Eylül 08, 2013

Music Bank In Istanbul'da Neler Oldu?



K-pop severlerin şu sıralar ilgisi music bank konserinde, tabi ki benimde! :)

Öncelikle Music Bank in ne olduğunu açıklayacak olursak; Music Bank, KBS kanalının 16 Haziran 1998 tarihinden itibaren yayın yapan müzik programıdır. Her hafta şarkıcıların, grupların canlı performans sergilediği, program sonunda haftanın 1.sinin belirlendiği ve sunucuların eğlenceli sunumlarının olduğu bir müzik programıdır. Haftanın 1.si belirlendikten sonra encode yapılır. Yani şarkı tekrardan söylenir ancak performans şeklinde değil eğlenceli bir biçimde söylenir. Haftanın birincisi izleyicilerden alınan oylara, canlı performansın puanına ve albüm satışları gibi kriterlere göre belirlenir. İşte bu kadar :) Şimdi gelelim yaşananlara:



Bu yıl Music Bank Konseri bizi de vurdu :) Gidenler oldu, gidemeyenler oldu ki ben de gidemeyenlerden biriyim. Ancak internetten paylaşılan birtakım videolar ve fotoğraflar sayesinde gitmiş kadar oldum. Tabii ki gitmediğim için size atmosferin nasıl olduğunu falan anlatamayacağım ama paylaşılan fotoğrafları, konserde neler olduğunu, çeşitli kaynaklardan öğrendiklerimi buraya yazacağım. Maksat ilerde bu fotoğrafları açıp açıp tekrar bakabilelim neler olduğunu bir kez daha hatırlayabilelim diye :))
Music Bank 5 grup ve 1 de solo sanatçı getirdi ülkemize. Super Junior, MBLAQ, BEAST, FT Island, Miss A ve Ailee ve hepside çok güzel anlar yaşattı :) 

Sanatçılarımız 6 Eylül'de Atatürk Havalimanı ile İstanbul'a geldiler. Havalimanı hiç de boş değildi :) Bir çok hayran ellerinde pankartlarıyla onları bekliyordu. Hepsi uzun bir yolculuktan geldikleri için yorgunlardı. Fakat SuJu Donghae, Miss A Suzy, MBLAQ Joon ve BEAST Dujun-Dongwoon el sallamış ve gülümsemişler. :)
Dediğim gibi ben havalimanına veya konsere gitmedim ancak oraya gidip atmosferi anlatan bir çok kişi var. Ben havalimanı macerasını işte buradan okudum , yazanlara da gerçekten teşekkür ediyorum :) 

Havalimanında görünmeyen bir isim vardı o da SuJu'dan Siwon. Herkes şaşırdı ve üzüldü onu göremeyince. Hatta twitterda Siwon uçakta, Siwon İstanbul'da gibi bir çok haber döndü. Ancak kimse tam olarak emin değildi gelip gelmediği hakkında. Konser başlayınca öğrendik ki Siwon gelmemiş. Hayranları çok üzüldü onu göremeyince. Ancak umut ediyoruz ki bir sonraki konser de bunu telafi edecektir :)
Konserden önce Suzy. Bir fan çekmiş. Sizce de çok şeker değil mi? ^^

Gelen ünlüler twitterdan yazılar yazmayı da ihmal etmediler: 

Lee Donghae twitterdan ''we are going to Turkey!! See u later ELF!!'' -Türkiye'ye gidiyoruz!! Görüşürüz ELF'ler!!- dedi. Ve instagramdan bir fotoğraf paylaştı.

G.O twitterdan ''hello İstanbul~!'' -Merhaba İstanbul~!- dedi. Ardından konser günü, 'Gösterinin tadını çıkarın' diyerek bu tweeti attı. Gösteri sonunda ''Thank you♥'' -Teşekkürler- tweetini attı.

Ailee ise instagramından paylaştığı videolar ve fotoğraflarla İstanbul'da olduğunu gösterdi :)

Miss A Fei ''Turkey !! GO Go!! '' tweetini attı.

Miss A Jia ise ''merhaba^^'' tweetini attı ve daha sonraları gezdiği yerlerden fotoğraflar paylaştı. Ve sanırsam Türkçe, Türkiye teşekkür ederim demeye çalıştığı bir tweet attı :)

Miss A Min de şöyle bir tweet attı. Ayrıca o da diğerleri gibi insagramdan bir cami fotoğrafı ve tv'de dinlediği Kolpa şarkısını çektiği bir video yolladı. :)

Miss A Suzy 5 Eylül'de ''c u soon İstanbul.'' -Yakında görüşürüz İstanbul.- tweetini attı. 

Yoon Dujun Korece -Türkiye! Teşekkür ederim!!- tweetini attı.

Beast GK ise hayranlarını attığı tweetle şaşırttı :) Tweetinde Türkiyede hayatta olduğunu rapor ettiğini belirtti. Bazıları 4 gündür yazmadığını bu yüzden böyle bir tweet attığını söylüyor :)) Bunun dışında teşekkür ettiği bir tweet daha attı GK :)

Yoseob instagramından video ve görüntüler paylaştı.

