorum. Bu yüzden o liste biraz daha bekleyecek gibi.

Yoo Shi Jin
Resmen ideal erkek! Şimdi tabi herkesin ideal anlayışı farklıdır ama benim için tam olarak bu diyebilirim :) Her halde en sevdiğim yanı esprili olmasıydı, birçok yerde beni güldürdü.

Kang Mo Yeon ile olan ilişkilerini ben çok samimi buldum. Sadece sevgili değil aynı zamanda çok iyi arkadaş gibilerdi :)

Paket geldiğini öğrenince Seo Dae Young ile koşuşları da bir komikti :D
Sevgililerin birbirlerini kıskanmaları cidden çok komik ve diziye renk katan sahnelerdi :)

Kang Mo Yeon
Bu kız neden bu kadar eleştiri aldı anlamıyorum. Song Hye Kyo'nun oyunculuğu bence oldukça iyiydi. Herkes kızın çok soğuk olmasından şikayetçiydi ama ben onun karakterinin böyle olduğunu düşünüyorum. Yani herkes sıcakkanlı olmak zorunda değil veya duygularını bu kadar kolay göstermek zorunda da değil. Aslına bakarsanız olay zorunluluk meselesi de değil, dediğim gibi karakter böyle. Yani demek istediğim bence olay kızın oyunculuk yapamıyor oluşu değil de karakterin tamamen soğuk bir tip olmasından kaynaklanıyor. Tabi kızla bu kadar empati kurabilmemin sebebi bir yerde benim de böyle soğuk olmam olabilir :D
Aynı zamanda çocuğu bu kadar çok reddetmesine de çok takılmışlar. Şimdi her ne kadar Yoo Shi Jin ideal erkekte olsa, ona kıyamıyor da olsak mesleği herkesin kaldırabileceği özellikler taşımıyor. Yani kız bu yüzden bu kadar geri çekti kendini. Her defasında acaba başına bir şey gelecek mi düşüncesi ne kadar yıpratıcıdır. Üstelik kız basit bir hayat istediğini, örneğin kargosu eve geç geldi diye sinirlenmek istediğini vs. söylemişti (evet bunu ezberledim). Eğer seviyorsa ne önemi var diyebilirsiniz ama daha ilişkinin bu kadar başındayken (hatta başlamamışken) düşünülmesi gereken meseleler bunlar bence.
Her şeyi geçtim kız hayat görüşlerinin de aynı olmadığını göz önünde bulunduruyor.
Bu tarz olaylarla ilgili çok bir şey biliyormuş gibi gözükmüş olabilirim ama benim de bir fikrim yok aslında sadece kızla empati kurmaya çalıştım. Bu yüzden kıza hiç sinirlenmedim.

Bu arada kızla çocuk arasındaki yaş farkı çokta abartılı değil. Sadece Joong Ki çok genç görünüyor. Kim onun 30 olduğuna inanır ki :D
Kızın aşkını ilan ettiği ses kaydının herkes tarafından duyulması çok rezil bir andı :D Tam yerin dibine girilmelik yani. Bundan sonra kızın kaçtığını sanıp aksine Shi Jin'e doğru gidişi... Daha fazla konuşamayacağım, kızın yerine ben utandım :D

Seo Dae Young
Bir ara hiç kızla birleşemeyecekler sandım gerçekten. Niye zırt pırt ayrıldıklarını da algılayamadım. Çocuğun bir cevap için neden bu kadar beklediğini de. Belki bunu anlayabilecek romantizm bende yoktur :D
Bazı dizilerde yan karakterlerin aşkı sıkıcı olabiliyor ama bu çift harikaydı.

Şunu da eklemek isterim: Red Velved şarkısına eşlik ederken ki dansı takdire şayandı :D

Yoon Myeong Joo
Başta bu kız acaba bize sıkıntı yaratır mı diye düşünmedim değil. Çünkü asıl kızımızla iyi bir geçmişleri yok :D Hiç düşündüğüm gibi çıkmadı, iyiki de öyle olmadı. Aşk üçgeninden gına gelmişti çünkü.
Kızın babası aslında iyi bir adamdı. Kang Mo Yeon'un kurtarılmasını sağladı yani daha ne olsun. Sadece konu kızı olunca rütbeye çok önem veriyordu. Aslında çok gereksiz bir sebepti yani.

