Kasım 23, 2013

Dizilerde İkinci Adam Olmak...

Heirs dizisini ve diğer bir çok diziyi izledikten sonra böyle bir konu açmak istedim. İçimde tutamıyorum çünkü. Arkadaşlarıma da sürekli yakındığım bir durum bu. Kore dizilerinde ikinci adam olmak. 

Dikkatinizi çekmiş midir bilmem ama benimkini çekti. Dizilerde sürekli iki adam arasında bir kız kalma durumu var. Hadi bir çok klasik dizide böyle diyelim peki o ikinci adam neden her zaman yakışıklı, tatlı olmak zorunda. Şöyle ki dizilerde her zaman asıl kızımızı kapan başroldeki yakışıklı prensimiz oluyor. Peki diğerine ne oluyor? Onu da dizideki başka bir kızla -nasıl oluyorsa başından beri asıl kızımıza aşık olan diğer adam sonlarına doğru gidiyor da o kıza aşık oluyor anlamadım- birleştiriyorlar ve hoop mutlu son! Her zaman sinir olmuşumdur dizilerdeki bu klişeye. Hadi böyle bir senaryo yazdın, e adama sormazlar mı peki ikinci plana attığın o adamın hayranları ne düşünür. Hiç üzülmezler mi diziyi izlerken. Resmen başından sonuna kadar koskoca dizi de acı çeken tek kişi o oluyor.
Heirs deki durumu da anladınız herhalde. Evet Woo Bin'den bahsediyorum! Sen git böyle bir oyuncuyu böyle bir tipi ikinci adam yap bir de üstüne her bölüm onu üz! Valla sadece bir dizi niye üzülüyorsun diyeceksiniz ama ben dayanamıyorum. Lee Min Ho ile Kim Woo Bin aynı yere konur mu Allah aşkına! Önce diyorum kız Lee Min Ho'ya gitsin ya seviyorum ben onu, sonra Woo Bin sahnesi geliyor bu seferde diyorum ki o üzülmesin kız bununla olsun. Diziyi izlerken bin kere fikrim değişiyor. Bunun sonunda da Young Do (Woo Bin)'ya salak saçma bir mutlu son yazarlarsa dayanamam. Neyse çok sitem ettim. Bayağı dolmuşum, dolduranlar sağ olsun. 

Bu arada hazır Heirs konusunu açmışken eklemeler de yapayım. Ben dizinin konusunu bu kadar basit beklemiyordum. Yani diğer klasik dizilerden pek bir farkı yok. Zengin erkek fakir ama gururlu kız masalı kaldığı yerden devam ediyor. Hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Neyse ki oyuncular fazlasıyla iyi olduğundan dizi izlenebilir durumda. 



Bir diğer dizi de yeni başlamış sayılan Marry Him If You Dare. Hala izlemedim ve izlemek de istemiyorum. Nedeni başlığı da düşünecek olursanız ikinci adamın yine çok sevdiğim biri olması. Bu seferde ikinci planda Yong Hwa bulunuyor. Şimdi o da dizi boyunca üzülecek, ardından sonunda onu da başka bir kıza yar edecekler bilmem ne. Eğer sonunda kızın Yong Hwa'ya gideceğini öğrenirsem izlerim. Ben katlanamam yani o üzüntüye. Her ne kadar dizinin fotoğraflarını görüp izlemek istesem de olmaz! Dayanmam lazım.

Siz bu konu hakkında ne düşünürsünüz bilmem ama ben aynen bu şekilde düşünüyorum. ^^


14 yorum:

  1. Bu dizi başlarken çok umutluydum biliyorsundur yazımda da bahsetmiştim,farklıydı bir kere ama o farklılık sonradan gitti yerini klişeler aldı hem de saçma sapan!Ben Lmh ve psh-küçük harflere dikkat kendisini hiç sevmem neyse- aşkına karşıyım, hangi ara aşık oldular anlamadım...Normalde Lmh severim ama fanı falan değilim, bu dizide resmen soğudum çocukcağızdan!Saçma sapan hareketler yaptırıyorlar çocuğa onu geç Woo Bin-kısaltma yok büyük harf,favorim:))- dururken orada kusura bakmasınlar ama Lmh olmaz, Woo Bin'in kaşları yeter!Evet kaşları, bakışlarını etkili kılan nokta o bence:)) Neyse uzun zamandır diziyi izlemiyorum biriktirdim bölümleri, zaten toplasan 20 dk sürmez benim için atlayıp Woo Binli sahneleri izlediğim için!Yani söyleyeceğim şudur ki, psh ölsün, Lmh yaşasın severim yine de ama Woo Bin bana kalsın, Teşekkürler! :D Bu arada blogun olduğunu yeni farkettim hemen yorum yapayım dedim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de farklı olacağını ummuştum ama gel gör ki klişelerden ibaret bir dizi çıktı. Lee Min Ho'nun ve Woo Bin'in (ikisinide severim:)) oyunculuklarını beğeniyorum ama aynı dizide, aynı kıza aşık olarak kesinlikle bulunmamalılar! Ben de diziyi izlemeyecektim aslında ancak şuan izlediğim tek kore dizisi bu ve onu da böyle kenara atmak istemedim. Ayrıca Lee Min Ho ve Woo Bin'in dizisi canım bu izlemezsem ayrı üzülürüm :) Umarım onları çok daha farklı ve bir zahmet ikinci planda olmadıkları dizilerde görürüz. Bu arada yorumun için teşekkürler :))

