Ekim 29, 2013

Faith

Yazarın Puanı: 7.6
Tür: Tarihi, Romantik
Yapım Yılı: 2012
Bölüm Sayısı: 24
Oyuncular:
Lee Min Ho - Choi Young
Kim Hee Sun - Yoo Eun Soo
Yoo Oh Sung - Gi Chul
Lee Philip - Jang Bin
Kim Soo Yun - Deo Gi
Ryu Duk Hwan - King Gong Min
Park Se Young - Princess No Gook

Konusu: 
Prens tam kral olmuş sarayına doğru yola çıkmışken (casuslarla dolu tehlikeli bir yolculuk), kraliçe bir grup suikastçı tarafından yaralanır. Onu kurtarmak için cennetten hekim almaya karar verirler.

Bu arada dizide yüzyıllar önce bir doktorun cennet kapısından dünyadan kaçtığı ve her yüzyılda dünyaya bir doktor yolladığı diye bir hikaye vardır. Böylece kralın koruması Choi Young (Lee Min Ho) cennetin kapısından geçmeli ve bir hekim getirmelidir. Getirdiği hekim ise Yoo Eun Soo (Kim Hee Sun) isimli bayan bir plastik cerrahtır. Ne olup bittiğini anlamayan Yoo Eun Soo, kendini bir film çekiminde zanneder. Ancak gerçeği öğrendiğinde, olanlara inanamaz. Choi Youn, Yoo Eun Soo'ya eğer prensesi iyileştirirse onu evine geri götüreceğine söz verir. Fakat sözünü tutacak mıdır?

Cheongdamdong Alice

Yazarın Puanı: 6.0
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Yılı: 2012-2013
Oyuncular:
Moon Geun Young - Han Se Kyung
Park Shi Hoo - Cha Seung Jo
Kim Ji Suk - Tommy Hong
So Yi Hyun - Seo Yoon Jo

Konusu: Han Se Kyung (Alice) modacı olmak isteyen, olaylara pozitif yaklaşan bir kızdır. Bir gün hep hayalini kurduğu, Kore'nin en lüks mağazalarının olduğu, adeta moda cenneti olan Cheongdam-dong semtinde çalışma imkanı bulur.

Ekim 28, 2013

Adolescence Medley

Yazarın Puanı: 5.7
Tür: Okul, Romantik, Gençlik, Komedi
Bölüm Sayısı: 4
Yayın Yılı: 2013
Oyuncular:
Kwak Dong Yun / Baek Sung Hyun - Choi Jung Woo / (Yetişkin)
Lee Se Young - Yang Ah Young
Kwak Jung Wook - Im Duk Won
Choi Tae Joon - Lee Yuk Ho
Yoon Park - Lee Won Il
Yoo Joon Sang (1. Bölüm Konuk Oyuncu)
Lee Sung Yeol  (2. Bölüm Konuk Oyuncu)
Lee Jong Hyun (3. Bölüm Konuk Oyuncu)

Konusu: Choi Jung Woo bir lise öğrencisidir. Babasının sürekli başka bir yere atanmasından dolayı sürekli okul değiştirmek zorunda kalmıştır bunca zaman.
En son bir köy lisesine gitmek zorunda kalır. Fakat burada işler diğer okullara göre daha da karışacaktır.
Buna rağmen, ne de olsa taşınacağız yine düşüncesiyle Choi Jung Woo neredeyse korkusuzca her şeye karışır. Ancak bu onun için pek de iyi olmayacak gibidir.

Istanbul-Gyeongju World Culture Expo 2013 (Bölüm 2)

Uzun zaman önce yazdığım bölüm birden sonra sıra ikincisinde! Nasıl bu kadar yavaş yazabildiğime inanamıyorum valla. Ayıp bana. Neyse önceki yazımda Eminönü meydana gittiğimizi ve oradaki povilyona girdiğimizi anlatmıştım. Hatta fotoğraflar falan vardı. En son çay setinin olduğu bir fotoğrafta yazıyı sonlandırmıştım. Şimdi devam ediyorum :)

Şimdi, bunlar Kore'nin geleneksel kıyafetleriyle donatılmış(?) mankenler :))


Ekim 26, 2013

A Gentleman's Dignity


Soldan Sağa- Collin, Park Min Sook, Lee Jung Rok, Seo Yi Soo, Kim Do Jin, Hong Se Ra, Im Tae San, Choi Yoon, Im Me Ah Ri

