Ekim 31, 2015

ABU TV Müzik Festivali 2015

ABU, farklı ülkelerden katılımcıların olduğu bir müzik festivalidir. Türkiye geçen yıl Manga ile katılmıştı bu festivale. Bu yıl ise Murat Dalkılıç ile katıldı. Ayrıca bu yıl festival İstanbul da yapıldı. Türkiye dahil 12 ülke (Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Japonya, Kazakistan, Makao, Maldivler, Güney Kore, Afganistan, Malezya, Türkiye, Vietnam) vardı.
Festival 28 Ekim Çarşamba günüydü. TRT Müzik ve TRT Avaz kanallarında canlı verildi.

-----

Öncelikle hepsi birbirinden güzeldi :) Ben sırayla performansları ile paylaşıp ne düşündüğümü belirteceğim.

Not1: Keşke herkes şarkı sonunda birkaç kelime söyleseydi. Genelde şarkı başında söylediler gerçi ama bitince birkaç şey söylemelerine izin verilseydi keşke.
Not2: Canlı olduğu için yapılabilir miydi bilmiyorum ama şarkıların türkçe altyazısı olsa güzel olurdu :)
Benim de ne çok beklentim varmış yahu.

-Şarkıları youtube da dinlemek için isimlere tıklayın-

Hindistan

Hint müziklerini severim. Bunu da beğendim, çok sempatik geldi bana :) Aslında dans falan olur mu diye beklemiştim ama olmadı, filmlerden gelen alışkanlık :) Hindistan ilk kez katılıyormuş bu festivale bu arada.
Şarkı bana animasyon bir film izliyormuşum izlenimi verdi :))

Hong Kong

Fena değildi, ama televizyon karşısında izlerken çok etkilendim diyemeyeceğim. Tabi kadının sesine diyecek bir şeyim yok, hepsinin sesi bir harikaydı :)

Endonezya

Söyleyen kız çok şekerdi :) Harika bir sesi var bu arada, tiz söylediği kısımlar mükemmeldi.

Japonya

Herhalde Cnblue'dan sonra en çok hayran kitlesine sahip gruptu :) Tabi sahneye çağırılırken grup denilince çoğu kişi Cnblue geliyor zannetti :))
Çok şekerlerdi, böyle bir kız grubum olsun isterdim açıkçası. Scandal, İstanbul'da da gayet güzel gezmiş, twitterdan fotoğraflar paylaşmışlardı. Şarkılarını da beğendim bu arada :)

Kazakistan

Çok güzeldi :) Ayrıca şarkıyı söyleyen, Cnblue'dan sonra oradaki en uzun boylu kişiydi galiba :))

Makao

Kadın şarkıyı söylerken çok cool görünüyordu, sonra sevimli sevimli bir Tenk Yu dedi, hafızamda öyle kaldı :D

Maldivler

Burayı bilmeyenimiz yoktur herhalde. Tatil yapmak için gitmek isteyen de birçok insan vardır :) Kıyafetleri de tam orayı anlatan tarzdaydı :) Çok eğlendim bu şarkıda.

Malezya

Açıkçası televizyonda Cnblue'dan sonrasını izleyemedim. Zaten ev ahalisine zorla izlettiriyordum, Kore de bitti değiştirebiliriz artık yaptılar :( Ben de fazla zorlamadım :D
Şimdi internetten dinledim, ve tahmin edeceğiniz üzere, güzeldi! :D Hep aynı laflarla bezeli bir yazı oldu ama fazla yapabileceğim bir yorum yok ne yapayım.

