Nisan 05, 2015

Do It Yourself (DIY) Denemelerim 1

Bugün, internette görüp beğendiğim bir şeyi yapmak istedim. Aslında birkaç gündür aklımdaydı ama yapabilmek bu güne nasip oldu. Biraz uzun sürdü yapması ama yine de ortaya güzel bir sonuç çıktığını düşünüyorum :)

DIY'i bilmeyenler için kısa bir açıklama yapayım.
DIY açılımı 'do it yourself'tir. Yani 'kendin yap' anlamına geliyor. Satın almadan, kendi emeğinle ortaya bir şeyler çıkarmak gibi düşünebilirsiniz. Bir tür hobi de denilebilir.

Şimdi gelelim benim yaptığıma;


Nasıl, güzel olmuş mu? :) 


*-*-*-*-*-*

Nasıl yaptım;


Öncelikle bir kağıda boğa kafası çizdim, ben biraz orantısız çizdim, belki siz daha iyi yaparsınız :) Güzelce çevresinden kestim çizdiğim resmin.Sonra Ikea kataloğunu aldım (hayır kesinlikle reklam yok, sırf renkli diye) ve içinden hoşuma giden kısımları ince uzun bir şekilde kestim, bunun dışında bir de Cnbc-e nin dergisinden bir şeyler aldım. Kestiklerimi boğa kafasına tek tek yapıştırdım. Hepsini yan yana değil de bir aşağı, bir yukarı yapıştırırsanız daha iyi gözükür. Uzun kalan kısımlar olabilir onları da keserseniz benim yaptığım gibi düz olacaktır. Ben en son sarı bir kağıda yapıştırdım, duvarda daha çok belli olsun diye. Siz isterseniz direk o şekilde de kullanabilirsiniz :)

Ve son! 


*-*-*-*-*-*


Birkaç tane daha DIY çalışmam vardı önceden yaptığım, onları daha sonra yayınlarım belki. Şimdilik benden bu kadar. Kendinize iyi bakın! :)



5 yorum:

  1. Wow! Aynısından ben de yapmıştım. Güzel olmuş seninki de. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Blogunu çok beğendim takibe aldım:)
    bekliyorum ben de :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blogunu yeni keşfettim ve takibe aldım banada bekliyorum. Sevgilerle...

    www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.