Yazarın Puanı: 8.3
Türü: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 20
Yayın Yılı: 2012
Oyuncular: 
Jang Dong Gun - Kim Do Jin
Kim  Ha Neul - Seo Yi Soo
Kim Su Ro - Im Tae San
Kim Min Jong - Choi Yoon
Lee Jong Hyuk - Lee Jung Rok
Yoon Se Ah - Hong Se Ra
Kim Jung Nan - Park Min Sook
Yoon Jin Yi - Im Me Ah Ri
Lee Jong Hyun - Collin


Konusu:  Kim Do Jin, Im Tae San, Choi Yoon ve Lee Jung Rok liseden beri arkadaş olan 41 yaşında adamlardır. Dizi de bu dördünün yaşadıkları,arkadaşlıkları ve ilişkilerini anlatmaktadır.

Ekim 20, 2013

Kore Dizisi Görünümlü Türk Dizileri!

Farklı bir konu açmak istedim bu sefer. Konum da şudur: Bildiğimiz meşhur Kore dizi-filmlerinin son zamanlarda Türkler tarafından uyarlanması. Bazı diziler baştan belli etmiş tabi ki nereden aldığını, bazıları ise esinlenmiş desek doğru olur sanki :)
Bu arada yanlış anlaşılmasın dizilerimize laf falan etmiyorum. Tabii istesem tonlarca laf bulabilirim ama bu konuda yorum yapmak istemiyorum dizilerimize. Şahsen izlediğimiz ve bir o kadar da beğendiğimiz Kore dizilerini kendi kültürümüzle birleştirerek yeniden uyarlanmasını görmek keyifli oluyor. Bakalım bunu nasıl yapacaklar gibi. Üstelik bir havanız oluyor ben bunun orijinalini izlemiştim diyerek. Gerçi bunu yapan var mıdır bilemiyorum ama.
Aslında sadece Kore dizileri değil Amerikan dizilerini de çoğunlukla kendimize uyarlayıp bir dizi çekiyoruz. Ancak tabi ki içine kendi Türk dizisi ruhlarını da eklemeden edemiyoruz. Bunlara da eklemişiz tabi ki.
Neyse ne diyorduk? Hee, evet Kore'den uyarladığımız dizilerimiz diyorduk. Hemen yazmaya başlasam iyi olacak.

Ekim 19, 2013

Death Note / Anime

Yazarın Puanı: 9.0
Tür: Anime
Ülke: Japonya
Bölüm Sayısı: 37
Yıl: 2006

Konusu: Yagami Light üniversite sınavlarına hazırlanan bir lise öğrencisidir. Light, çok zeki ve başarılı bir öğrencidir. Neredeyse çoğu kişinin istediği şeylere sahiptir fakat dünyadan, hayattan zevk almıyordur. Her geçen gün artan suç oranları, ülkedeki adalet sistemi onun hayattan daha da nefret etmesine yol açmaktadır. Bu yüzden artık hiçbir şeye önem vermemektedir.

Ekim 15, 2013

The Heirs / The In Heritors / Mirasçılar


Yazarın Puanı: 7.2
Türü: Romantik - Komedi, Gençlik
Bölüm Sayısı: 20
Yayın Yılı: 2013
Oyuncular: 
Lee Min Ho - Kim Tan
Park Shin Hye - Cha Eun Sang
Kang Min Hyuk - Yoon Chang Yoong
Kim Ji Won - Rachel Yoo
Krystal Jung - Lee Bo Na
Kim Woo Bin - Choi Young Do
Kang Ha Neul - Lee Hyo Shin
Park Hyung Sik - Jo Myung Soo


Konusu:
Zengin mirasçı liseli gençlerin aşklarını, dostluklarını ve aile ilişkilerini anlatan bir dizi. 
*Cha Eun Sang (Park Shin Hye): Annesi Empire Grup'un evinde kahyadır ve konuşamamaktadır. Ablası ise okuma bahanesiyle Amerika'ya gitmiş ve orada tabiri caizse sürünmektedir. 
Cha Eun Sang fakir olduğundan dolayı bir çok part time işte çalışmaktadır. Bu durumdan bıkan kızımız Amerika'ya ablasının yanına gitmeye karar verir. Böylece Amerika'nın yolunu tutar.