Vietnam

Beni bayağı eğlendirdi tv karşısında, eğlenceli bir şarkıydı bence :) Festivaldeki şarkıların birçoğu sakin olduğu için böyle bir şarkı aradım sanırım :)

Afganistan

Kıyafeti çok değişikti, zannedersem ülkesine has bir kıyafet. Şarkıyı da beğendim :)

Türkiye

En son Türkiye ile kapanış yapıldı. Onu da internetten izledim ve eğlenceliydi :)

Güney Kore

Cnblue - Cinderella
Farkındaysanız sona sakladım, çünkü bu bayağı uzun olacak. Bir önceki postta Cnblue'nun İstanbul'a gelip neler yaptığından bahsetmiş ve festival de olanları ayrı bir postta yazacağımı söylemiştim. İşte o post bu post :D

Öncelikle havaalanı olaylarından sonra Yonghwa'nın biraz sinirli olduğunu düşünmüştü çoğu kişi, bundan ben de şüphelenmedim değil açıkçası. Ama sonra sıra onlara geldiğinde sahnede en çok gülen Yonghwa'ydı. Çok güler yüzlüydü, mutlu görünüyordu. Tabi bunda oraya giden boiceların da etkisi vardı. Adeta Cnblue konseri izlemiş gibiydim televizyon karşısında.

Performans sırasında seyircilerin sesi kısılıyor ve tvde sadece şarkıyı duyuyorsunuz. Fan kameralarını izlediğimde boiceların sesini çok net duyabildim, şarkıya eşlik etmişler falan :) Bu sırada protokolde oturanlar telefonlarıyla boiceları çekmişler :) Gidenler desibel rekoru kırmış bile olabiliriz diyorlar :)

Yonghwa şarkıyı söylerken Cnblue için hazırlanan pankartı gördü ve o tarafa doğru o meşhur öpücüğünü attı :) Ayrıca şarkı sırasında ''Oh My Turkey'' dedi.

Ben tv karşısında izlerken daha sakin kalırım diyordum ama bayağı bir heyecanlandım ve mutlu oldum.  Annem de tatlı çocuklar falan dedi ve Yonghwa'yı birine benzetti galiba ama kim bilmiyorum o anki heyecanla sormadım bile :D

Yani anlayacağınız festivalde en çok ses getiren Cnblue idi. Festival sonunda herkes onlarla fotoğraf çektirmiş :)

Bu arada Yonghwa benim gözüme çok heyecanlı gözüktü, ne kadar doğru bilemeyeceğim ama belki ülkesini temsil ediyor oluşuyla alakalıdır.

Cnblue'nun çok güzel fotoğrafları çekilmiş performans sırasında. Bazıları (Açmak için numaralara basın):
-1  -2  -3  -4  -5  -6  -7

Bazı hayran anlatımlarını ve komik paylaşımları blogun twitter hesabından retweetledim. Oradan bakabilirsiniz :)

Cnblue'nun performansı:


*-*-*-*-*

Festival sonrasında olanlarla ilgili kişisel görüş;

Cnblue üyeleri bu festivalin bitiminde havaalanına gidip ülkelerine geri döndüler. Ancak bizdeki etkisi kısa sürmedi. Gittikten sonra bazıları Türkiye'yi sevmediklerini düşündüler ve uzun süre üyelerin instagram hesaplarını rahat bırakmadılar.

Özellikle Yonghwa'nın bir instagram paylaşımından sonra altına çok olumsuz yorum geldi. Açıkçası sevmediklerini düşünmüyorum, bunun üzerine de çok düşünüp olayı abartmaya gerek yok. Ama 'sevmemiş olsalar bile' size ne yani? Havaalanında üstlerine atlayıp onları rahatsız etmek, ardından da sevmediklerini düşünüp trip atmakta çok enteresan...

Bir de Jungshin'in instagram da paylaştığı Türkiye fotoğrafları tartışıldı. Jungshin bizim turizm bakanımız falan değil. İstediği fotoğrafları çekmiş ve beğenmiş ki paylaşmış. Ne diye bir ülkeyi kötülemek istesin ki. Kendi kendinize senaryolar yazmayın lütfen.

Fotoğraf paylaşmasalar neden paylaşmıyorsunuz diyorlar paylaşınca da neden bunu paylaştın. Anlamak zor gerçekten.

Bir festival maceramız da burada bitmiş bulunmakta. İyi anlamda da etkisi uzun süreceğe benziyor :) Kendinize iyi bakın :)


2 yorum:

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.