Kasım 12, 2013

Her Legend

Yazarın Puanı: 6.1
Tür: Dram, Romantik
Bölüm Sayısı: 20
Yayın Yılı: 2013
Oyuncular:
Choi Jung Won - Eun Jung Soo
Kim Bo Ra - Genç Jung Soo
Kim So Hyun (2006) - Çocuk Jung Soo
Kim Jeong Hoon - Do Jin Hoo
Yoon Hong Bin - Genç Jin Hoo
Son Eun Seo - Kim Seo Hyun / Eun Kyung Hae
Park So Young - Genç Kyung Hee
Shin Soo Yun - Çocuk Kyung Hee
Park Yoon Jae - Kang Min Ki

Konusu: Dizi, birbirinden farklı kaderleri yaşayan iki kızı ve her şeye sahip olan bir adamı konu alıyor. 
Konunun İçine Girersek;
 Jung Soo küçükken annesi ölmüş, babasının kim olduğunu bilmeyen bir kızdır. Küçükken annesi ölünce amcasının ve teyzesinin yanına yerleşmek zorunda kalır. Fakat teyzesinin 2 çocuğu ve para bekleyen alacaklıları vardır. Bu yüzden kızımızı evine almak istemez.
Buna rağmen amcası Jung Soo'yu eve alır. Bir gün eve alacaklılar girer. Kızın teyzesi parayı vermeyince onlarda Jung Soo'yu kaçırırlar. Ancak Jung Soo onların elinden bir şekilde kaçar. Kaçarken yolda bir ajumma(teyze) görür ve onu arabaya alması için yalvarır. Kızın bu durumuna üzülen ajumma da onu arabaya alır ve yardım eder.
 Bu arada, bu ajummanın çocuğu olamadığını ve hep bir çocuk istediğini öğreniriz. Bu fırsatla ajumma kızımızı evlatlık almak ister. Bunu kızın teyzesine bildirirler. Kızın teyzesi bu bir hayli varlıklı bayandan para koparmak umuduyla Jung Soo'yu evlatlık olarak vermeyi uygun bulur. Herkes böylece mutlu olur fakat daha evlatlık işlemleri bitmeden ahjumma ile kızımız bir araba kazası geçirirler. Bu kazadan sonra ajumma komaya girer. Ajummanın eşi bu durumda kızı
evlatlık alamayız, onu iyileştirmek için yurtdışına gideceğiz, o iyileşince evlatlık işlemlerine başlarız der. Bunun üzerine Jung Soo yine teyzesinin yanına döner. Aradan yıllar geçer ve ajumma komadan çıkar ama hafızasını kaybetmiş bir şekilde. Hafızasını geri kazanması umuduyla Jung Soo'yu yanlarına çağırırlar. Teyzesi bunu öğrenince asıl kızı için iyi bir gelecek olması umuduyla bir kandırmaca yapar ve Jung Soo için gelen avukata kendi kızı Kim Seo Hyun', Jung Soo olarak tanıtır. Böylece Seo Hyun yurt dışına iyi bir hayata doğru ilk adımlarını atar. Zavallı kızımızda hiçbir şeyden habersiz küçükken annesiyle gittiği çantacı dükkanının hayaliyle kendini çantacı olmaya adar. 
Kim Seo Hyun - Eun Jung Soo
Yıllar geçer ahjumma ve Seo Hyun Kore'ye geri dönerler. Resmen Jung Soo'nun hayatını çalmış olan Seo Hyun için zor günler de böylece başlar. Jung Soo ve Seo Hyun aynı şirkette çalışmaya başlayınca olanlar olur. Seo Hyun bundan sonra hayatını diken üzerinde geçirir. Seo Hyun için asıl soru ahjummanın Seo Hyun'un aslında Jung Soo olmadığını fark edip etmeyeceğidir. Bir de şu soru vardır, Jung Soo'nun babası kim?

Yazardan Ekler:
 Öncelikle dram ilk bölümlerde sizi çok yıpratıyor. Yani bir dizide dramın küçük bir çocuk üzerinden yapılması benim daha da üzülmeme neden oluyor. Adamlar nasıl ağlatacaklarını biliyorlar yani. Bir de şu yıllarca bitmek bilmeyen haksızlıklar beni çileden çıkarttı. Nasıl yani, bu kadar da yapılır mı ama yani deyip durdum. Bir de konu da fazla bahsetmediğim, hatta neredeyse hiç bahsetmediğim bir erkek var. O da Do Jin Hoo yani ilk olarak Goong'dan tanıdığım Kim Jeong Hoon.  

Buradan da anlayacağınız üzere dizide sadece dram değil aşkta var! Ancak o aşk bana yetmedi desem yeridir. Gerçi ben bu diziyi sonuna kadar bitiremedim. Kim Jung Hoon ne kadar tatlı olsa da yapılan haksızlıklara falan daha fazla katlanamayınca bıraktım diziyi ortasında. Aslında bırakmamın tek nedeni de bu değildi, daha önceden de söylediğim gibi bir dizi de en sevmediğim şey başroldeki kızın gözlerini sonuna kadar açması (bknz: gözlerini belertmek) beni deli eden bir şey. Dayanamadım yani en sonunda. Hee kız çok saf bu arada. Neyse fazla uzattım bunu, çok konuştum yani, izleyecek olanlara iyi seyirler dileyip bu yazının sonuna geldiğimi belirtiyorum :))


4 yorum:

  1. Sayfan gerçekten güzel olmuş, emek harcamışsın tebrik ederim
    BAŞARILAR DİLERİM :) :) :))))

    YanıtlaSil
  2. bu bizim bildiğimiz o hayat benim dizisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, konunun temeli aynı galiba.

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.