Argus
Bu adamı kötüleştirmenin sebebi neydi ki? O kadar hayatını kurtarmışlar ne bir minnettarlık ne bir şey. Karizmatik adamdı da çektik valla. Çabuk öldü gerçi, ben bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim. Hatta sona kadar bununla uğraşacaklar galiba dedim :D Klasik Kore dizisi formatından çıkamamış hala kafam. Neyse Argus meselesinin çok uzamaması hoşuma gitti.

Bir de Jin Young Soo var. Tam evire çevire dövmelik değil mi ya? Ayrıca çok gerçekçi bir tipti bence. Sırf çıkarları uğruna insanların hayatını hiçe sayabilecek biri. Ne kadar pislik. Bu adama kin doluyum kinnn! Seo Dae Young buna bir tane geçirdiğinde nasıl rahatlamıştım :D

Lee Chi Hoon
Senarist çocuğu ağlatmaya doyamadı. Aşırı duygusal biriymiş.
Bu arada Uruk'taki çocuğun adını bir türlü öğrenememesi içime oturdu adeta :D

Song Sang Hyun ve Ha Ja Ae komiklerdi ama bana biraz sıkıcı geldiler açıkçası.
Kızlar sabah koşan 'güvercinleri' izlerken Sang Hyun'un kıskanması ve sonradan onun da askerlerle birlikte koşuşu komikti :D

Karakterler hakkında bu kadar diyeceklerim, şimdi dizinin bütününe giriş yapalım:


Dizinin bazı sahneleri saçmaydı. Örneğin Yoo Shi Jin'in kızı çölde eliyle koymuş gibi bulması, yıllardır kar yağmayan yere Seo Dae Young ayak basınca yağması gibi (hadi buna tesadüf diyelim).

Aynı zamanda o depremdeki insanları kurtarma anında doktorların çok yavaş olmaları gerçekçi gelmedi. Adam Kang Mo Yeon'u çağırıyor, kız uzun uzun bakışmasını bitirmeden gitmiyor oraya. Aynı şekilde Chi Hoon bir hastayı kurtarmaya çalışırken tepesinde o kadar doktor ne halt yiyor. Hadi Chi Hoon çok panikledi, yanında bir kişi dursun neden 4-5 doktor durmuş onu izliyor? Ben de oturduğum yerde ''insanlar ölüyor insanlar, siz ne yapıyorsunuz orda'' diyorum.
Bir başka merak ettiğim husus bu Uruk'ta asker olarak neden sadece Koreliler var. Yani yardım etmeye niye sadece oranın askerleri gelmiş? Ya da neden sadece Koreli doktorlar var? Şimdi Kore yapımı bir dizi olduğu için doğal olarak Kore övülecek falan ama araya birkaç yabancı doktor ve asker serpiştirseler ne olurdu ki.

Deprem ve insanların kurtarılışları, sadece birini kurtarabilecekleri bir seçim yapmak zorunda oluşları çok duygusal ve gerçek hayatla da bağlantılı sahnelerdi. Bu tarz olayları yaşayan insanları biraz daha olsun anlayabilmemizi sağladı.

Koreliler İngilizce konuşurken olaya adapte olamayan bir ben miyim? Yani hiç mi düzgün konuşmak için çabalamıyorlar yoksa gerçekten bu kadar zor mu geliyor İngilizce onlara? İzlerken resmen kelimeleri bilerek söyleyemiyorlarmış gibi gözüküyor :D Hadi bunlar yabancı yerdeler, İngilizce zorunlu ama diğer Kore dizileri için gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. İnatla bir İngilizce konuşturma sevdaları var.
Neyse ki dizide Argus vardı da kulaklarımız biraz olsun şenlendi.