      Sil
  2. Gercekten cok kotu bir durum olmali. Dusunsene en sevdigin oyuncu bir altta kaliyor. Sen yine iyi dayaniyorsun. Ben olsam yaygarayi koparmistim. Ama Kore dizisi bunlar ne zaman ne yapacaklari hic belli olmaz :)
    Analizlerin cok hos. Devamini bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Valla artık bende dayanamıyorum, başlığı gördükçe aklıma geliyor daha çok sinirleniyorum. Yonghwa'nın dizisini hala izlemedim mesela o kadar hayran olmama rağmen. Neyse umarım gelecek dizilerde hiç kimsenin, sevdiği oyuncu ikinci plana atılmaz :))

    YanıtlaSil
  4. Valla bu yoruma katılmadan edemeyeceğim. Sen iki diziden bahsetmişsin ama pek çok Kore dizisinde aynı durum mevcut. Bof... Full House... Hele Full House ben ikinci adamla olmasını tercih ederdim o gitti burun deliklerinden Amerika görünen Bi Rain'ni tercih etti.(Hayranlarına koca bir gomen gönderiyorum ama öyle düşünüyorum:P) Diğer adam da gitti öteki kızı tercih etti ki ayağının altında ezdi koca dizi boyunca kızı. Bu durum "seçenek kalmadı bari senle olsun bilindik insansın" olayına geliyor resmen :D Bof'daki durum daha acı verici iki tane lokum gibi cucuk bir sünepe kızın peşinde üstelik o sümsük ikisini birden öpüyor :D ikisine de hayran olduğum düşünülürse kızın saçını yolmak istemem kaçınılmaz değil mi :D Sadece iki erkek değil iki kadın arasında kalan da Lie To Me gibi... çok sinir bozucu bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iki dizi buz dağının görünen kısmı sadece :)) En son bunları da görünce dayanamadım yazdım bu yazıyı. Hepsini yazsaydım derman kalmazdı bende :D Full House da ben saçımı başımı yolmuştum bunlar ne zaman bir araya gelecekler diye. Bi Rain'e maymun diyorum ben, ama sevimli çocuk yahu :D

      Sil
  5. aynenn...THE HEİRS görüşüne katılıorum....lee min ho yu okadar çok sevme me rağmen park shın hyenin kim wo bin le olmasını daha çok istedim...çocuk kız için o kadar şey yaptığı kız da tık yok ayrıca park shin hyee nin bu rolünüde hiç beyenmedim normalde severim kendisini ama dizi boyun ca çok soğuktu iki erkek bi kız için savaşıo bizimkisi kendi halindeee maşallah...insan bi tepki verir dimi...Ayrıca MARRY HIM IF YOU DARE dizisndede aynı şey zaten YOUNG HWA you are beatiful da da 2.çocuk tu burda da...bu çocuk böle rolleri nie kabul edio onu da anlamış deilim....gerçi kore dizilerinin hepsinde var artık alıştık bu duruma bi arkadaş full house demiş evet o dizide de var da ben en çok izlediğim dizilerde 2. çocuk olaraak kim woo bin e üzüldüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Lee Min Ho'yu Park Shin Hye'yi severim ama bu dizi de hiç uyuşmadıklarını düşünüyorum. Çok soğuklardı sanki. Woo Bin'le daha iyi gibilerdi. Marry Him If You Dare'i izlemedim, aslında Yonghwa var diye izlemek istiyordum ama sonunun ne kadar saçma olduğunu öğrenince gereksiz buldum. Üzülmeye gerek yok bir daha :))

      Sil
  6. Belki yorum için geç kaldım ama içimde tutamadim..the heirs te psh cok soğuktu kendisini cok seviyorum ama biraz romantiklikten uzaktı..woo bin sahnelerinde cok üzüldüm..lmh cok seviyorum..bof ta böyleydi.khj ikinci adamdı.böyle dizilere sinir oluyorum ya.birinci ve ikinci adamı seviyorsam her durumda üzülen oluyorum ;((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, sadece bunlar değil dediğin gibi bofta da aynıydı ve daha bir çok dizi var. Hani madem ikinci adam yapacaksın bari sevilen birini koyma da içimiz yanmasın. Gerçi bu sayede daha çok ünleniyorlar, mesela woo bin in fanları artmış diye duydum heirsten sonra.

      Sil
  7. Bence marry him if you dare i izlemelisin onda tam olarak hayal kırıklığına uğramıyorsun. Çünkü yonghwa ana karakter gibiydi dizide :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum ki, bir başlasam aslında severim belki diziyi :)

      Sil
  8. Yong Hwa için izlenir, otur izle. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam o zaman ben başlıyorum bu diziye :))

      Sil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.