Ocak 30, 2014

Protect The Boss


Yazar Puanı: 6.3
Tür: Romantik-Komedi
Bölüm Sayısı: 18
Yayın Yılı: 2011
Oyuncular:
Choi Kang Hee - No Eun Seol
Ji Sung - Cha Ji Heon
Kim Jae Joong - Cha Moo Won
Wang Ji Hye - Seo Na Yoon
Lee Hee Won - Yang Ha Young

Konusu: Cha Ji Heon, inanılmaz derecede olgunlaşmamış -çocuk gibi- bir adamdır. Kendisi DN Grup'un direktörüdür ancak işine hiç bir faydası yoktur. Babası ise şirketin başkanıdır. Ji Heon çoktandır aynı şirkette çalıştığı kuzeni Cha Moo Won ile bir rekabet içindedir. Moo Won, olgun, çalışkan ve görünüşte mükemmel bir yönetici, ve Seo Na Yoon ile romantik bir geçmişi bulunan bir adamdır.
Cesur ve dayanıklı No Eun Seol, tam zamanlı bir iş bulmak için uğraşan bir kadındır. Bunda zorlanır çünkü kendisinin akademik geçmişi pek de parlak değildir. Bunun üzerine DN Grup'un iş görüşmesine gider. Ve kendini Moo Won tarafından Ji Heon'un sekreteri olmak üzere işe alınmış bulur. Eun Seol ilk profosyonel işinden atılmamak için kararlıdır, bunun için çok hamaratça çalışmaya ve Ji Heon'un tüm çocukça davranışlarına katlanır.

Ocak 22, 2014

Man From The Stars / You Who Came From The Stars

Yazar Puanı: 8.8
Tür: Romantik-Komedi, Melodram, Fantastik
Bölüm Sayısı: 20
Yayın Yılı: 2013 - 2014
Oyuncular: 
Gianna Jun - Cheon Song Yi
Kim Soo Hyun - Do Min Joon
Park Hae Jin - Lee Whi Kyung
Yoon In Na - Yoo Se Mi

Konusu: Do Min Joon bir uzaylıdır. 400 yıl önce Joseon Hanedanlığı zamanında kendi yıldızından Dünya'ya gelmiştir. Do Min Joon uzaylı olmanın verdiği bir takım üstün yeteneklere sahiptir. Duyma, ileriyi görüş ve hız kendisinde çok gelişmiştir. Eğer isterse zamanı bile durdurabilmektedir. Ayrıca olağanüstü bir görünüşe de sahiptir, 400 yılda hiç değişmemiştir. Bu zamana kadar bir çok işle uğraşmıştır, şimdi de bir üniversite de öğretmendir. Oldukça da zengindir.
Cheon Song Yi ise Kore'nin en büyük Hallyu starıdır. Ancak biraz cahildir. Eğer menajeri olmasa tek başına hiç bir iş yapamayacak durumdadır. 
Bir gün Cheon Song Yi, Do Min Joon'un oturduğu apartmanda ev tutar. İkisi komşu olurlar. Böylece tanışırlar. Ve dizi ikisinin arasında yaşananlarla devam eder. :)

Evet Arkadaşlar Burası Do Min Joon'un Yıldızı. Görebiliyor musunuz? ^.^

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Konu yazmakta o kadar kötüyüm ki, yine de bir şeyler yazmaya çalışıyorum işte :)) Dizi halen devam etmekte şuan 10 bölüm oldu. Ve ben çok eğlendim. Sadece Kim Soo Hyun olduğu için bile izlenir. Ayrıca bence bu dizi diğerleri gibi klasik değil. Konusu açısından falan diğerlerinden ayrılıyor. Beni en çok sevindiren de bu zaten. Hep aynı tarz dizileri görmekten sıkılmıştık. İyi oldu böyle bir dizinin gelmesi. Her an ilk beşime girebilir. Ya da ilk 10 diziler falan mı yapsam?!

Ocak 18, 2014

Istanbul-Gyeongju World Culture Expo 2013 (Bölüm 4)

Merhaba çingularım! Geldik 4. bölümee :) Söylediğim gibi istikrarlı bir şekilde ayda bir kere yazıyorum. Ve bu son bölüm olacak. Yemekler burada artık kesin geliyor yani ^^ Lafı fazla uzatmadan fotoğraflara geçeyim ben en iyisi :)

Şimdi arkadaşlar burada olanları tek tek anlatıyorum.
Sol üst köşede Dilimlenmiş Çiğ Balık! Açıklamasında da şu yazıyor: Pohang dilimlenmiş çiğ balığı eskiden beri Pohang bölgesinde çokça yakalanan pisi balığı vb genelde kullanılmaktadır, balığın eti çok ince ve uzunca kesildiğinden yenildiğinde tadı güzeldir. Biber sosu vb baharat, armut ve salatalık vb ferah tadı hissettiren meyve ve sebze çeşitlerinin bolca konulduğu çiğ balık, ferah ve baskın lezzetiyle iyi bir kaliteye sahiptir. 
Oh be, ne uzun açıklama yazmışlar arkadaş. Yaz yaz bitmedi. Kim yazmış bu açıklamaları :)) Her neyse ben devam edeyim.. 

Ocak 12, 2014

Mektup Arkadaşım

Mektup arkadaşı bulmak çok zor şu zamanlar da. Ancak internetteki bazı siteler sayesinde bizden kilometrelerce uzakta olan insanlarla iletişime geçebiliyor, sohbet edebiliyoruz. Ben yazın böyle bir uygulamayı denemiştim. Gerçekten hoş bir şey. Hem sizin dilinizi (İngilizce özellikle) geliştiriyor hem de yabancı arkadaşlar edinmenizi sağlıyor. Ben de böyle bir sayfaya üye oldum ve arkadaş olmak istediğim bir kaç kişiye mesaj (sanal mektup) yolladım :)

Ocak 09, 2014

2014 Gelmiş Arkadaşlar!

2014! 2014! 2014! Geldi Sonunda ^^

Baktım herkes yazıyor benim neyim eksik yahu diyerek bende yeni yıl yazısı yazmak istedim. İçimden yazmak da geliyor zaten :) Evet bir kaç gün geçti yılbaşından bu yana ama hala 2014 deyiz yani yazmak için hala geç değil bence :D Neyse, bu yazıyı geçen yıl yaşadığımız bize mutluluk veren ve bizi üzen tüm günlere yolluyorum. Bu yazı benden size gelsin!

Öncelikle yılbaşı günlerini ben çok severim. Neden bilmiyorum ama hep içime yeni umutlar doğduğundan olsa gerek. Benim için yeri ayrıdır. Sanki bütün bir yıldan aniden kurtulmuşum da üzerimden yük kalkmış gibi hissediyorum. Bu yüzden eğlenirim yılbaşıları. Ancak bu yılbaşı sanki pat diye geldi de kapımızı çaldı sanki. Ve bana kalsa bunun farkında bile olmayacaktım neyse ki etraftaki coşku beni uyandırdı. Demek istediğim biraz aceleye geldi, hazır değildim ben! Başlığın böyle olmasının nedeni de budur :)

Şimdi öncelikle hepimizin yeni yılı kutlu ve mutlu olsun inşallah. Bu yıl gerçekleştirmek istediğimiz her şeyi gerçekleştiririz umarım. Kore'ye gitmek hepimizin hayali ama bu yıl gerçekleştirebilecek olanlar var mı bilemem. :) Şimdiden kıskandığımı belirtiyorum ben :D