Haziran 15, 2015

Waffle Denemesi

Herkese selam! En son pancake maceramı paylaşmıştım sizlerle bu sefer sıra waffle da. Ama bu sefer kendi başıma değil annemle beraber yaptık. Bu yüzden sonuç gayet iyi oldu! Yani bir başarısızlık örneği değil de gerçekten güzel bir tarif var. Çok iddialı oldu sanki bu da, neyse fazla uzatmadan tarife geçiyorum.


Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1,5 yemek kaşığı toz şeker
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
(ardaninmutfagi.com dan alınmıştır.)

Sos için:
-2 adet bitter çikolata
-Yaklaşık 1 su bardağı süt

Nasıl yapılır?

Öncelikle yukarıdaki malzemeleri birlikte iyice karıştırıyorsunuz. Yalnız, tereyağının oda sıcaklığında olması lazım, içinde kolayca eriyebilmesi için. 

Daha sonra bir teflon tava alıp bir damla kadar sıvı yağ döküyoruz ve bunu tavaya yayıyoruz. Ocakta tavanın ısınmasını bekliyoruz ardından karışımımızı koyuyoruz. Biz orta boy yuvarlak bir tava kullandık. Bu şekilde iki tane çıkarttık. Siz geniş bir tavaya bir seferde de koyabilirsiniz hepsini.
Bu sırada altının iyice pişmesi gerekiyor ki kolayca öbür yüzünü de döndürebilesiniz.

Diğer yandan çikolata sosunu hazırlıyoruz. Şu 'benmari usulü' denilen şeyi biz kendi yöntemimizle yaptık. Ama sonuçta çikolatamız bir güzel eridi. İki tane sade bitter çikolatayı erittik ve üzerine yaklaşık 1 su bardağı kadar süt ekleyip karıştırdık. Ancak sütü soğukken koymazsanız daha iyi olur çünkü çikolatayı donduruyor hemen. Biraz ısıtıp koyabilirsiniz. Ama her türlü bitterin acısı kalıyor. Sevmiyorsanız bunun yerine direk sütlü çikolatayı da kullanabilirsiniz. Daha da güzel olur bence.

Hamur piştikten sonra bir tabağa alın (biraz soğursa iyi olur, zaten çikolata eriyene kadar yavaş yavaş soğur o da). Eritmiş olduğunuz çikolatayı üzerine sürün ve en son istediğiniz meyveyi ekleyin. Biz klasik muz ve çileği kullandık. 

Görüntüsü de tadı da gayet güzel oldu, zaten ilk resimde gördünüz :) Bundan sonra tek başıma değil de annemle yapsam daha iyi olur böyle şeyleri :)) Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

0 comments:

Yorum Gönder

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.