Haziran 15, 2013

Düşlerimin Prensi / Goong / Princess Hours




Yazar puanı : 6.0
Türü: Romantik - Komedi, Tarihi
Bölüm Sayısı: 24
Yayın Yılı: 2006
Oyuncular:
Yoon Eun Hye - Shin Chae Kyung
Joo Ji Hoon - Lee Shin
Kim Jung Hoon -  Lee Yul
Song Ji Hyo - Min Hyo Rin


Konusu biraz değişik. Mutlak monarşinin devam ettiği bir dönem hayal edilmiş ve elbette yakışıklı bir prens, yani Lee Shin-Goon (Joo Ji Hoon) içine koyulmuş :D Bu arada her Kore dizisinde olduğu gibi burada da prensimiz kibirli ve soğuk biri.
Shin Chae Kyung aklı havada, resim(?) bölümünde okuyan, kendi stilini yaratmış bir kızdır. Normal - orta gelirli- bir aileden gelir.
Prensin babasının rahatsızlanması üzerine ailesi prensi evlendirme derdine düşer. Bunun sonucunda dedesinin isteği üzerine normal bir ailenin kızıyla yani  Shin Chae-Kyung (Yoon Eun Hye) ile evlenmek zorunda kalır. 
İşin içine prensin kuzeni (Kim Jeong Hoon) ve prensin sevdiği kız olan balerin Min Hyo Rin de girince olaylar iyice karışır.


------

Bir çok kişide de aynı olmak üzere, izlediğim ilk Kore dizisidir. TRT sağolsun bir zamanlar televizyonun karşısına geçip izliyordum. Hatta daha sonraları izlemek için internette bayağı uğraş vermiştim ama bulamamıştım. Hey gidi günler hey! :))
Bu dizi aslında kraliyet dönemini anlatmasına rağmen gayet eğlenceliydi. Yani diğerlerine kıyasla. Tabii ilk dizim olduğu için laf söylemeye, eleştirmeye de pek kıyamıyorum. Ama söylemeden geçemeyeceğim izlerken ilişki durumları deli edebilecek düzeyde. Tam şöyle olmuşken neden bunu yaptılar ki şimdi ya, laflarını bol bol edebilirsiniz. Gerçi bu diziyi izlemeyen çok az kişi vardır herhalde. Ben yine de böyle anlattım işte diziyi :)



3 yorum:

  1. Bu çok beğendiğim dizilerden biridir. Yoon eun'un da bunda payı büyük oyunculuğuna hayran olduğum için. :) Hem komik, hem duygusal iki hissi birden yaşatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ayrıca her şey bir yana tarihi dizi sevmediğim halde izlemeye doyamadığım dizilerden biri :))

      Sil
  2. Çok ağır tarihi dizileri bende sevmem. Biri bu olmak üzere Rooftop ve Kraliçe In Hyun'un erkeği (queen in hyun's man) dizilerini izledim ki hepsine de bayıldım :)

    YanıtlaSil

Sen de fikirlerini bizimle paylaş :)
Hakaret içeren ve reklam amaçlı yapılan, link içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.