Mart 11, 2015

Yabancı Dizi Önerileri

Kore Kore derken Amerikan dizilerinin pabucunu dama atmak olmaz değil mi! :) Şahsen ben bayağıdır Amerikan dizilerini izliyorum ve bence gayet güzel yapımlar var etrafta. Hangisine başlayacağımı şaşırıyorum çoğu zaman :)

Aslında Kore ve Amerikan dizileri arasında oldukça fark var. Yani bayağı bir fark var. Bu yüzden Kore'deki tadı Amerikan dizilerinde bulamayacaksınız. Özellikle o saf aşkı! Ama eğer Kore klişelerinden sıkıldıysanız biraz daha farklı tatlar aramak istiyorsanız başlamalısınız! 

Biz Kim Mavi'yle size sevdiğimiz birkaç Amerikan dizisinden oluşan bir liste hazırladık. Bir bakın, belki içinden sevebileceğiniz bir kaç dizi çıkar :)

1- Once Upon A Time

Harika bir dizidir kendisi :) Bu zamana kadar duyduğunuz tüm masal kahramanları bir dizinin içinde! Ayrıca sürükleyici bir dizi. Bölümler yaklaşık 40 dakika ve şimdilik 4 sezonu var.


2- Friends

Çok sevdiğim bir dizi. Dizideki karakterlerin arkadaşlarını çok seveceksiniz :) Kabul biraz uzun, 10 sezondan oluşuyor ama her bölüm 20 dakika. Bence gözünüz korkmasın, siz başlayın sonra ne ara bittiğini anlamıyorsunuz bile. 

3- Supernatural

İki kardeşin doğaüstü olaylarla mücadelesini anlatıyor. Ben uzun zamandır 1. sezondayım çünkü korktuğum için doğru düzgün izleyemiyorum :) Her bölüm 40 dakika ve 10 sezonu var, hala devam ediyor.

4- How I Met Your Mother

Ne kadar beğenirsiniz bilemem ama benim sevdiğim dizilerdendir. Amerikan dizilerini izlemeye ilk bu diziden başladım :) Ted'in çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştığını anlattığı bir dizi. Aslında daha çok arkadaşlarıyla olan hikayelerini anlatıyor. Her bölümü 20 dakika ve 9 sezondan oluşuyor.


5- Homeland

Kim Mavi: Amerika'da bayağı etki bırakan, güzel bir dizi. Biraz Arapları terörist gibi gösteriyorlar, onun dışında tutarsak güzel bir dizi. Sürükleyici...

6- Sherlock
Kim Mavi: Her sezonu 3 bölümlük bir dizi. Özellikle polisiye severlerin kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum.


7- The Big Bang Theory

Açıkçası dizide söylediklerinin yarısını anlamıyorum (bilimsel şeyler) ama yine de seviyorum bu diziyi :) Her bölüm 20 dakika ve 8 sezonu var. Hala devam ediyor.


8- The Walking Dead

Muhtemelen hepinizin bildiği dizilerden biri. Walking Dead'i Kim Mavi izliyor ve güzel bir yapım olduğunu söylüyor. Eğer gerilim istiyorsanız (ve zombilere vs. meraklıysanız) önerimizdir.


9- Lost

Kim Mavi: Uçağın düşmesi sonucu bir adaya düşen kişilerin hayatta kalma mücadelesini anlatan bir dizi. Çıktığı zaman bütün dünyayı kasıp kavurmuştur :)




10- Fringe
Kim Mavi: Amerika'nın en güzel bilim kurgu dizilerinden biri. Paralel evrenlerle ilgili birkaç şey bulabilirsiniz.


Bu kadarlık liste şimdilik yeterli olur umarım :) Tek tek bütün dizilerin konularını yazmadım, çok kötüyüm çünkü bu konuda :) O yüzden biraz arama yapıp izleyeceğiniz diziye karar verebilirsiniz :)

Kendinize iyi bakın!


5 yorum:

  1. Merhaba
    Güzel diziler birkaçını izledim.
    Bende size Dr. Who'yu öneririm :)
    Tabi Kore'nin yeri ayrı. Hele ki bu hafta final yapacak olan Kill me heal me.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doctor Who'yu Cnbc-e de denk geldikçe izliyorum zaten :)
      Kill me heal me dizisinin konusunu daha geçenlerde okumuştum, nasıldır diye merak ediyordum. Belki başlarım bir ara :)

      Sil
  2. lostu salla ya o diziye öyle final yapılır mı? reziller.
    sherlockun tadına da yazın varacağım inşallah.
    ahh ingilizler ve sezonları kısa dizileri.. ahh...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lost'u koymayacaktım ben ama Mavi koymak isteyince ekledim :)
      İngilizlerin dizileri beni bitiriyor zaten, o kadar az bölümler ki...

      Sil
    2. 6 sezonluk bir diziyi finali ile yargılamak ne kadar doğru ? amerikan dizi tarihinde lost un yeri ayrıdır.. got lardan once resmen dizilerde yeni bir devir açmıştı. kore dizilerini finali ile yargılayabilirsin ama iş amerikaya uzun soluklu dizilere geldiğinde olay değişir bence. himym ında finali kotuydu bence ama bu ilk 4 sezonun guzelliğini değiştirmiyor. lost gibi adamakıllı diziler zor gelir bir daha, got falan da dersen got da cinsellik/olumleri tahmin edememekten başka bir olay yok.

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.