Yong Jun Hyung instagramından birkaç fotoğraf paylaştı.

Hong Ki teşekkür ettiği bir tweet attı.  Jung Hun da aynı şekilde bu tweetle teşekkür etti :)

Konser alanına sabah erken saatten gidenler olmuş diye duydum. Üstelik onlara bedava bilet bile verilmiş!! Eğer haber doğruysa arkadaşları kıskandığımı söyleyebilirim açıkçası. Bayağı bir şanslılarmış :) 
Donghae fanlarıyla el sıkışıyorr :)
Yine de konser alanına girildiğinde çekilen fotoğraflardan pek dolu olmadığını söyleyenler de var. Ancak bana kalırsa gayet iyi dolmuş. Bilet fiyatları yüzünden gidemeyen de bir çok kişi vardı zaten. Bütün K-pop fanları gitseydi orası bile yetmezdi diye düşünüyorum. Hem böyle olması konsere gidenler için daha keyifli olmuştur bence :)


      Konserde yaşananlar;


•MBLAQ En Güzel İstanbul Sizi Seviyoruz pankartıyla çıktılar.


•İdoller Tarkan'ın Şımarık şarkısında dans ettiler.


•SuJu'dan Kangin fanların ellerini tutmuş.

•K-pop'ı seviyor musunuz sorusuna hayranlar evet cevabını vermişler. Bunun üzerine Kyu Oooo demiş :)

•Ailee yoğun ilgi karşısında duygusallaşmış.

•Hong Ki fanından FT Island yazan havluyu aldı. Balon şişirip fanlara attı.

•Hong Ki Türkçe olarak ''Benden sonra tekrarlayın'' dedi.

•Hong Ki konserde hayranlarının verdiği yüzüğü takıyordu ve hayranlarının fazla olduğunu görünce şaşırdı.

•Miss A konserde kebap hakkında konuştu, konserden sonra kebap yiyeceklerini söylediler.

•Lee Joon konserde ceketini fırlatmış ve sırtını boydan boya göstermiş :D

•Kangmin sunucu kızın elini öpmüş, Kyuhyun sarılmış, Sungmin de dans etmiş.

•SuJu otele geldiğinde menajerleri sürpriz olsun diye odaya 16 porsiyon kebap söylemiş.

•BEAST, ''Türkiye çok güzel', ''Ses Verin İstanbul'' ve ''Sizi Seviyoruz'' diye bağırmış.

•Kyu Asyalı olmayan kızlar daha güzel dedi.

•SuJu ''Her zaman çok özlüyorduk. Çok teşekkür ederiz.'' kartlarıyla çıktılar.

•Ryewook eline bakarak Türkçe bir şeyler söyledi.

•Donghae öpücük attı ve ''Bizimle tanışmayı istediniz mi? Biz çok istedik'' dediler.

•Donghae Türk bayrağını öptü, omuzuna atıp yürüdü sonra da fanlara verdi.

•Kyu Türkçe ''Hazır mısınız? Eğleniyorus mu bis?'' dedi :D

•Dujun Türkçe ''Keyifler nasıl?'', Sungmin de ''Merhaba, ben Super Junior Sungmin'' dedi.

•Ailee Üsküdar'a Giderken'i söyledi.

•FT Island 'I Wish' şarkılarını Keşke olarak seslendirdi.

•Miss A Suzy ve G.O düet yaptılar.


Youtube'da hayranların çekip yüklemiş olduğu videolar var. Ben de onlardan birkaçının linkini vermek istiyorum. :)

Ailee'den Üsküdar'a Giderken sesi gerçekten çok güzel :)


Suzy Ve G.O düeti


FTISLAND konuşması ve 'I Wish'


Halk Oyunları K-pop şarkısıyla dans ederse :)


Tarkan-Şımarık şarkısında idoller :)


Konser fotoğraflarının ancak bu kadarını sığdırabildim. Daha çok konser videosu ve fotoğrafı için buraya bakabilirsiniz. Sağolsunlar bayağı bir şeyler paylaşmışlar. Gönül ister ki videolar daha uzun sürsün ama neyse. Tahmin ediyorum ki yaklaşık bir ay içinde konserin tümü internete düşer :)

İşte etraftan topladığım konser bilgileri bu kadar. Beni en çok etkileyen ve eminim ki hepimizi de etkileyen şey Donghae'nin bayrağımızı öpmesiydi. Böylelikle Donghae'ye olan hayranlığım daha da arttı.

Umarım bir daha ki konserde gidemeyenler de orada olur, tabii buna bende dahilim :) Fotoğraflar ve bilgileri sağdan soldan topladım. Fotoğraflar fan çekimi olduğu için o kadar kaliteli olmayabilir. Ancak günü çok iyi özetlediklerini düşünüyorum. Videolar da aynen öyle fan çekimi ama şimdilik bunları buldum. Orada olan ve bize fotoğraflarla ve videolarla konseri yaşatan tüm fanlara teşekkürler :) Bir daha ki Music Bank'te  görüşürüz inşallah :) Yorum atmayı unutmayın ^^ Sevgiler.

Donghae gönülleri fethederken :D

0 comments:

Yorum Gönder

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.