Şimdi size yüreğimi dağlayan bölümü söylüyorum: 15! Tüm bölüm boyunca ağladım ağlayacaktım. Zaten dizi ve filmlerde ilişkilerin bitmesi vs beni üzmez de (ya da ağlatmaz mı diyeyim) birilerinin ölümü yıkar beni. Kendimi tuttum bölüm boyunca, aslında ölmediklerini düşünüyordum (lütfen, nasıl düşünebilirim, başrol onlar) ama bayağı bir zorladılar beni. Diziyi sürekli durdurdum. Aslında o bölümü atlasak kalplerimiz için daha sağlıklı olabilirdi, zaten pek bir olay da yok.

+Yunanistan'daki o yer çok güzeldi. Gece orayı düşünemiyorum, gök yüzündeki yıldızlar ne güzel görünüyorlardır :)
+Dizinin ostları bir harika!
+Dizi bittikten sonra boşluğa düşünce kamera arkalarını izledim bir süre :D
+Romantik dizilerde soğuk, duygusuz erkekleri izlemekten gına gelmişti, bu dizide kızın öyle olması ve aynı zamanda güçlü olması çok iyiydi. Yoo Shi Jin ise tam olması gerektiği gibiydi. Başta da demiştim zaten ideal erkek diye :D

*Alfa Team çok cool değil miydi*

---

Çook uzun bir yorum oldu farkındayım ama gerçekten sevdiğim bir dizi olduğu için kısacık bir yorumla bırakmak istemedim. Zaten kısa yorum yaptığım da çok az post vardır :D
Kendinize iyi bakın, başka postta görüşmek üzere!

7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sanırım blogta bir sorun oldu, yorumlar silindi ama yorumunu okuyabildim.
      Öncelikle bloga hoşgeldin :)
      Song Hye Kyo hakkında aynı fikirde olmamız güzel :)
      Anlaşılan arkadaşın seni bayağı boğmuş anlattıklarıyla. Gerçekten bazı insanlar dizileri, filmleri falan anlatırken o kadar uzatıyorlar ki bir yerden sonra benim de ilgim kaçıyor hatta dinlememeye başlıyorum :D Bence playful kiss, bof, masters sun dışında izleyebileceğin birçok güzel dizi var, onlarla devam et :)
      Ön yargıyla başlayan insanlar daha çok sarıyor galiba Kore'ye.
      Nasıl Kore fanı oldum yazısı hakkında düşüneceğim, sağol önerin için :)
      Bizde seni seviyoruz!

      Sil
  2. Bir kısım çok sevmiş bir kısım çok eleştirmiş.Bende normal hoşlanan kategorideydim. Yorumlarına katıldım genel olarak. Ama izlerken kıza sinir olanlar içinde bende vardım :D Biraz Türk gibi düşünüp vatana bir değil bin sevdiceğimde feda olsun gibisinden :D yazık değil mi bu askerler aşık olmasın mı dedim :D İki başrol erkekte ideal insandı benim için. Yapım olarak hataları olsada sevdiğimiz insanlar olduğundan görmezden geldik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten insanın askerlerin aşık olmaya hakkı yok mu diye yakarası geliyor ama yine de bu zor bir durum. Diziyi bütün olarak sevdim ben, en azından klasiklerden farklıydı. Dediğin gibi bazı hataları görmezden geldik, hem her şeye takılırsak keyfi çıkmaz dizinin :)

      Sil
  3. şu anda 10. bölümdeyim. Bu yıkık gemili yer Yunanistanmıymış. Bende Türkiye diye duyduydum sevinmiştim..

    Dizi yorumun güzel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa sana spoiler oldu şimdi.
      Ben de başta Türkiye diye duydum ama birisi bizi kandırmış :)

      Sil
    2. adadaki geminin üzerindeki yazılara dikkat ettim de isimler Türk isimleriydi.. Üzüldüm şimdi.. Sorun olmaz spoileri severim ki ben :))

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.