Nisan 07, 2014

The Flu / Gamgi / Grip

Yazar Puanı: 8.0
Türü: Aksiyon, Dram, Bilimkurgu
Yayın Yılı: 2013
Oyuncular: 
Jang Hyuk - Kang Ji Koo
Soo Ae - Kim In Hae
Park Min Ha - Kim Mi Reu
Yu Hae Jin - Bae Kyung Ub
Ma Dong Seok - Jeon Kook Hwan
Lee Hee Joon - Byung Ki
Lee Sang Yeob - Byoung Woo

Konusu: Kaçak bir grup göçmen bir nakliye konteynerin içinde Güney Kore'ye varırlar. Konteynerin içinde bulunan bir göçmen ise öldürücü ve son derece bulaşıcı bir virüs taşımaktadır.
Byung Ki ve Byoung Woo göçmenleri serbest bırakmak için nakliye konteynerini götürürler. Ancak konternerın içine baktıklarında göçmenlerin öldüğünü görürler, biri hariç.
İleri ki zamanlarda binlerce insana her saat 36 saatlik bir etkiyle öldüren bu virüs bulaşır. Bandong'daki banliyönün tamamı hükümet tarafından virüsün yayılmasını durdurmak amacıyla karantinaya alınır. İtfaiyeci Kang Ji Koo da karantinaya alınanlardan biridir. Dr. Kim In Hae ise hastanede salgın virüse ilk müdahale eden kişilerden biridir. Salgın, Dr. Kim In Hae için kızına da virüsün bulaşığını anladığı an daha kişisel hale gelmiştir. İtfaiyeci Kang Ji Koo ve Dr. Kim In Hae zamana karşı yarışarak, bir ilaç-tedavi bulmak amacıyla birlikte çalışmaya başlarlar.



*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Yazar Yorumu:

Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki izlediğim en güzel Kore filmiydi. Çok çok çok beğendim ve şuan size izlemenizi şiddetle öneriyorum.
Şimdi nereden başlayayım anlatmaya bilmiyorum. Öncelikle oyunculuklar çok güzel. Ayrıca konu da aynı şekilde çok güzel. Sonunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz ancak o da olmuyor. Aynı zamanda heyecanlanıyorsunuz da.

Değinmek istediğim ilk kişi burada Jang Hyuk'tur. Öhöm öhöm, hayatımda bir ajussiyi bu kadar beğeneceğim hiç aklıma gelmemişti doğrusu. Adam çok karizmatik be. Oyunculuğu da iyi bir de.


Park Min Ha'da yaşına göre çok güzel bir oyunculuk sergilemiş. Çok da tatlıydı ayrıca.
Park Min Ha


Uyarı: Devamı yoğun spoiler içerir.

Yıllarca New York'un ya da L.A'ın felaket senaryolarını izlemiş bir nesil olarak The Flu çarpıcı anlatımıyla Hollywood'a çok sıkı giydirmiş. Amerikan filmlerinde olan o kahramanlıkları Biz Amerikayız bağrışları bu filmde yerini tamamıyla kaosa bırakıyor. Amerikanın güvenilen yöneticileri karşımıza bu sefer tam bir siyasetçi olarak karşımızda, stratejik düşünceler, güç savaşı (tabi başkan bunun dışında o biraz Amerikanvari olmuş, gerçi o kadar da olsun insanlık ölmedi ya) .
Tabi bazı saçma klişeler var doğru. Mesela üç baş kahramanın sonuna kadar yaşaması kızın o kadar yalnız kalıp ölmemesi gibi.  Filmdeki itfaiyecinin sürekli kahramanlıkları da bunlar arasına koyulabilir . Fakat Jang Hyuk o kadar tatlı ki onu da filmin kusurları arasında sayamıyorsunuz.
Jang Hyuk
Aynı zamanda yönetimdeki Amerikalı ya gıcık olmamak imkansız. Koreliler yine çok güzel giydirmişler Amerikalılara. Amerikanın haydi öldürelim hepsini, ya da aman bize bir şey olmasın düşünceleri de güzelce yerleştirilmiş filmde. Yalnız G. Kore sinemasının tek kusurlarından biri Amerikalı oynayacak kişilerin telaffuzlarının ilkokul beş derecesinde olması. Bu filme yoğunlaşmanızı etkileyen en önemli faktörlerden biri ve neredeyse her film dizilerinde aynı hatayı yapıyorlar. (Hatırlarsanız The Heirs dizisinin ilk bölümlerindeki Amerikalıları.. Yani Amerika'dan soğudum.)

En önemlisi film, bir anda hiçe sayılan hayatları ve hayatta kalma mücadelesini, insanoğlunun geri zekalılığını (bknz: Hadi Gidip Virüsü dünyaya bulaştıralım diyen öküzler) ortaya başarıyla koymuş. Özellikle stadyumdaki yakım yeri, canlıları da yakmaları insanoğlunun panik sırasında ne yapacağının şok edici bir kanıtı.  Karantina bölgesi de ayrı hayranlık uyandırıcı. Bölümler çadırlar.. Amerika da olsaydı ölün gerizekalılar diye sadece kapılar kapatılırdı. (bknz: Resident Evil gerçi orada zombiler vardı ama olsun)
Zombi filmi hastası olarak zombi olmamasına rağmen buradaki kaos ortamı bütün kaos filmlerini ezer de geçer. Gerilim noktaları da iyi ayarlanmış. Şahsen ben resmen dua ettim küçük kız ölmesin bir şey olmasın diye.  Buradaki en önemli nokta sanırım realist çizginin bazen kaysa da sabit tutulması.

Oyunculuklar iyi özellikle küçük kız. Çekimi, senaryosu da güzel. Özellikle Amerikalılara kaos nasıl olur dersi için mükemmel bir film.
World War Z'yi unutmadık Brad! O nasıl bir film!!! Neyse daha fazla sinirlenmeden yorum kısmını burada bitiriyorum ^.^



Sağlıcakla kalın.

*Yorum Kim Mavi tarafından yapılmıştır.*

2 yorum:

  1. spo kısmını okumadım ama korede bu küçük çocuklar çok iyi oyunculuk çıkarıyor.en son miracle in the cell no 7 filmide bunun bir diğer kanıtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok yetenekli çocuk oyuncular var. Bayağı da tatlılar :) Ayrıca bu filmi izlemediysen öneririm.

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.