Şubat 12, 2015

Yine Bana Hüsran, Bana Yine Hasret Var: Pancake ile İmtihanım

Bir farklılık yapayım dedim, pancake yapmaya giriştim. Şu sıralar youtube dan yemek yapma videoları izliyorum, tamamen sıkıntıdan. Pancake tarifi görünce bir denemek istedim. Hem de yabancı ülkelerde bu kadar sevilen pancake in tadını merak ettim. Tabi benim yaptığım pancake orijinalinin yakınından bile geçmiyordur :))

Uyguladığım tarifi yazayım (Bu arada belirtmeden geçmeyeyim, ya tarifte ya da bende bir sorun var. Muhtemelen bende :) )


  • 1 fincan (kupa) un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Yarım fincan (kupa) süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (O kadar emin değildim ki bunu eklerken anlatamam, ama Arda'nın Mutfağı sayfasına baktım, yazıyordu.) 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir kısmını sade, bir kısmını kakaolu yaptım. Sade olana elma rendelemek aklımdan geçti ama ilk denemem olduğu için riske atmak istemedim (Keşke atsaydım, belki bir şeye benzerdi :D )

Un, yumurta, şeker, kabartma tozu, süt ve tereyağını ekledikten sonra iyice karıştırdım. Sonra elde ettiğim sonuçtan emin olamayarak vanilin ekledim. Keklerden yola çıkarak ekledim bunu :) Mantıklı bir hareket miydi bilmiyorum :D //Biraz da tuz eklemiş olabilirim//
Yabancılardan baktığım tarifte vanilya özü de vardı. Ama ben koymadım.....

Aslında kıvam gayet iyi olmuştu. Sonra 1 yemek kaşığı yağ koyduğum tavaya, kaşık yardımıyla koyarak pişirmeye başladım. Sade olanlar tam pancake kalınlığında olmadı~~ 
Ama kakaolu olanlar çok güzel, pofuduk pofuduk oldu :D

Neyse işte piştiler, yukarıda gördüğünüz son hali. Aslında görünüşleri fena değil. Gelelim tadına. Şimdi o kadar kötü değildi, hakkımı yemeyeyim ama tadı tuzu pek yoktu. Klasik hamuru alıp kızartmışım gibiydi. Tabi bildiğiniz üzere pancake in üzerine birde şurup koyuluyor. Bende şurup falan yoktu tabii ama okuduğuma göre balla veya nutella ile de yenilebilirmiş. Bal pek sevmem ama nutella ile biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum. Galiba tatlı olan nutella dengeledi durumu.
Aslında pancake in tüm olayı şurupta, bende olmadığı ve yapacak malzemem de olmadığı için onu es geçtim. Belki de şurubum olsa tadları çok güzel olacaktı, kim bilir...

Umarım orijinali bundan çok daha güzeldir, yoksa benim oyum akıtmadan yana olacak. Gerçi ona da bayılan biri değilim ama neyse.

Açıkcası bu 'pancake'leri kimin yiyeceğini merak ediyorum... Her neyse işte benim pancake maceram bu kadardı. Aranızda pancake seven ve yapmasını bilen var mı? :))



2 yorum:

  1. severim ama ben biraz waffle gibi yapıyorum onu üzerine bol nutella meyve :D
    pankek şurubunu da duymadım daha önce. nasıl bir şey o :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Waffle ı çok severim, canım çekti şimdi olsa da yesek :))
      Şurubu pankekin üstüne koyuyorlar, bala benziyor :D

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.